Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kormány ismét kiállt a kommunista besúgók mellett

Ahogy az várható volt, a Fidesz megvédte a besúgóit. Ugyanis a kereszténydemokrata-jobboldali-polgári kormánypárti politikusok nem jelentek meg a munkahelyükön, így az ügynökaktákról szóló rendkívüli parlamenti vitanapon nem sikerült még csak a napirendi pontokat sem elfogadni.

A vitanapot az LMP kezdeményezte, hogy az ügynökakták nyilvánosságáról szóló javaslatuk az Országgyűlés elé kerülhessen, a többi ellenzéki párt pedig támogatta őket ebben. A történetnek az ad különös pikantériát, hogy a napokban kiderült, a fideszes Szita Károly nemcsak egy sima kommunista besúgó, hanem a családtagjait is lelkesen jelentgető ügynök volt.

S bár azzal mindenki tisztában volt, hogy a Fidesz ismét semmibe veszi a magyar parlamentarizmust, a napirend előtti felszólalásokra azért még volt mód.

Z. Kárpát Dániel például arra figyelmeztette a kormánypárti politikusokat, hogy szemmel láthatóan nem néztek magukba a hódmezővásárhelyi történelmi vereség után, és az eddig eredményeik ismertetése helyett az ellenzék pocskondiázásával vannak elfoglalva. A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a Fidesz azért kampányol egyedül a bevándorlás témájával, mert a Jobbikkal szemben nincs se víziója, sem pedig választási programja.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint jó lett volna arról is beszélni, hogy Kósa Lajos

"az évszázad pénzügyi szélhámosa, vagy az évezred balekja",

majd köszönetet mondott neki, hogy most nem döntötte be a magyar költségvetést (emlékezetes, ezt polgármesterként a második Orbán-kormány idején majdnem elérte).

Ám ennek eldöntésére sem kerülhetett sor, de arra sem, hogy a devizahitelesek ügyéről beszéljenek, mert

"a gyávaság kormánya nem jött be a munkahelyére"

- fogalmazott Z. Kárpát Dániel.

A jobbikos politikus Orbán Viktort is gyávának nevezte, mert nem mert kiállni egyetlen miniszterelnök-jelölti vitára sem.

A bevándorlás kérdésére rátérve kiemelte, a Fidesz-KDNP-é az egyetlen olyan kormány, amely szervezett bételpitést hajt végre. Hogy néznek a választóik szemébe, miután elfogadták Brüsszelben azt az EU-s költségvetést, amely biztosítja a bevándorlók betelepítését? - tette fel a kérdést.

Emlékeztetett: a genfi egyezmény nem kötelezte az Orbán-kormányt arra, hogy a CSOK kedvezményeiben részesítse a bevándorlókat, vagy hogy lakhatási programot készítsen nekik. Ez az évszázad szélhámossága - folytatta.

A Jobbik kormányra kerülve megtartja majd a családi adópolitikát, ám aggasztó jel, hogy az élve születések száma megint csökkent hazánkban. Emiatt és a lakhatási kataklizma miatt egy közös nemzeti minimumot kellene letenni a magyarok elé, de erre sem hajlandó a Fidesz.

Utalva Orbán Viktor ünnepi fenyegetőzésére, Z. Kárpát Dániel kijelentette:

"én nem fenyegetőzöm, megígérem önöknek, ha megnyertük a választást, elkezdődik az elszámoltatás".

Dömötör Csaba propaganda-államtitkár válaszában most nem Sorosozott, hanem egy minden szereplő által cáfolt Vona-Gyurcsány paktumról fantáziált, szerinte a Jobbik által megkezdett út végén "lesz egy kis kunyhó, amelyben Gyurcsány Ferenc van".

Sajnálatos módon, a születésszám visszaesésére már nem futotta semmilyen viccesnek gondolt reagálás, így a kérdéssel nem is foglalkozott a kormánypárti politikus.

Méltó búcsú a 2014-2018-as parlamenti ciklustól.

Pécs

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Nagy tömeg előtt tartott fórumot tegnap Keresztes Lóránt, Demeter Márta, az LMP társelnökei, Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese, valamint Puzsér Róbert, amolyan megmondóember.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.