Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kik Pécs legnépszerűbb politikusai?

Pécsen 28 ember dolgozik a képviselő testületben. Őket a varosatyak.hu-n lehet és lehetett értékelni. Mivel a ciklus gyakorlatilag véget ért, ezért érdemes megnézni, hogy kinek a munkájával elégedettek a pécsiek és kiben csalódtak. Az eredmény lehangoló lesz.

Egytől ötig lehet a képviselőket értékelni, értelemszerűen az egy a legrosszabb, az öt a legjobb eredmény. Átnézve az eredményeket azt kapjuk, hogy a pécsiek egyáltalán nem elégedettek. Mindössze három képviselő ért el legalább közepes eredményt. Kezdjük, talán a Fidesz politikusaival.

Páva Zsolt munkájával úgy látszik nem voltak túl elégedettek a pécsiek, ő 3.11-es eredményt ért el. Igaz, ez még így is jobb, mint az átlag.
Csizi Péter mindössze 1.93-at kapott, úgy látszik az alpolgármester az egyik legnépszerűtlenebb városatya. Nagy Csaba - aki szintén alpolgármester volt, mint Csizi- 2-es értékelést kapott. Oszoly Dénes 2.41-et kapott, Huba Csaba 2.66-ot. Leszűrhetjük, a városlakók egyáltalán nem voltak elégedettek a városvezetéssel.

Az MSZP sem volt túl népszerű. Frakcióvezetőjük Schmuck Roland 2.77-et kapott, a leköszönő Meixner András pedig 2.61-et.
Egyáltalán nem volt népszerű az ÖPE, nem is csoda, a Fidesz szatellit-pártja az összes helyi adót megszavazta. Kővári János 2.06-ot kapott, de Végh Péter is csak 2.49-et.

Az LMP két képviselője közül Keresztes 2.87-et, Kóbor pedig 2.75-öt kapott.

A ciklusban a Jobbik két képviselője lett a legnépszerűbb. Gyimesi Gábor 3.35-öt, Fogarasi Gábor pedig 4.03-as osztályzatot kapott.
Róluk írunk néhány rövid sort.

Gyimesi a Jobbik képviselője, a civil életben tanárként dolgozik. Elmondta, hogy számára nagy megtiszteltetés, hogy ebben a munkában részt vehet, hogy polgármester-jelöltként indulhatott a helyi választásokon. Büszkén képviseli a Jobbik törekvéseit a kampányban, és az önkormányzatban is. A mai politikai életnek jelentős tisztulásra van szüksége, vissza kell térnie a nyilvánosság elé, igazi társadalmi vitákat kell folytatni szakemberek bevonásával, mielőtt a politikusok döntéseket hoznának. Pécs egyetemi város, hihetetlen szellemi potenciállal rendelkezik, ezt ki kell használni a város, az itt élők érdekében, fogalmazta Gyimesi Gábor.

A város legnépszerűbb politikusa Fogarasi Gábor. Ő az egyetlen, aki eléri a 4.0-ás szintet. Fogarasi számtalan indítványban, kérdésben, felszólalásban bizonyította be, hogy a pécsiekért él és, hogy valóban őket képviseli. A Sport és Népjóléti Bizottságban dolgozik, miközben a PTE-BTK politológia szakán tanul. „…Szívemet és gondolkodásmódomat már ekkor is a hazám iránti szeretet határozta meg. Többek között ez indított arra, hogy beiratkozzam a PTE - BTK politológia szakára, ahol jelenleg is tanulok.
Az országban uralkodó katasztrofális helyzet, valamint az a hozzá nem értés, amit egyes pártok nyújtanak Hazánk sorsának alakításában, arra sarkalltak, hogy belépjek a Jobbik Magyarországért

Mozgalom - Pártba és annak aktív tagja legyek. A Jobbik pécsi szervezetében, mint szervezési megbízott dolgozom.”  Olvasható a bemutatkozásában.

Ezek után kilehet jelenteni, hogy a pécsiek igazán csak a Jobbikosokkal voltak elégedettek, az ÖPE, a Fidesz és az MSZP képviselőinek munkájával már egyáltalán nem. Felmerül ezek után a kérdés, hogy ha ennyire népszerűtlenek ezek a politikusok, akkor ki választja őket újra?

Pécs

Viszlát a sitten, Döbrögi

„Viszlát a sitten, Döbrögi” felirat fogadja egy hétig Orbánt a várnál

Az ellenzéki jelöltek, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak, leadták a szükséges számú aláírást, Péterffy Attila csapata, tehát teljes. De hol a Fidesz?

A jobbikosok visszavitték a törvénytelenül kihelyezett terézvárosi fideszes plakátokat a Lendvay utcába

Budapesten, Terézvárosban a Fidesz négy nappal a hivatalos kampány kezdete előtt, törvénytelenül kihelyezte plakátjait. A Jobbik ma helyreállította a városképet.

Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Fogarasi Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.