Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ki védi meg az autó- és szabad felhasználású hiteleseket?

Továbbra is sürgető a devizahitelesek ügyének teljes körű rendezése, de az utóbbi napokban bekövetkezett árfolyamváltozás által okozott sokk, sajnálatos módon további csoportokat hozott nehéz helyzetbe – utalt az autó- és szabad felhasználású hitelesekre szombati sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.
Elmondta, hogy az ő esetükben az árfolyam rögzítési megoldás vagy nem teljes körűen, vagy egyáltalán nem érvényesült.

 
A külföldi valuták árfolyam változásainak következtében, tehát külső hatások miatt lehetetlen helyzetbe kerültek ezek az emberek – figyelmeztettet a politikus. Emlékeztettet arra is, hogy az az összeg, amit nagy nehezen eddig már visszatörlesztettek, az is igazságtalanul volt megállapítva, azonban most megint a részletek emelkedése várható.
 
A Jobbik régóta hangoztatja, hogy a segítséget minden hiteltípusra ki kell terjeszteni, ezért a legnagyobb ellenzéki párt azt követeli, hogy egy rögzítéses típusú megoldás vonatkozzon az autósokra és a szabad felhasználású hitelesek körére is.
 
Ugyanakkor Z. Kárpát ezt is csak részmegoldásnak tartja, véleménye szerint ezzel csak egy kis levegőhöz jutnának az adósok. A teljes körű és felvételkori forintosítás lehet az egyetlen megoldás – tette hozzá.
 
Sajnálatát fejezte ki amiatt is, hogy a Fidesz az eddigi összes jobbikos javaslatot elutasította. Ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy azt szeretné, ha az Országgyűlés, első tavaszi ülésén, a devizahitelek forintosítására találna megfelelő választ. Hozzáfűzte, hogy a magáncsőd intézményének bevezetését továbbra is szorgalmazza a Jobbik.
 
- Azért tudjuk, hogy a devizahiteles szervezetek támogatják ezt a megoldást, mert mi, a kormányzattal szemben, tárgyalunk velük – jelentette ki Z. Kárpát. Hangsúlyozta, hogy a Devizahiteles Kerekasztal szakmai megbeszéléseire egyszer sem jöttek el sem a kormányzat, sem pedig a többi párt képviselői. Nem akartak szembenézni a hitelesek problémáival – tette hozzá.
 
Végső célként azt fogalmazta meg, hogy az összes eddigi, indokolatlanul elvett forintot vissza kell csoportosítani az eredeti tulajdonosoknak, az állampolgároknak, míg a pénzügyi szemetet vissza kell küldeni az érintett bankoknak.

MTI, alfahír

Pécs

Viszlát a sitten, Döbrögi

„Viszlát a sitten, Döbrögi” felirat fogadja egy hétig Orbánt a várnál

Az ellenzéki jelöltek, akik a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben indulnak, leadták a szükséges számú aláírást, Péterffy Attila csapata, tehát teljes. De hol a Fidesz?

A jobbikosok visszavitték a törvénytelenül kihelyezett terézvárosi fideszes plakátokat a Lendvay utcába

Budapesten, Terézvárosban a Fidesz négy nappal a hivatalos kampány kezdete előtt, törvénytelenül kihelyezte plakátjait. A Jobbik ma helyreállította a városképet.

Gábor Európa egyik legkeményebb üzleti környezetében szerzett cégvezetői tudást, melyet szülővárosa, Pécs szolgálatába szeretne állítani.

Fogarasi Gábor már most is olyan képviselőként dolgozik, akinek hivatásában az egyik legfontosabb érték a nyilvánosság és a város tevékenységeinek átláthatóvá tétele, hiszen ebben a tekintetben is nyugodtan kijelenthetjük, hogy városunk soha nem látott mélységekben van.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.