Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kormány ismét kiállt a kommunista besúgók mellett

Ahogy az várható volt, a Fidesz megvédte a besúgóit. Ugyanis a kereszténydemokrata-jobboldali-polgári kormánypárti politikusok nem jelentek meg a munkahelyükön, így az ügynökaktákról szóló rendkívüli parlamenti vitanapon nem sikerült még csak a napirendi pontokat sem elfogadni.

A vitanapot az LMP kezdeményezte, hogy az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatuk az Országgyűlés elé kerülhessen, a többi ellenzéki párt pedig támogatta őket ebben. A történetnek az ad különös pikantériát, hogy a napokban kiderült, a fideszes Szita Károly nemcsak egy sima kommunista besúgó, hanem a családtagjait is lelkesen jelentgető ügynök volt.

S bár azzal mindenki tisztában volt, hogy a Fidesz ismét semmibe veszi a magyar parlamentarizmust, a napirend előtti felszólalásokra azért még volt mód.

Z. Kárpát Dániel például arra figyelmeztette a kormánypárti politikusokat, hogy szemmel láthatóan nem néztek magukba a hódmezővásárhelyi történelmi vereség után, és az eddig eredményeik ismertetése helyett az ellenzék pocskondiázásával vannak elfoglalva. A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a Fidesz azért kampányol egyedül a bevándorlás témájával, mert a Jobbikkal szemben nincs se víziója, sem pedig választási programja.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint jó lett volna arról is beszélni, hogy Kósa Lajos

"az évszázad pénzügyi szélhámosa, vagy az évezred balekja",

majd köszönetet mondott neki, hogy most nem döntötte be a magyar költségvetést (emlékezetes, ezt polgármesterként a második Orbán-kormány idején majdnem elérte).

Ám ennek eldöntésére sem kerülhetett sor, de arra sem, hogy a devizahitelesek ügyéről beszéljenek, mert

"a gyávaság kormánya nem jött be a munkahelyére"

- fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos politikus Orbán Viktort is gyávának nevezte, mert nem mert kiállni egyetlen miniszterelnök-jelölti vitára sem.

A bevándorlás kérdésére rátérve kiemelte, a Fidesz-KDNP-é az egyetlen olyan kormány, amely szervezett bételpitést hajt végre. Hogy néznek a választóik szemébe, miután elfogadták Brüsszelben azt az EU-s költségvetést, amely biztosítja a bevándorlók betelepítését? - tette fel a kérdést.

Emlékeztetett: a genfi egyezmény nem kötelezte az Orbán-kormányt arra, hogy a CSOK kedvezményeiben részesítse a bevándorlókat, vagy hogy lakhatási programot készítsen nekik. Ez az évszázad szélhámossága - folytatta.

A Jobbik kormányra kerülve megtartja majd a családi adópolitikát, ám aggasztó jel, hogy az élve születések száma megint csökkent hazánkban. Emiatt és a lakhatási kataklizma miatt egy közös nemzeti minimumot kellene letenni a magyarok elé, de erre sem hajlandó a Fidesz.

Utalva Orbán Viktor ünnepi fenyegetőzésére, Z. Kárpát Dániel kijelentette:

"én nem fenyegetőzöm, megígérem önöknek, ha megnyertük a választást, elkezdődik az elszámoltatás".

Dömötör Csaba propaganda-államtitkár válaszában most nem Sorosozott, hanem egy minden szereplő által cáfolt Vona-Gyurcsány paktumról fantáziált, szerinte a Jobbik által megkezdett út végén "lesz egy kis kunyhó, amelyben Gyurcsány Ferenc van".

Sajnálatos módon, a születésszám visszaesésére már nem futotta semmilyen viccesnek gondolt reagálás, így a kérdéssel nem is foglalkozott a kormánypárti politikus.

Méltó búcsú a 2014-2018-as parlamenti ciklustól.

Pécs

Csak néhány pécsi polgár jelent meg tegnap a Városházán a közmeghallgatáson, közülük mindössze hárman intéztek kérdéseket a város vezetőihez. Illetve csak az alpolgármesterekhez és a főépítészhez lehetett kérdést intézni, hiszen polgármester úr nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen ezen az alkalmon.

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

Megkezdődött Pécs város közgyűlésének novemberi ülése, és már a napirend előtti felszólalások során felkaphatta a fejét, akinek füle van a politikához. Fogarasi Gábor felszólalásával kezdődött, aki a 22-es busz fordulójának veszélyességére hívta fel a figyelmet.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpköd a híres ascoti lóversenyen, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol...

Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon.

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket"

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.