Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kifogyott az ötletekből Péterffy Attila?

Kérdőívvel fordult a pécsi polgárok közösségéhez Péterffy Attila független polgármester-jelölt. Az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott jelölt, 6 pontban kéri ki a pécsiek véleményét. Elfogyhattak az ötletei?

Péterffy Attila „Tavaszi hadjárat” néven indította el kampányát és 12 pontban fejti ki elképzeléseit Pécsről, eddig négy pontot ismertetett és most egy kérdőívvel rukkolt elő. Az eddig magabiztosan 12 pontot ismételgető jelöltnek négy pont után fogyhattak el az ötletei?

Az első pont nem volt újdonság, Péterffy rárepült az ellenzék által eddig is elutasított atomtemető ügyére, és nem mondott a kérdésben semmi újat, de az első pontot legalább könnyen ki lehetett találni.

A másodikban a parkolókat tette volna ingyenessé az egészségügyi intézmények előtt, a harmadik pontban a pécsi kátyúknak üzent hadat. Ezek tipikusan olyan kérdések, amik a pécsi közéletben jártas polgárok számára nem újak, de ezeken sem kellet sokat agyalni.

A negyedik egy utópisztikus, hűségprogram a pécsi vállalkozások számára. Erről eddig csak az adókedvezmény és díjcsökkentési részt ismerjük. Ez is érdekesnek hat, de a polgármester jelölt, eddig semmi konkrétumot nem árult el, tehát ebbe a pontba is sok minden bele lehet ígérni.

Fel tehetjük a kérdést, hogy a negyedik után miért kell a kérdőív? Érdekes módon pont olyan témákban amire nem lenne nehéz még pár „pontot” felhúzni. Péterffy indulása bejelentésekor konkrét célként fogalmazta meg 12 pontját. Az a 6 „kérdés”, amit a pécsi polgárok elé tár viszont sokkal inkább a következő pontok kikutatása lehet.

A polgármester jelölt, az egészségügy, az oktatás, a munkahelyteremtés, az út fejlesztés, a környezetvédelem és a kultúra kérdéseinek fontosságát kutatja. Tehát lehet, hogy ebből a 6-ból kerül ki a következő egy-két pont?

Péterffy tanácstalansága érthető, hiszen, az első három-négy pontjával ki is fogyott azokból a témákból, amikben már konszenzus van a város polgárjai között. Ha lett volna 12 kidolgozott pontja, akkor most magabiztosan ismertetné őket, nem pedig új pontokért kérdezősködne.

Péterffy Attilát az MSZP, a DK és a Momentum biztosította támogatásáról. A három ellenzéki párt a közös ellenzéki egyeztetéseket semmibe véve, egyik pillanatról a másikra állt be mögé. Az eset után Márky-Zay Péter és Mellár Tamár közös közleményben jelezték, hogy hiányolják az egyeztetést a három párt részéről.

Érdekes párhuzam, hogy szintén ez a három párt tette lehetetlenné a teljes ellenzéki koordinációt Budapesten is.

Pécs

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Nagy tömeg előtt tartott fórumot tegnap Keresztes Lóránt, Demeter Márta, az LMP társelnökei, Gyöngyösi Márton a Jobbik elnökhelyettese, valamint Puzsér Róbert, amolyan megmondóember.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.