Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Léhmann úr tájékoztatója

" Tájékoztatás banki zaklatás miatt" címen kaptam levelet egyik ügyfelemtől, a levelében leírt történések miatt, és levelét a következő mondattal zárta:
 
"Tisztelettel kérem szíves tanácsát, hogy mit tehetnék, nyugalmunk érdekében addig is, amíg a kormány véglegesen megoldja a devizahitelesek problémáit."

Úgy gondolom, hogy e mondat miatt is indokolt az alábbiakban tiszta vizet önteni abba a bizonyos pohárba.
Általam bankmentőnek nevezett 2014. július 4-én Országgyűlés által elfogadott, Köztársasági Elnök által aláírt, szerintem alkotmánysértő és Európai jogszabályokkal ellentétes törvénnyel az általam indított, közelítőleg 1200 ügyemmel érintett legalább 5000 magyar embernek képviselőjeként nem értek egyet. Valamint nem ügyvédi szereplőként sem.
 
Erre tekintettel tettem a közelmúltban nyilatkozatokat és kértem a Kúriát egyik ügyemet megjelölve arra, hogy a bankmentő törvénnyel előidézett, bíróságok előtti jogbizonytalanságok kiküszöbölése érdekében az Európai Bíróságnál kezdeményezzen előzetes döntéshozatali eljárást.
 
Az Európai Unió működéséről szóló szerződés 267. pontja alapján ennek az eljárásnak megindítása kötelező.
 
Tekintettel arra, hogy a kormányzati szervekhez, valamint az országos sajtóhoz is eljutott tájékoztatásom az előzetes döntéshozatali eljárás kezdeményezése okainak ismertetésével kapcsolatosan, hallgatásukat, reagálásuk elmaradását annak tudom be, hogy az általam képviselt 5.000 magyar embert kevésnek tartják ahhoz, hogy képviselőjükkel egyáltalán szóba álljanak, közlendőjére válaszoljanak.
 
Tudomásul véve ezt az állapotot természetesen eszembe sem jut jövőben az, hogy a kormányzatnak bankmentéssel kapcsolatos - adósmentésnek valótlanul állított - bármiféle intézkedésével foglalkozzak. Hadd járják táncukat zavartalanul.
Én pedig természetesen szintén teszem a dolgomat és ugyanúgy, mint eddig tettem, folytatom a perindításokat. Nem rajtam, hanem a hozzám érkező adósokon múlik elsősorban az, hogy sikerül-e úgy, mint Európában mindenütt - például Lengyelországban is - helyreállítani a banki szerződésekkel kapcsolatos jogrendet, vagy elsüllyedünk ezeknek a szerződéseknek nyomán az Európában még ismeretlen mélységekbe - örökre.
 
Ellenben megnyugvással tájékoztatok mindenkit arról, hogy mondjuk a tegnapi napon is ugyanolyan nagy számban sikerült újabb pereket indítanom, mint a bankmentő törvény létrehozatala előtt.
 
Hazámnak hozzám tartozó része tartja magát...
 
Visszatérve a levélíróm mondatára, a teljes szembenállásra tekintettel nem lehetséges úgy segítséget kérni tőlem, hogy közben a kormányzati tevékenységben bíznak. El kell dönteni azt, hogy vagy elhiszik még mindig a kormányzati ígérgetéseket, vagy bíróság elé mennek közvetlenül, joguk érvényesítése érdekében.
 
Siófokon 2014. julius 19. napján.
 
Léhmann György
 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.