Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Komló és a migránsok

Amint az várható volt, Polics József, Komló polgármestere is betartotta a mini Szterelnökúr utasítását -  sajtótájékoztatón kiáltotta hát kétségbeesve a nagyvilágba: Komlót márpedig el fogják lepni a migránsok, életveszélyben vagyunk, esetleg mindmeghalunk. És csakafidesz!

A Nemzet Gázszerelőjének tulajdonában lévő, a kormányzati lakájmédia baranyai zászlóshajóját megtestesítő Bama online „hír”portál egyik megfelelőképp szervilis bértollnoka pedig helyre kis migránsozós cikket rittyentett.
Maga az írás nem érdemel különösebb figyelmet, a habonymédia szokásos, kétbites színvonalát hozza. Ám a hosszabb ideje a városban élők, ill. a komlai lokálpatrióták igazi csemegére számíthatnak, ha kicsit a szavak mögé is néznek. Lássuk hát, Policsnál mit takar a felszín!

Rögtön szembetűnik, a polgármester a Fidesznél jól bevett gyakorlattal operál: amiről nem beszélünk, az márpedig nincs is és punktum! Polics pedig végig Gyurcsányról és a DK-ról beszél, mintha a kormánypártnak nem is lenne más, valóban komoly ellenzéki kihívója; szándékosan negligálja tehát a legerősebb ellenzéki pártot és annak parlamenti képviselőjelöltjét, a Jobbik színeiben induló Gyimesi Gábort. Szintén nem említi az LMP-s Hohn Krisztát sem, holott Hoppálnál ő is lényegesen nagyobb eséllyel indulhat a választáson. De nem, Isten ments, nem festjük az ördögöt a falra! Jobbikról, LMP-ről szó sem eshet – hátha valaki tényleg elhiszi, hogy nincsenek is.

Migránsok, migránsok és migránsok

„A választási kampány hajrájában ... eljutottam egy olyan pontra, hogy muszáj megszólalnom. A komlóiak biztonsága forog ugyanis kockán.” - mondja Polics, menekültáradattól féltve a várost. Nos, megható ez a gondoskodás, ez a felelősségtudat. Mindazonáltal szívesen feltennénk egy és csakis egyetlen kérdést a polgármesternek:
Nem egészen három éve, 2015 nyarán, amikor az Orbán-kormány a Komlótól (és Pécstől is) alig néhány kilométerre fekvő Martonfa közigazgatási határára egy minimum ezer fő befogadására alkalmas menekülttábort szándékozott létesíteni, az ez ellen a jelzett területen tábort vert tiltakozókat pedig akár a Készenléti Rendőrség bevetésével is készek voltak ellehetetleníteni és végül csakis a menekülttábort ellenzők 50(!) napos kitartásának köszönhetően állt el a kormány az eredeti szándékától -

Ön hol volt akkor, Polics úr?

Ne gondolkozzon, segítünk. Hallgatott és lapított! Hoppállal, Csizivel, Pávával és az összes baranyai fideszessel egyetemben kushadtak.

Martonfai tiltakozók vs. rendőri intézkedés. Ne keressék, Polics nincs a képen...

 

Szintén 2015-ben pakisztáni, iráni, szír és egyéb arab lakásvásárlók feltűnése borzolta a kedélyeket a városban, de Polics polgármester úgy akkor, mint most, teljes nyugalommal vette tudomásul a helyzetet: „aggodalomra semmi ok!”.
Valóban? Ha lakást, jobb esetben letelepedési kötvényt vásárol, vagy csak „illedelmesen bekopog”, akkor nem aggódunk, minden más esetben harsány „migráns” kiáltásokat hallatva rohanunk fejvesztve fedezékbe? Hogy egy klasszikust idézzünk: „De miért”?

Komló, fejlődés, biztonság

„Mi eddig azért dolgoztunk, hogy Komló fejlődjön és biztonságos legyen...” - zárja magvas gondolatait a komlói városvezető. Hát...
Baranya második legnagyobb települése ijesztő mértékben veszíti el lakosságát. A városban élők nagyjából fele 60 év feletti – a fiatalok és a középkorúak jó részét már rég elhajtotta innen az országos szinten is igen magasnak mondható munkanélküliségi ráta, a rekord magas közműdíjak és helyi adók, a csapnivaló közbiztonság és a permanens létbizonytalanság elől az a bizonyos orbáni „kalandvágy”. Komlóról menekülnek az emberek.
És igen, szépen fejlődött is a település az elmútnyócévben (vannak dolgok, amik visszaütnek, bizony!).

Először is majdnem lett Komlón napelemgyár. A városközpontban mindenesetre ott éktelenkedik az elhagyatott bádogépület-
hab a tortán a jegyzőkönyv- és szerződés részletei szerint a NGM nyilatkozata, miszerint ha a 400 milliós támogatásból már átutalt 210 milliót nem fizetik vissza, jelzálogot vetnek ki a Komlón lévő ingatlanra.
Majdnem lett Komlón börtön -
de nem lesz. Ráadásul a jelek szerint a városvezetés erről nem is tud / nem is akar tudni. A lakosságot legalábbis nem tájékoztatták.
Lett viszont Bányászemlékmű! A sokadik. És igen drágán.
Aztán minden idők leghitványabb vezetésű ügyészsége felmentette az Orbán-kormány egyik leghitványabb polgármesterét a hűtlen kezelés vádja alól.

A nagy Bányászemlékmű svindli

 

És hogy a Bama cikkében minden csak negatív lenne? Hogy mi, örök kritikusok soha nem látjuk meg a jót?
Dehogynem. Az írott és online média egyik legnagyobb előnye. Sokkal, de sokkal kevesebb az „ö” betű.

 

Pécs

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője és Baranya megyei országgyűlési képviselő-jelöltje, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor feljelentést tesznek a "Zsolnay-puccsként" elhíresült üggyel kapcsolatban.

Pécsen is jellemzően szemetesek a közterületek, a hulladéklerakó szigetek alulméretezettek, így ott folyton a konténerekből kibuggyanó szeméthalmokat lát az ember. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 5. rész.

Dühítő: hogy fordulhat elő az, hogy bárki közülünk ne tudjon magának egy fűtött helyen megvetett ágyat és egy zárható szekrényt. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 4. rész.

Kirúgták azt a portást a pécsi Városházáról, akinek Kósa Lajost kellett volna fogadnia, de a hosszú várakozás miatt egy pillanatra elszaladt a mosdóba.

Jómagam gyakran gondolok arra, milyen lehet a pécsi járdákon kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni – egyes járdaszakaszokon nekem lehetetlennek tűnik, márpedig erre a mutatványra sok embertársunk rákényszerül nap mint nap. Interjú Fogarasi Gáborral.

Devizahitelesek

A Jobbik védelmet nyújtott be a végrehajtóktól rettegő devizahiteleseknek

A kilakoltatási moratórium alatt is folytatódnak a kilakoltatások, a tartozások mesterséges duzzasztása folyamatos, mindennaposak a végrehajtói túlkapások. A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást.

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Belföld

A baranyai Bogdásában az összes listás szavazat érvénytelen lett amit nem a Fideszre adtak le, pedig az egyéni voksoknál 41 iksz van az ellenzéki jelölteken, Pécsudvard 001-es körzetben 338 érvényes mellett 173 érvénytelen szavazat született.

Mert szétverték a közlekedés, mert leépítik az önkormányzatot, mert a haverok között osztják ki pénzeket, mert vidékfejlesztésnek hívják a vidékrombolást. Mert hazudtak neked.

Nagyobb mennyiségű élelmiszer-adományt kapott a komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület, amit még e héten szétosztanának a rászoruló családoknak. Legalábbis ez olvasható az egyesület vezetőjének, Orsós Ferenc „Gogen”-nek a facebook-bejegyzésében.

Magyarország válaszúthoz érkezett, az emberek változást akarnak. Véget kell vetni a jelenlegi korrupt és arrogáns kormányzásnak, s egy új Magyarországért, a magyarságért tenni és küzdeni akaró kormányt kell az ország élére kinevezni. Nincs apelláta, el kell jönnie ismét 1848-nak, most vasárnap, 18.04.08-án.

Baranya megyében óriási munkanélküliség tombol, ami ahhoz vezetett, hogy a lakosság tömegesen indult meg a főváros vagy a nyugati országok felé. A megye 4-es számú választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltjével, Andrics Alízzal beszélgettünk.

Életmód

Tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A kaukázusi krétakört három színház előadásában is láthatja a közönség.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Sport

Phjongcshang 2018: több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.