Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kisvaszari botrány: halogatják az adatközlést

Ahogy azt korábban megírtuk, kisebb botrány terelte a figyelmet a baranyai községre, amikor egy kisvaszari család kitálalt a településen rejtélyesen eltűnő támogatási pénzekről.

Biztosan megbánta döntését az a kisvaszari család, aki az önkormányzatra íratta át a házát, mivel a cserébe ígért felújítás állításuk szerint végül nem történt meg a támogatási összeg eltűnése miatt, pedig az ingatlanra kihelyezték az EU-s táblát a romák felemelésére szánt támogatásról.

Emiatt összetűzésbe kerültek a polgármesterrel, aki válaszul lefotózta és feljelentette a tudtukon kívül karanténba helyezett családot, amint kimentek a házuk elé a postás autóhoz. A feljelentés következtében végül fejenként 50 ezer forintos bírságot róttak ki rájuk.

A bosszúval felérő feljelentésről és a rejtélyesen eltűnt pénzekről szóló beszámolót aztán igyekezett megcáfolni a kormánypárti bama.hu hírportál, állításuk szerint: „a család házának nyílászáróit is kicserélték a pénzből […] de bojlert, kazánt, mosógépet és hűtőt is kaptak, a festést is elvégezték, valamint kaptak paplanhuzatokat is…”. A gond ezzel csupán az, hogy az épület felújításáról tettek ígéretet a családnak, nem pedig nyílászárók cseréjéről.

A valós állapotok felmérésének céljával érkezett meg a helyszínre Kárpáti Zoltán, a Jobbik választókerületi elnöke, aki eljuttatta hozzánk a helyszínen készített fotóit, amelyek elkeserítő állapotokról adtak tanúbizonyságot.

Az ügyben azóta Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő kiderítette, hogy a 300 fős településen mintegy 200 millió forintból részleges felújításon esett át két épület, emellett felépítettek 7 db, egyenként 40 négyzetméteres kisházat. A romatelep végén felhúzott kisházak négyzetméterára így nagyjából 550-600 ezer forint, miközben Szekszárd belvárosában kb. 350 ezer forintos négyzetméteráron lehet új lakást venni. Ezen felül újabb 240 millióból néhány rövid tanfolyamot tartottak úgy 70 embernek, ez fejenként nagyjából 4 millió forintot jelent.  

Hadházy közérdekű adatigénylést nyújtott be a polgármesternek, aki a veszélyhelyzetben halaszthatatlan teendőire hivatkozva 45 nappal tolta ki a válasz határidejét. Mindeközben Hadházy és Kárpáti ismét Kisvaszarra látogattak, ahol kiderítették, hogy a botrány óta a településen volt krumpliosztás is, természetesen csak azok számára, akik nem bírálták a falu vezetőjét.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.