Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kivonultak a kormánypárti képviselők a parlamentből a járványügyi intézkedések tárgyalása helyett

 

A szerdai plenáris ülés utánra hirdette meg Kövér László házelnök az Országgyűlés rendkívüli ülését, mely a Fidesz és KDNP frakcióinak kivonulása miatt határozatképtelen volt.

Az ellenzéki frakciók közös kezdeményezésére „a koronavírus-járvány elleni oltások beadása kapcsán kialakult káosz megszüntetéséről” és „a gazdasági válság kezelése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről” tárgyalt volna az Országgyűlés.

A megjelent ellenzéki képviselők felszólalásaikban bírálták a kormánypárti politikusokat, hogy lehetetlenné tették a munkát az ülésterem elhagyásával.

Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő a magyar munkavállalók, munkáltatók, kisvállalkozók elárulásával vádolta a kormánypárti képviselőket. Érvelésében kifejtette: nemzetközi kitekintésben látható, hogy 80-90 százalékos bértámogatásokat kapnak a bajba jutottak, míg a magyar kormány csak a dolgozók 5 százalékát érintő csomagot dolgozott ki.

Úgy látja, más országokhoz képest az Orbán-kormány „teszetosza” módon működik a járvány alatt, és a vállakozói hitel esetén az apróbetűs rész dönt arról, hogy a bank ad-e pénzt. Ezzel szemben a kormány a multinacionális nagyvállaltokat menti ki a válság kárai alól közpénz-milliárdokkal. Z. Kárpát Dániel szerint azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, melyek bevétele legalább harmadával csökkent, vissza nem térítendő, apróbetűs részek nélküli, 1-2 millió forintos állami támogatást kellene adni.

Mivel az Országgyűlés a Fidesz és a KDNP képviselőinek távozása miatt határozatképtelen volt, a napirend előtti felszólalásokkal véget ért a rendkívüli ülés.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke így reagált a bojkottra: „Félre ne értsetek, engem nem zavar, ha eltűnnek az életünkből, csak akkor azt tegyék meg hivatalosan is, mert amit most csinálnak, az nem más, mint jelen esetben nem közönséges, hanem közveszélyes munkakerülés. Közveszélyes, mert akkor csinálják, amikor a legkeményebben kellene dolgozni. Itt minden egyes napért, amit elvesztegetünk, súlyos árat fizet az ország. Emberéletben, pénzben, munkahelyben. És ezért a felelősség azt a kormányt terheli, amelyik a korlátlan hatalom ellenére sem hajlandó kormányozni.”

forrás: Alfahír

Jakab Péter: Naponta hallom a rádióban a kormányzati hirdetést, hogy az országnak működnie kell. Egyetértek. Az ellenzék...

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2021. március 17., szerda

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.