Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ülök a buszon -37. rész – Konyec 2/3

Elnézést kell kérnem, hogy ilyen soká szünetelt a rovat, de engem is levert az influenzának nevezett kórság, amit ippeg lehet, a buszon szedtem össze. No, de ma tollat, azaz billentyűzetet ragadtam, mert történelem van…lőttek a kétharmadnak…

No meg a közbiztonságnak is…

Hát, ezek az utasok… legalább most görbítenék kicsit felfelé merev szájszéleiket! Hiszen van minek örülni! Elméletileg vége a parlamenti „azt-csinálok-amit-akarok” 2/3-adnak! Öreg nyugger fater már ontja is az észt, hogy: Ez tuti Putyin műve vót, elvette Orbán figyelmét, majd hopszla, konyec kétharmad…
Egy frászt, kontrázik a másik, ez a szocik ügyes húzása, fogadjunk, ők állnak a háttérben, mer’ nekem ne mesélje be senki, hogy ebben az országban létezik független képviselő! Ugyan mitől lenne független?
Mire a másik: alig ment el Merkel, máris itt vót Putyin, na, most akkó’ merre kell jobban nyalnunk? (még jó, hogy a buszsofőr nem hallja…)
Hát, ja… és történelmi kiskatekizmusba kezd: öregem, dejszen így mén ez már ezer éve. Előbb a szentnek nevezett István királyunk drágalátos neje által ránk szabadított zsidó-keresztény vallás, és fegyveres papjai, s az egyházuk felé kellett nyalizni, aztán 150 évig a töröknek, majd 300 esztendőn át Habsburgok diktáltak. Utána egy csöpp fehérterror, moszkvai segédlettel, majd két világháború, ahol a németek osztották az észt. Aztán megérkezett a nagy „felszabadulás”, a ruszkikkal. Most meg nyakunkon az EU, Moszkva helyett Brüsszel dirigál… Hát, lesz itt valaha is magyar függetlenség. Akkor most higgyem e’, hogy Veszprémben független jelölt nyert? Amúgy meg hála istennek…
A másik nyugger megunva a rögtönzött töri órát, másra tereli a szót. Te, figyu, az a moszkvai Femen-akciós lányka, hely, de hercig vót abban a radikálisan pöttöm kis bugyikájában… Irigylem a zsarukat, én is betuszkoltam vóna az autómba…
Ne má’, vén kecske, löki oldalba a másik: ne csorgasd a nyálad, nem gyütté rá? az is benne vót a programban, Putyin rendelte Pestre, köllött egy kis bulvár téma…
A busz többi részén is téma most Veszprém. Várjuk ki a végét, jó lesz-e ez nekünk, vagy sem, mondja valaki. Az tuti, hogy a kétharmadnak vége. Elméletben és egyelőre, mer’ mintha Fletó bátyánk ott sündörögne máris, a veszprémiek körül…
Na, majd’ kíváncsi leszek, mi lesz a devizahitellel, hiszen most már nem tud a Fityisz a kénye kedvére törvényt módosítgatni. Meg ilyenek: ez a Kész, ez is csak jó nagy képviselői díjat kap maj’ a Parlementben, előbb-utóbb megveszik, kilóra…

Buszunk közben elhajt a „Totemoszlop” – értsd: Magasház – mellett, amiről a mögöttem ülőnek az jut eszébe, vajon, ükunokái is látni fogják-e még? Alighanem igen, mert még mindig nem osztották le, kié lesz a bontás mutyija…
Majd ismét témát vált: Látod, nem kell ide Iszlám Állam, elég egy elmebeteg, és leöli a NAV - ellenőrt. Kellett nekik bezárni a Lipótmezőt, itt az eredménye, pszicho-terroristák között kell élnünk. Hát, itt van ez a pécsi gyilkosság is. Uram isten, mi lesz itt?
Mit izgul, nem hallotta Putyin elvtárs szavait: lesz gázunk! Mire a másik: Hja…, kérem, az nem lesz, az már van. Nagyon nagy gáz van…

Nem bírtam tovább, itt leszálltam, és… jó körül néztem, nincs-e kés valakinek a kezében…

Pécs

Viszlát a sitten, Döbrögi

„Viszlát a sitten, Döbrögi” felirat fogadja egy hétig Orbánt a várnál

Az ellenzéki jelöltek, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak, leadták a szükséges számú aláírást, Péterffy Attila csapata, tehát teljes. De hol a Fidesz?

A jobbikosok visszavitték a törvénytelenül kihelyezett terézvárosi fideszes plakátokat a Lendvay utcába

Budapesten, Terézvárosban a Fidesz négy nappal a hivatalos kampány kezdete előtt, törvénytelenül kihelyezte plakátjait. A Jobbik ma helyreállította a városképet.

Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Fogarasi Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.