Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ülök a buszon -37. rész – Konyec 2/3

Elnézést kell kérnem, hogy ilyen soká szünetelt a rovat, de engem is levert az influenzának nevezett kórság, amit ippeg lehet, a buszon szedtem össze. No, de ma tollat, azaz billentyűzetet ragadtam, mert történelem van…lőttek a kétharmadnak…

No meg a közbiztonságnak is…

Hát, ezek az utasok… legalább most görbítenék kicsit felfelé merev szájszéleiket! Hiszen van minek örülni! Elméletileg vége a parlamenti „azt-csinálok-amit-akarok” 2/3-adnak! Öreg nyugger fater már ontja is az észt, hogy: Ez tuti Putyin műve vót, elvette Orbán figyelmét, majd hopszla, konyec kétharmad…
Egy frászt, kontrázik a másik, ez a szocik ügyes húzása, fogadjunk, ők állnak a háttérben, mer’ nekem ne mesélje be senki, hogy ebben az országban létezik független képviselő! Ugyan mitől lenne független?
Mire a másik: alig ment el Merkel, máris itt vót Putyin, na, most akkó’ merre kell jobban nyalnunk? (még jó, hogy a buszsofőr nem hallja…)
Hát, ja… és történelmi kiskatekizmusba kezd: öregem, dejszen így mén ez már ezer éve. Előbb a szentnek nevezett István királyunk drágalátos neje által ránk szabadított zsidó-keresztény vallás, és fegyveres papjai, s az egyházuk felé kellett nyalizni, aztán 150 évig a töröknek, majd 300 esztendőn át Habsburgok diktáltak. Utána egy csöpp fehérterror, moszkvai segédlettel, majd két világháború, ahol a németek osztották az észt. Aztán megérkezett a nagy „felszabadulás”, a ruszkikkal. Most meg nyakunkon az EU, Moszkva helyett Brüsszel dirigál… Hát, lesz itt valaha is magyar függetlenség. Akkor most higgyem e’, hogy Veszprémben független jelölt nyert? Amúgy meg hála istennek…
A másik nyugger megunva a rögtönzött töri órát, másra tereli a szót. Te, figyu, az a moszkvai Femen-akciós lányka, hely, de hercig vót abban a radikálisan pöttöm kis bugyikájában… Irigylem a zsarukat, én is betuszkoltam vóna az autómba…
Ne má’, vén kecske, löki oldalba a másik: ne csorgasd a nyálad, nem gyütté rá? az is benne vót a programban, Putyin rendelte Pestre, köllött egy kis bulvár téma…
A busz többi részén is téma most Veszprém. Várjuk ki a végét, jó lesz-e ez nekünk, vagy sem, mondja valaki. Az tuti, hogy a kétharmadnak vége. Elméletben és egyelőre, mer’ mintha Fletó bátyánk ott sündörögne máris, a veszprémiek körül…
Na, majd’ kíváncsi leszek, mi lesz a devizahitellel, hiszen most már nem tud a Fityisz a kénye kedvére törvényt módosítgatni. Meg ilyenek: ez a Kész, ez is csak jó nagy képviselői díjat kap maj’ a Parlementben, előbb-utóbb megveszik, kilóra…

Buszunk közben elhajt a „Totemoszlop” – értsd: Magasház – mellett, amiről a mögöttem ülőnek az jut eszébe, vajon, ükunokái is látni fogják-e még? Alighanem igen, mert még mindig nem osztották le, kié lesz a bontás mutyija…
Majd ismét témát vált: Látod, nem kell ide Iszlám Állam, elég egy elmebeteg, és leöli a NAV - ellenőrt. Kellett nekik bezárni a Lipótmezőt, itt az eredménye, pszicho-terroristák között kell élnünk. Hát, itt van ez a pécsi gyilkosság is. Uram isten, mi lesz itt?
Mit izgul, nem hallotta Putyin elvtárs szavait: lesz gázunk! Mire a másik: Hja…, kérem, az nem lesz, az már van. Nagyon nagy gáz van…

Nem bírtam tovább, itt leszálltam, és… jó körül néztem, nincs-e kés valakinek a kezében…

Pécs

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában - közölte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén megtartott bokrétaünnepen szerdán újságírókkal.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Még szombaton történt, hogy Hort és Csány közötti vasúti átjáróban az ott közlekedő tehervonat elé vetette magát egy asszony négyéves unokájával. Mindketten meghaltak.

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.