Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kormány ismét kiállt a kommunista besúgók mellett

Ahogy az várható volt, a Fidesz megvédte a besúgóit. Ugyanis a kereszténydemokrata-jobboldali-polgári kormánypárti politikusok nem jelentek meg a munkahelyükön, így az ügynökaktákról szóló rendkívüli parlamenti vitanapon nem sikerült még csak a napirendi pontokat sem elfogadni.

A vitanapot az LMP kezdeményezte, hogy az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatuk az Országgyűlés elé kerülhessen, a többi ellenzéki párt pedig támogatta őket ebben. A történetnek az ad különös pikantériát, hogy a napokban kiderült, a fideszes Szita Károly nemcsak egy sima kommunista besúgó, hanem a családtagjait is lelkesen jelentgető ügynök volt.

S bár azzal mindenki tisztában volt, hogy a Fidesz ismét semmibe veszi a magyar parlamentarizmust, a napirend előtti felszólalásokra azért még volt mód.

Z. Kárpát Dániel például arra figyelmeztette a kormánypárti politikusokat, hogy szemmel láthatóan nem néztek magukba a hódmezővásárhelyi történelmi vereség után, és az eddig eredményeik ismertetése helyett az ellenzék pocskondiázásával vannak elfoglalva. A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a Fidesz azért kampányol egyedül a bevándorlás témájával, mert a Jobbikkal szemben nincs se víziója, sem pedig választási programja.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint jó lett volna arról is beszélni, hogy Kósa Lajos

"az évszázad pénzügyi szélhámosa, vagy az évezred balekja",

majd köszönetet mondott neki, hogy most nem döntötte be a magyar költségvetést (emlékezetes, ezt polgármesterként a második Orbán-kormány idején majdnem elérte).

Ám ennek eldöntésére sem kerülhetett sor, de arra sem, hogy a devizahitelesek ügyéről beszéljenek, mert

"a gyávaság kormánya nem jött be a munkahelyére"

- fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos politikus Orbán Viktort is gyávának nevezte, mert nem mert kiállni egyetlen miniszterelnök-jelölti vitára sem.

A bevándorlás kérdésére rátérve kiemelte, a Fidesz-KDNP-é az egyetlen olyan kormány, amely szervezett bételpitést hajt végre. Hogy néznek a választóik szemébe, miután elfogadták Brüsszelben azt az EU-s költségvetést, amely biztosítja a bevándorlók betelepítését? - tette fel a kérdést.

Emlékeztetett: a genfi egyezmény nem kötelezte az Orbán-kormányt arra, hogy a CSOK kedvezményeiben részesítse a bevándorlókat, vagy hogy lakhatási programot készítsen nekik. Ez az évszázad szélhámossága - folytatta.

A Jobbik kormányra kerülve megtartja majd a családi adópolitikát, ám aggasztó jel, hogy az élve születések száma megint csökkent hazánkban. Emiatt és a lakhatási kataklizma miatt egy közös nemzeti minimumot kellene letenni a magyarok elé, de erre sem hajlandó a Fidesz.

Utalva Orbán Viktor ünnepi fenyegetőzésére, Z. Kárpát Dániel kijelentette:

"én nem fenyegetőzöm, megígérem önöknek, ha megnyertük a választást, elkezdődik az elszámoltatás".

Dömötör Csaba propaganda-államtitkár válaszában most nem Sorosozott, hanem egy minden szereplő által cáfolt Vona-Gyurcsány paktumról fantáziált, szerinte a Jobbik által megkezdett út végén "lesz egy kis kunyhó, amelyben Gyurcsány Ferenc van".

Sajnálatos módon, a születésszám visszaesésére már nem futotta semmilyen viccesnek gondolt reagálás, így a kérdéssel nem is foglalkozott a kormánypárti politikus.

Méltó búcsú a 2014-2018-as parlamenti ciklustól.

Pécs

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője és Baranya megyei országgyűlési képviselő-jelöltje, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor feljelentést tesznek a "Zsolnay-puccsként" elhíresült üggyel kapcsolatban.

Pécsen is jellemzően szemetesek a közterületek, a hulladéklerakó szigetek alulméretezettek, így ott folyton a konténerekből kibuggyanó szeméthalmokat lát az ember. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 5. rész.

Dühítő: hogy fordulhat elő az, hogy bárki közülünk ne tudjon magának egy fűtött helyen megvetett ágyat és egy zárható szekrényt. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 4. rész.

Kirúgták azt a portást a pécsi Városházáról, akinek Kósa Lajost kellett volna fogadnia, de a hosszú várakozás miatt egy pillanatra elszaladt a mosdóba.

Jómagam gyakran gondolok arra, milyen lehet a pécsi járdákon kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni – egyes járdaszakaszokon nekem lehetetlennek tűnik, márpedig erre a mutatványra sok embertársunk rákényszerül nap mint nap. Interjú Fogarasi Gáborral.

Devizahitelesek

A Jobbik védelmet nyújtott be a végrehajtóktól rettegő devizahiteleseknek

A kilakoltatási moratórium alatt is folytatódnak a kilakoltatások, a tartozások mesterséges duzzasztása folyamatos, mindennaposak a végrehajtói túlkapások. A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást.

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Belföld

A baranyai Bogdásában az összes listás szavazat érvénytelen lett amit nem a Fideszre adtak le, pedig az egyéni voksoknál 41 iksz van az ellenzéki jelölteken, Pécsudvard 001-es körzetben 338 érvényes mellett 173 érvénytelen szavazat született.

Mert szétverték a közlekedés, mert leépítik az önkormányzatot, mert a haverok között osztják ki pénzeket, mert vidékfejlesztésnek hívják a vidékrombolást. Mert hazudtak neked.

Nagyobb mennyiségű élelmiszer-adományt kapott a komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület, amit még e héten szétosztanának a rászoruló családoknak. Legalábbis ez olvasható az egyesület vezetőjének, Orsós Ferenc „Gogen”-nek a facebook-bejegyzésében.

Magyarország válaszúthoz érkezett, az emberek változást akarnak. Véget kell vetni a jelenlegi korrupt és arrogáns kormányzásnak, s egy új Magyarországért, a magyarságért tenni és küzdeni akaró kormányt kell az ország élére kinevezni. Nincs apelláta, el kell jönnie ismét 1848-nak, most vasárnap, 18.04.08-án.

Baranya megyében óriási munkanélküliség tombol, ami ahhoz vezetett, hogy a lakosság tömegesen indult meg a főváros vagy a nyugati országok felé. A megye 4-es számú választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltjével, Andrics Alízzal beszélgettünk.

Életmód

Tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A kaukázusi krétakört három színház előadásában is láthatja a közönség.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Sport

Phjongcshang 2018: több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.