Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ki védi meg az autó- és szabad felhasználású hiteleseket?

Továbbra is sürgető a devizahitelesek ügyének teljes körű rendezése, de az utóbbi napokban bekövetkezett árfolyamváltozás által okozott sokk, sajnálatos módon további csoportokat hozott nehéz helyzetbe – utalt az autó- és szabad felhasználású hitelesekre szombati sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Elmondta, hogy az ő esetükben az árfolyam rögzítési megoldás vagy nem teljes körűen, vagy egyáltalán nem érvényesült.

 
A külföldi valuták árfolyam változásainak következtében, tehát külső hatások miatt lehetetlen helyzetbe kerültek ezek az emberek – figyelmeztettet a politikus. Emlékeztettet arra is, hogy az az összeg, amit nagy nehezen eddig már visszatörlesztettek, az is igazságtalanul volt megállapítva, azonban most megint a részletek emelkedése várható.
 
A Jobbik régóta hangoztatja, hogy a segítséget minden hiteltípusra ki kell terjeszteni, ezért a legnagyobb ellenzéki párt azt követeli, hogy egy rögzítéses típusú megoldás vonatkozzon az autósokra és a szabad felhasználású hitelesek körére is.
 
Ugyanakkor Z. Kárpát ezt is csak részmegoldásnak tartja, véleménye szerint ezzel csak egy kis levegőhöz jutnának az adósok. A teljes körű és felvételkori forintosítás lehet az egyetlen megoldás – tette hozzá.
 
Sajnálatát fejezte ki amiatt is, hogy a Fidesz az eddigi összes jobbikos javaslatot elutasította. Ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha az Országgyűlés, első tavaszi ülésén, a devizahitelek forintosítására találna megfelelő választ. Hozzáfűzte, hogy a magáncsőd intézményének bevezetését továbbra is szorgalmazza a Jobbik.
 
- Azért tudjuk, hogy a devizahiteles szervezetek támogatják ezt a megoldást, mert mi, a kormányzattal szemben, tárgyalunk velük – jelentette ki Z. Kárpát. Hangsúlyozta, hogy a Devizahiteles Kerekasztal szakmai megbeszéléseire egyszer sem jöttek el sem a kormányzat, sem pedig a többi párt képviselői. Nem akartak szembenézni a hitelesek problémáival – tette hozzá.
 
Végső célként azt fogalmazta meg, hogy az összes eddigi, indokolatlanul elvett forintot vissza kell csoportosítani az eredeti tulajdonosoknak, az állampolgároknak, míg a pénzügyi szemetet vissza kell küldeni az érintett bankoknak.

MTI, alfahír

Pécs

Kérdőívvel fordult a pécsi polgárok közösségéhez Péterffy Attila független polgármester-jelölt. Az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott jelölt, 6 pontban kéri ki a pécsiek véleményét. Elfogyhattak az ötletei?

Az Összefogás Pécsért Egyesület első embere, Kővári János is megszólalt az ellenzék együttműködése kapcsán. Az ÖPE vezetőjét saját portálja „kérdezte” gondolatairól, aki igyekezett erős hangot megütni.

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.