Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ülök a buszon 42. rész – Anyázás a fedélzeten

Méghozzá nem is kicsiny… Amolyan jómagyaros k...va anyázás a javából. És lám, az eddig hagyományosan - és állítólag genetikailag is… legörbült szájszélek hirtelenjében átváltoztak, üvöltő sakál, vérszomjas tigris orcává. Na de miről is volna szó…

… arról, kérem szépen, hogy egynémely buszban szól a rádió. Mármint a pilótafülkében, ami a csöndes új járgányokban az utastérbe kihallik. Nem tilos a szerencsétlen buszsofőrnek híreket hallgatni, neki is köll napi tájékozottnak lennie!

Rédió Kossuth, reggeli interjú Orbán Viktorral, aki egyebek közt kétszer is kiejti eme mondatot: „Most, hogy megmentettük a devizahiteleseket…”
Ujjúúúj, itt szakadt el azonmód a cérna és kezdtek dühödten anyázni az utasok. Mármint a devizahitelben érdekeltek (de ki nem az ma, ebben a rettentően fejlődő országban?) Büdös nagy francokat lettünk megmentve! - röffenti az egyik. Mire a másik: A bankokat, azokat mentik ezek a g…k! Annyira k…ra meg lettünk mentve, hogy – mint azt pár példával sorolják is -, aki pl. autóhitel címén felvett 5 milkót, és már kifizette, a banki „elszámolás” szerint még öttel tartozik… Hinnye! Ez ám a hángérijen matek!

Közben Mekka felől felkúszik az IS hetek óta rejtőzködő tavaszi napkorongja és langyos melegével próbálná stimulálni a közhangulatot, de nem sikerül, mert kiderült, Viktorunk hiába szaladt le az utolsó pillanatban Tapolcára mozgósítani, a Jobbik az ügyes „nix Viktor, nix Fidesz” szlogenjével beelőzte a narancsosokat. Hát, talán, ha Viktorunk pénzt is vitt vóna magával, duma nélkül pár milkót szétdobott vóna a tapolcai kisemberek között, tutira elvitte vóna a pálmát. mert, hogy ezt kéne megérteni a húsosfazékért veszettül harcoló pártok vezetőinek, hogy – és nagybetűvel mondom -, MUNKA és PÉNZ, urak, MONEY, európai MINIMÁLBÉR, élhető FIZETÉS kéne a gyaurnak! Kell, hogy értsék, mirő’ van szó, hiszen ők saját maguknak – meg a dédunokájuknak is – már 30 szorosan megteremtették ezt.

Azannyát! Rászállt az online pénztárgépekre az adóhatóság – így következő szenzációs hír. Na, ettű aztán még inkább anyáznak, agyér szaggatóan hörögnek: Persze, a milliárdokat elsikkasztó brókerekre, meg oligarchákra, azokra nem szállnak rá. Infarkas gyanús ettől az előttem ülő dühös atyámfiára, a hírtől azt is elfejtette, hová utazik, és hol akar leszállni…

No, meg rája adásnak itt van a cirkusz a POSZT körül, bár a fene sem érti, ki, miért lépett ki, és ki, ki ellen van… Nem értőd, röffen az észt osztó-mindentudó kisöreg, hát, lóvéra megy ki a dolog! Ezt is le akarják nyúlni… Most meg mán nem is lesz szakmai zsűri – huh, ez ám a csapás! -, hanem majd a közönség dönt, mondja Stenczer Bélus nyugodtsággal (no, nem a buszon mondta, ott csak a tőle felvett géphang mondja be a megállókat)

Közben halad velünk a vagány ződ vas, kezd irdatlan meleg lenni, noha pár ablak nyitva, de hát elég egy húgyosgatyás „hajlékony”, vagy egy jól segélyezett kövér etnikai kisebbségi, és máris olyan szagbomba robban, mintha egy hajléktalan szállóba toppannánk.

Újabb, de már jó hír: „… a 400 ágyas klinikai tömb projektjét nagyprojektté nyilvánították.” Hát, tényleg ez klassz, de… nem kéne egész Pécset kiemelt nagyprojektként kezelni..?

No, de ami sok, az sokk, sofőrünk sem bírta már idegekkel az éterből folyó nyomasztást és lekapcsolta a rádiót, némiképp elejét véve, hogy az utasai agyvérzést kapjanak.

Az ám, de valami van még „on air”. Pontosabban, újság a nénike kezében. Aszongya a péjpör: „Pécsre jön a Bogányi-zongora”. Na, ettű’ aztán ismét anyázásba kezd a csapat. De hát, miért? Hát, ha munkahely nem is lészen, ha az aknafedlapok nem is javulnak – bár, állítólag lecserélik azokat…-, hát, legalább Csodazongoránk legyen, amin eljátszhatnának egy aktuális, „Siratlak Pécs!” szonátát…

Pécs

Viszlát a sitten, Döbrögi

„Viszlát a sitten, Döbrögi” felirat fogadja egy hétig Orbánt a várnál

Az ellenzéki jelöltek, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak, leadták a szükséges számú aláírást, Péterffy Attila csapata, tehát teljes. De hol a Fidesz?

A jobbikosok visszavitték a törvénytelenül kihelyezett terézvárosi fideszes plakátokat a Lendvay utcába

Budapesten, Terézvárosban a Fidesz négy nappal a hivatalos kampány kezdete előtt, törvénytelenül kihelyezte plakátjait. A Jobbik ma helyreállította a városképet.

Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Fogarasi Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.