Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kirakat civil Kővári is elmondta a véleményét az ellenzék együttműködéséről

Az Összefogás Pécsért Egyesület első embere, Kővári János is megszólalt az ellenzék együttműködése kapcsán. Az ÖPE vezetőjét saját portálja „kérdezte” gondolatairól, aki igyekezett erős hangot megütni.

A héten bejárta a pécsi sajtót a hír, hogy az őszi önkormányzati választásokon együttműködik a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum. Az öt koordináló ellenzéki párt sajtótájékoztatója után, először a Fidesz, majd az ÖPE vezére Kővári János is érezte, hogy meg kell szólalnia. Kővári a Szövetség Pécsért portáljának adott interjút, ami figyelembevéve, hogy a Szövetség Pécsért is hozzá kötődik, az interjú tartalmát is meghatározta. Az interjúban a Fidesz leányvállalataként üzemelő álcivil szervezet vezetője gyakorlatilag magának ad interjút.

A szerző nélküli cikk a célokról és ezek megjelenéséről kérdezi Kővárit. Az első kérdésben rögtön az ellenzék együttműködéséről kérdezik az ÖPE első emberét, aki mélyreható analízist is készített az ellenzék koordinálásáról.

Kővári szerint az ellenzék nem egy „szivárványkoalíciót” hanem sokkal inkább egy „délibáb-koalíciót” alkotott meg, amivel a pécsieket akarják becsapni. Ez a kijelentés érdekes módon tökéletesen rímel a Fidesz által közreadott sajtóközleményre, mivel a kormánypárt is kijelentette, hogy szerinte az ellenzék becsapja a pécsieket.

Kővári kifejti még azon gondolatát, miszerint a pártok csak elnapolták az ellentéteket, valamint azt, hogy az ellenzéknek nincs programja.

Kővárit az interjúban arról is kérdezik, hogy egy város irányítása és az ÖPE igazodási pontjai mennyire köthetők össze. Itt az ÖPE első embere kifejti, hogy az Egyesület értékei és egy város irányítása szerinte teljesen összeköthetőek. Kővári szerint az ÖPE által sokszor hangoztatott elvek a fenntartható városműködésről, a költséghatékony működtetésről és az emberi élet kiteljesedéséről szólnak, ami a várost csőd közelbe kormányzó Fidesz egykori parlamenti képviselőjétől (2010-2014) érdekes kijelentés.

Ezen felül az ÖPE első embere megjegyzi, hogy az Egyesület megalakulása óta elvszerű és értékálló politikát folytatnak, ami főleg azért érdekes, mert az ÖPE hol a pécsi Fidesz érdekeit szolgálja ki a Közgyűlésben, hol ellenzéki erőként fellépve a változást akaró ellenzéki szavazatok megosztására játszik.

Úgy tűnik Kővári János is elkezdett hangolni az önkormányzati választásokra és minden eszközét igyekszik majd bevetni a siker érdekében. Kérdés mennyire indul majd függetlenül az ÖPE. A 2014-es önkormányzati választásokon önállóan indultak, hogy a Fidesztől leszakadó szavazókat összeszedjék, ezzel akadályozva azt, hogy a csalódott fideszes szavazók a változást akaró ellenzéki erőkre szavazzanak. Vajon ismét ehhez a cselhez nyúl a Fidesz a hatalom megtartásáért?

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.