Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kis pécsi médiapiac

A hiteles információ és a tájékozódás nagyon fontos, hiszen mindennapi életünk tervezésében nyújt segítséget, és hosszabb távú terveink kialakításában sem mindegy, honnan szerezzük be az információkat. Most egy rövid áttekintést nyújtunk arról, melyik pécsi sajtóból milyen információkhoz juthatunk, milyen világnézettel szembesülhetün

Kezdjük talán a kormányzati és önkormányzati szócsövekkel, hiszen a Fidesz jajgatása ellenére, amelyet a liberális sajtó miatt tesz, meglepő módon ebből a legszélesebb a kínálat.

A megye napilapja, a Dunántúli Napló néhány hónapja került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe, kormánypártiságát le sem tagadhatja, hiszen azóta rendszeresen vesz át anyagokat, írásokat a bevallottan Fidesz-párti Magyar időkből, a tulajdonosváltás óta volt egy tisztogatás az újságírók között. Ma már a Dunántúli Naplóban kritikát az önkormányzattal szemben legfeljebb az sms-rovatban vagy az olvasói levelek között találni, nagy kérdés, meddig.

Ha már Dunántúli Napló, akkor adja magát a következő internetes portál, a pecsiujsag.hu. Pauska Zsolt lett a Mediaworks egyik vezető embere – ide tartozik a Dunántúli is –, ő pedig egykor a pecsiujsag.hu alapítója, tulajdonosa volt. Nos, kutyából nem lesz szalonna, a pecsiujsag.hu cikkei is rendre feltűnnek a Dunántúli Naplóban, innentől politikai beállítását felesleges megkérdőjelezni.

Tisztán önkormányzati tulajdon a pecsma.hu és a Pécsi Hírek, innentől nem meglepő, hogy markáns ellenzéki vélemények, Fideszt kritizáló írások itt sem jelenhetnek meg, aki csak innen tájékozódik, annak Pécsen minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden rózsaszín (bocsánat, narancssárga).

Azt gondolnánk, hogy az Ok!Pécs a maga bulváros stílusával talán meg mer kapargatni kényes témákat is, de tegyük hozzá, hogy főszerkesztője, tulajdonosa az a Kapitány Gergely, aki Páva Zsolt polgármester kommunikációs tanácsadója (volt?), úgyhogy a tényfeltárást innen sem várhatjuk el.

Masszívan baloldali a pecsistop.hu, amely valamely rejtett szocialista pénzforrásból működik, itt már találkozni kritikai hangvétellel.

Érdemes szót ejteni a nemrég indult Szabad Pécsről is, amelyet a Dunántúli Naplótól elbocsátott három újságíró jegyez, de miután tudjuk, hogy távozásuk oka többek között liberális szemléletük volt, beállítottságuk is nyilvánvaló. Mondjuk ezt jól példázta az indulásukkor felhozott két téma, mindkettő a katolikus egyházat hozta kellemetlen helyzetbe.

Akadnak még kisebb honlapok, mint például a pecsinapilap.hu, sok kritika itt sem található a regnáló városvezetésről.

Maradna a rádió vagy a televízió. Nos, a Rádió1-nél több alkalommal is megrendelő volt a pécsi önkormányzat, és ugye senki nem harap az őt etető kézbe. Mentségükre legyen mondva, hogy igyekeznek távol tartani magukat a politikától, és a könnyűzenei slágerekre koncentrálnak, de hát a zenei színvonal…

A Pannon Televízió még viszonylag független, ők az ellenzéki megnyilvánulásokról is beszámolnak, náluk szerepet, hangot kap mindegyik önkormányzati platform a szocialistáktól az ÖPÉ-n át a Jobbikig.

És ezen kívül vagyunk mi…

Pécs

Megszavazta csütörtökön a pécsi közgyűlés a kormány és a város megállapodását, amelynek értelmében idén és jövőre összesen több mint 9,5 milliárd forintos visszatérítendő támogatást kap a 7,5 milliárdos költségvetési hiánnyal küzdő önkormányzat.

Jó nagy átverésben van része minden pécsi polgárnak, aki egy kicsit is követi a helyi politikát. Kővári János és az ÖPE 2014-ben hirtelen kiugrott a Fidesz szárnyai alól, és ellenzékinek próbálta beállítani magát, és egyesületét.

Gyimesi Gábor

Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Belföld

Megjelent egy pejoratív hangvételű cikk az egyik pécsi portálon. Hiába a pocskondiázó szavak, saját maguk lejáratásában csak bizonyítják pártunk becsületét, hatalmát.

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.