Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A kirakat civil Kővári is elmondta a véleményét az ellenzék együttműködéséről

Az Összefogás Pécsért Egyesület első embere, Kővári János is megszólalt az ellenzék együttműködése kapcsán. Az ÖPE vezetőjét saját portálja „kérdezte” gondolatairól, aki igyekezett erős hangot megütni.

A héten bejárta a pécsi sajtót a hír, hogy az őszi önkormányzati választásokon együttműködik a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum. Az öt koordináló ellenzéki párt sajtótájékoztatója után, először a Fidesz, majd az ÖPE vezére Kővári János is érezte, hogy meg kell szólalnia. Kővári a Szövetség Pécsért portáljának adott interjút, ami figyelembevéve, hogy a Szövetség Pécsért is hozzá kötődik, az interjú tartalmát is meghatározta. Az interjúban a Fidesz leányvállalataként üzemelő álcivil szervezet vezetője gyakorlatilag magának ad interjút.

A szerző nélküli cikk a célokról és ezek megjelenéséről kérdezi Kővárit. Az első kérdésben rögtön az ellenzék együttműködéséről kérdezik az ÖPE első emberét, aki mélyreható analízist is készített az ellenzék koordinálásáról.

Kővári szerint az ellenzék nem egy „szivárványkoalíciót” hanem sokkal inkább egy „délibáb-koalíciót” alkotott meg, amivel a pécsieket akarják becsapni. Ez a kijelentés érdekes módon tökéletesen rímel a Fidesz által közreadott sajtóközleményre, mivel a kormánypárt is kijelentette, hogy szerinte az ellenzék becsapja a pécsieket.

Kővári kifejti még azon gondolatát, miszerint a pártok csak elnapolták az ellentéteket, valamint azt, hogy az ellenzéknek nincs programja.

Kővárit az interjúban arról is kérdezik, hogy egy város irányítása és az ÖPE igazodási pontjai mennyire köthetők össze. Itt az ÖPE első embere kifejti, hogy az Egyesület értékei és egy város irányítása szerinte teljesen összeköthetőek. Kővári szerint az ÖPE által sokszor hangoztatott elvek a fenntartható városműködésről, a költséghatékony működtetésről és az emberi élet kiteljesedéséről szólnak, ami a várost csőd közelbe kormányzó Fidesz egykori parlamenti képviselőjétől (2010-2014) érdekes kijelentés.

Ezen felül az ÖPE első embere megjegyzi, hogy az Egyesület megalakulása óta elvszerű és értékálló politikát folytatnak, ami főleg azért érdekes, mert az ÖPE hol a pécsi Fidesz érdekeit szolgálja ki a Közgyűlésben, hol ellenzéki erőként fellépve a változást akaró ellenzéki szavazatok megosztására játszik.

Úgy tűnik Kővári János is elkezdett hangolni az önkormányzati választásokra és minden eszközét igyekszik majd bevetni a siker érdekében. Kérdés mennyire indul majd függetlenül az ÖPE. A 2014-es önkormányzati választásokon önállóan indultak, hogy a Fidesztől leszakadó szavazókat összeszedjék, ezzel akadályozva azt, hogy a csalódott fideszes szavazók a változást akaró ellenzéki erőkre szavazzanak. Vajon ismét ehhez a cselhez nyúl a Fidesz a hatalom megtartásáért?

 

Pécs

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Nagy tömeg előtt tartott fórumot tegnap Keresztes Lóránt, Demeter Márta, az LMP társelnökei, Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese, valamint Puzsér Róbert, amolyan megmondóember.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.