Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kis pécsi médiapiac

A hiteles információ és a tájékozódás nagyon fontos, hiszen mindennapi életünk tervezésében nyújt segítséget, és hosszabb távú terveink kialakításában sem mindegy, honnan szerezzük be az információkat. Most egy rövid áttekintést nyújtunk arról, melyik pécsi sajtóból milyen információkhoz juthatunk, milyen világnézettel szembesülhetün

Kezdjük talán a kormányzati és önkormányzati szócsövekkel, hiszen a Fidesz jajgatása ellenére, amelyet a liberális sajtó miatt tesz, meglepő módon ebből a legszélesebb a kínálat.

A megye napilapja, a Dunántúli Napló néhány hónapja került Mészáros Lőrinc érdekeltségébe, kormánypártiságát le sem tagadhatja, hiszen azóta rendszeresen vesz át anyagokat, írásokat a bevallottan Fidesz-párti Magyar időkből, a tulajdonosváltás óta volt egy tisztogatás az újságírók között. Ma már a Dunántúli Naplóban kritikát az önkormányzattal szemben legfeljebb az sms-rovatban vagy az olvasói levelek között találni, nagy kérdés, meddig.

Ha már Dunántúli Napló, akkor adja magát a következő internetes portál, a pecsiujsag.hu. Pauska Zsolt lett a Mediaworks egyik vezető embere – ide tartozik a Dunántúli is –, ő pedig egykor a pecsiujsag.hu alapítója, tulajdonosa volt. Nos, kutyából nem lesz szalonna, a pecsiujsag.hu cikkei is rendre feltűnnek a Dunántúli Naplóban, innentől politikai beállítását felesleges megkérdőjelezni.

Tisztán önkormányzati tulajdon a pecsma.hu és a Pécsi Hírek, innentől nem meglepő, hogy markáns ellenzéki vélemények, Fideszt kritizáló írások itt sem jelenhetnek meg, aki csak innen tájékozódik, annak Pécsen minden nagyon szép, minden nagyon jó, minden rózsaszín (bocsánat, narancssárga).

Azt gondolnánk, hogy az Ok!Pécs a maga bulváros stílusával talán meg mer kapargatni kényes témákat is, de tegyük hozzá, hogy főszerkesztője, tulajdonosa az a Kapitány Gergely, aki Páva Zsolt polgármester kommunikációs tanácsadója (volt?), úgyhogy a tényfeltárást innen sem várhatjuk el.

Masszívan baloldali a pecsistop.hu, amely valamely rejtett szocialista pénzforrásból működik, itt már találkozni kritikai hangvétellel.

Érdemes szót ejteni a nemrég indult Szabad Pécsről is, amelyet a Dunántúli Naplótól elbocsátott három újságíró jegyez, de miután tudjuk, hogy távozásuk oka többek között liberális szemléletük volt, beállítottságuk is nyilvánvaló. Mondjuk ezt jól példázta az indulásukkor felhozott két téma, mindkettő a katolikus egyházat hozta kellemetlen helyzetbe.

Akadnak még kisebb honlapok, mint például a pecsinapilap.hu, sok kritika itt sem található a regnáló városvezetésről.

Maradna a rádió vagy a televízió. Nos, a Rádió1-nél több alkalommal is megrendelő volt a pécsi önkormányzat, és ugye senki nem harap az őt etető kézbe. Mentségükre legyen mondva, hogy igyekeznek távol tartani magukat a politikától, és a könnyűzenei slágerekre koncentrálnak, de hát a zenei színvonal…

A Pannon Televízió még viszonylag független, ők az ellenzéki megnyilvánulásokról is beszámolnak, náluk szerepet, hangot kap mindegyik önkormányzati platform a szocialistáktól az ÖPÉ-n át a Jobbikig.

És ezen kívül vagyunk mi…

Pécs

Megnyílt szerdán a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) megújított mecseki bányászati kiállítása. A mintegy 200 bányászati emléket és eszközt bemutató felszíni tárlat a Vasarely Múzeummal szomszédos épületben kapott helyet.

A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át az egymillió forinttal járó Mol Mester-M díjat. Díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végzett pedagógusokat is, köztük Simon Péter pécsi fizikatanárt is.

Miközben a sajtó az ellenzéki pártok közötti egyeztetésekkel van elfoglalva, hogy ki kinek a javára fog, vagy nem fog visszalépni, és ezt még ál-közvéleménykutatási eredményekkel is igazolni akarják, egy fontos dologról elfeledkezünk. Talán ez a legérdekesebb, ezért kell olyasmit erőltetni, ami nem megy.

Az Országos Horvát Önkormányzat dél-dunántúli központjának otthont adó házat adtak át hétfőn Pécsen. Az 500 négyzetméteres horvát ház a nemzetiségi önkormányzat irodájának és a magyarországi horvátok tudományos intézetének lesz az otthona.

A BIOKOM Nonprofit Kft. kéri a tisztelt pécsi lakosokat, hogy – amennyiben lehetőségük nyílik és megoldható – úgy ma délután legkésőbb 17:00 óráig szíveskedjenek gondoskodni a hazajutásról, mert az előrejelzések szerint várhatóan nagy mennyiségű ónos eső hullik majd.

Devizahitelesek

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

Belföld

A havi egymilliót kereső, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott, Szili Katalin nemrégiben kezdett fideszes fórumokon kampányolni. Most pedig a kormánypropagandát hirdető Magyar Időknek nyilatkozott.

Míg a kormány szavakban a migráció minden formáját ellenzi, a valóságban titkos migránsok ezrei és kötvényes migránsok tízezrei számára biztosított letelepedési lehetőséget Magyarországon az elmúlt évek során.

Komlóska polgármestere, Köteles László a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte a Fidesz a települési autonómia felszámolására törekszik, 2018 kérdése pedig az, hogy demokrácia vagy diktatúra lesz-e.

„A sors fintora, hogy ma pont azok miatt fojtogató otthon a légkör, akiktől sokan a megváltást várták.” Ismerjék meg Ádám történetét, aki egészen Ausztráliáig menekült a hazai közélet és társadalom mocsara elől.

Magyarországon vasárnaptól számítva négy nap alatt 21-en fagytak halálra, többségükben fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Életmód

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet jelképező koporsó elégetésével véget ért Mohácson az idei busójárás, amelynek hétvégi fő programjaira több tízezren voltak kíváncsiak.

Sport

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a phjongcshangi téli olimpián.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.