Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ülök a buszon -37. rész – Konyec 2/3

Elnézést kell kérnem, hogy ilyen soká szünetelt a rovat, de engem is levert az influenzának nevezett kórság, amit ippeg lehet, a buszon szedtem össze. No, de ma tollat, azaz billentyűzetet ragadtam, mert történelem van…lőttek a kétharmadnak…

No meg a közbiztonságnak is…

Hát, ezek az utasok… legalább most görbítenék kicsit felfelé merev szájszéleiket! Hiszen van minek örülni! Elméletileg vége a parlamenti „azt-csinálok-amit-akarok” 2/3-adnak! Öreg nyugger fater már ontja is az észt, hogy: Ez tuti Putyin műve vót, elvette Orbán figyelmét, majd hopszla, konyec kétharmad…
Egy frászt, kontrázik a másik, ez a szocik ügyes húzása, fogadjunk, ők állnak a háttérben, mer’ nekem ne mesélje be senki, hogy ebben az országban létezik független képviselő! Ugyan mitől lenne független?
Mire a másik: alig ment el Merkel, máris itt vót Putyin, na, most akkó’ merre kell jobban nyalnunk? (még jó, hogy a buszsofőr nem hallja…)
Hát, ja… és történelmi kiskatekizmusba kezd: öregem, dejszen így mén ez már ezer éve. Előbb a szentnek nevezett István királyunk drágalátos neje által ránk szabadított zsidó-keresztény vallás, és fegyveres papjai, s az egyházuk felé kellett nyalizni, aztán 150 évig a töröknek, majd 300 esztendőn át Habsburgok diktáltak. Utána egy csöpp fehérterror, moszkvai segédlettel, majd két világháború, ahol a németek osztották az észt. Aztán megérkezett a nagy „felszabadulás”, a ruszkikkal. Most meg nyakunkon az EU, Moszkva helyett Brüsszel dirigál… Hát, lesz itt valaha is magyar függetlenség. Akkor most higgyem e’, hogy Veszprémben független jelölt nyert? Amúgy meg hála istennek…
A másik nyugger megunva a rögtönzött töri órát, másra tereli a szót. Te, figyu, az a moszkvai Femen-akciós lányka, hely, de hercig vót abban a radikálisan pöttöm kis bugyikájában… Irigylem a zsarukat, én is betuszkoltam vóna az autómba…
Ne má’, vén kecske, löki oldalba a másik: ne csorgasd a nyálad, nem gyütté rá? az is benne vót a programban, Putyin rendelte Pestre, köllött egy kis bulvár téma…
A busz többi részén is téma most Veszprém. Várjuk ki a végét, jó lesz-e ez nekünk, vagy sem, mondja valaki. Az tuti, hogy a kétharmadnak vége. Elméletben és egyelőre, mer’ mintha Fletó bátyánk ott sündörögne máris, a veszprémiek körül…
Na, majd’ kíváncsi leszek, mi lesz a devizahitellel, hiszen most már nem tud a Fityisz a kénye kedvére törvényt módosítgatni. Meg ilyenek: ez a Kész, ez is csak jó nagy képviselői díjat kap maj’ a Parlementben, előbb-utóbb megveszik, kilóra…

Buszunk közben elhajt a „Totemoszlop” – értsd: Magasház – mellett, amiről a mögöttem ülőnek az jut eszébe, vajon, ükunokái is látni fogják-e még? Alighanem igen, mert még mindig nem osztották le, kié lesz a bontás mutyija…
Majd ismét témát vált: Látod, nem kell ide Iszlám Állam, elég egy elmebeteg, és leöli a NAV - ellenőrt. Kellett nekik bezárni a Lipótmezőt, itt az eredménye, pszicho-terroristák között kell élnünk. Hát, itt van ez a pécsi gyilkosság is. Uram isten, mi lesz itt?
Mit izgul, nem hallotta Putyin elvtárs szavait: lesz gázunk! Mire a másik: Hja…, kérem, az nem lesz, az már van. Nagyon nagy gáz van…

Nem bírtam tovább, itt leszálltam, és… jó körül néztem, nincs-e kés valakinek a kezében…

Pécs

Az utóbbi negyedévben csaknem ezer, az idei évben összesen több mint 2400 kilakoltatás történt - összegezte az adatokat az atv.hu.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A bölcsődei ellátás díjának, a helyi közösségi közlekedés jegy- és bérletárainak, valamint a közterületi parkolás díjainak emeléséről döntött a pécsi közgyűlés csütörtökön.

És ez csak egy biztosító... Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A leginkább érintett település Pécs, ahonnan közel 200 alkalommal jelentettek kárt.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket"

Az elmúlt hetekben tömegesen keresték meg a Jobbikot a lakosság részéről a fúrt és ásott kutak bejelentésével kapcsolatos anyagi terhek vonatkozásában. A jelenleg hatályos törvények értelmében ugyanis súlyos anyagi kötelezettséget jelent annak a közel 1 millió honfitársunknak a kutak bejelentése, akik ezt még nem tették meg.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A Jobbik szóvivője, Szilágyi György országgyűlési képviselő szerint az 1956-os szabadságharc a mai napig tart és a „mai napig vívjuk a kommunistákkal szemben”. Erről a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt beszélt vasárnap délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.