Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kozármislenyben cigány fiatalok vertek meg egy mankós idős urat és annak fiát

A levél a Tolvajkergetők facebook oldalán található, változtatás nélkül közöljük! Figyelem, néhol trágár, szókimondó szöveg található benne!
 
Ma (2014.10.10) este (22:50) leszálltam Kozármislenyben a buszról és láttam ahogy egy bidámbidám, na jó mondjuk ki: cigány csávó. Ordibált egy mankós bácsival (55 éves) és a fiával hogy "kinyírja" őket. Majd felhívott valakit hogy: " balhé van more gyertek tízen húszan!". Ekkor már gondoltam (bár 15 éves vagyok) hogy lehet segítenem kéne. Viszont velem volt barátnőm akit haza kellet kísérnem. Miután haza kísértem rögtön sprintelni kezdetem vissza (kb. 300 métert) hogy ha tízen vannak késekkel, akkor is megpróbálok segíteni a bácsinak.
 
Mikor a helyszín közelébe értem 3 cigány srác jött velem szembe. Meg figyeltem az arcukat hogy esetleg megismerjem őket ha kell. Kb. 50 métert tettem meg mikor láttam hogy a mankós bácsi a földről szedi össze a holmiját. Oda mentem s megkérdeztem mi volt, mire ő elmesélte hogy a három cigány megtámadták a fiát, s mikor ő oda ment megvédeni kirúgták a mankóját és spray-el meg késsel fenyegették hogy ne mozduljon meg. A fiának sikerült elfutnia.
 
A fia barátnője hívta a rendőröket akik kb. 10 perc alatt kiértek. Adtam nekik személy leírást, adataimat megadtam. Mikor bátyám értem jött autóval még haza fuvaroztuk egy barátját. Átmentünk a Mislenyi cigány telepen, és mit add isten az egyik putri udvarában ott ülnek az elkövetők. Gyorsan vissza mentünk a rendőrökhöz, és az áldott jó rendőreink még örültek is az akciónak, és megtárgyalták a hadi tervet. Az egyik jó futó, ő fut ha kell stb. Én haza jöttem és majd értesítenek. Akármi lesz is tanúskodok a kis gecik ellen...
 
Mint kiderült, a bácsi fiát három bűnöző verte össze, aminek következtében eltört az orra, az arccsontja és a kézfeje. Ilyen állapotban menekült el a helyszínről. A bácsi friss térdműtét miatt járt mankóval, de még nem tudni, okozott-e bajt, hogy kirúgták a mankóit és fellökték. A rendőrség csoportosan elkövetett súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt indított eljárást az elkövetők ellen.
 
Rend van, látszik. Pintéri rend. 
 

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Csütörtöki ülésnapján tárgyalta a magyar parlament Észak-Macedónia NATO-csatlakozását, a vitában ellenzéki képviselők hozták fel Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyét, akit a hazájában korrupció miatt jogerősen börtönre ítéltek. A magyar diplomácia hathatós segítségével szöktették meg Budapestre és elég megkérdőjelezhető módon jutott menedékjoghoz.

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.