Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kivonultak a kormánypárti képviselők a parlamentből a járványügyi intézkedések tárgyalása helyett

 

A szerdai plenáris ülés utánra hirdette meg Kövér László házelnök az Országgyűlés rendkívüli ülését, mely a Fidesz és KDNP frakcióinak kivonulása miatt határozatképtelen volt.

Az ellenzéki frakciók közös kezdeményezésére „a koronavírus-járvány elleni oltások beadása kapcsán kialakult káosz megszüntetéséről” és „a gazdasági válság kezelése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről” tárgyalt volna az Országgyűlés.

A megjelent ellenzéki képviselők felszólalásaikban bírálták a kormánypárti politikusokat, hogy lehetetlenné tették a munkát az ülésterem elhagyásával.

Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő a magyar munkavállalók, munkáltatók, kisvállalkozók elárulásával vádolta a kormánypárti képviselőket. Érvelésében kifejtette: nemzetközi kitekintésben látható, hogy 80-90 százalékos bértámogatásokat kapnak a bajba jutottak, míg a magyar kormány csak a dolgozók 5 százalékát érintő csomagot dolgozott ki.

Úgy látja, más országokhoz képest az Orbán-kormány „teszetosza” módon működik a járvány alatt, és a vállakozói hitel esetén az apróbetűs rész dönt arról, hogy a bank ad-e pénzt. Ezzel szemben a kormány a multinacionális nagyvállaltokat menti ki a válság kárai alól közpénz-milliárdokkal. Z. Kárpát Dániel szerint azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, melyek bevétele legalább harmadával csökkent, vissza nem térítendő, apróbetűs részek nélküli, 1-2 millió forintos állami támogatást kellene adni.

Mivel az Országgyűlés a Fidesz és a KDNP képviselőinek távozása miatt határozatképtelen volt, a napirend előtti felszólalásokkal véget ért a rendkívüli ülés.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke így reagált a bojkottra: „Félre ne értsetek, engem nem zavar, ha eltűnnek az életünkből, csak akkor azt tegyék meg hivatalosan is, mert amit most csinálnak, az nem más, mint jelen esetben nem közönséges, hanem közveszélyes munkakerülés. Közveszélyes, mert akkor csinálják, amikor a legkeményebben kellene dolgozni. Itt minden egyes napért, amit elvesztegetünk, súlyos árat fizet az ország. Emberéletben, pénzben, munkahelyben. És ezért a felelősség azt a kormányt terheli, amelyik a korlátlan hatalom ellenére sem hajlandó kormányozni.”

forrás: Alfahír

Jakab Péter: Naponta hallom a rádióban a kormányzati hirdetést, hogy az országnak működnie kell. Egyetértek. Az ellenzék...

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom – 2021. március 17., szerda

 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.