Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kezdődik a tavaszi virágözön!

Pécs az elmúlt években virágos város volt, és a hagyományokhoz híven ez idén sem lesz másként. A tavaszi virágok mindig üde színfoltot jelentenek a tél után, ezzel igyekszünk látványosabbá, szebbé tenni Pécs közterületeit.

A tavalyi évben több ezer hagymás, gumós virágot és kétnyári növényt ültettünk el, amelyek most, 2015 tavaszán virágoznak. Újonnan 9.435 db virághagymát szereztünk be, ezek túlnyomó többsége a város frekventált helyein lévő növényágyakba kerültek, valamint melléjük még kétnyári növényeket is ültetünk, így 400 m2-nyi új növényfelület gazdagítja Pécs városát. Ezeken felül a korábbi évekből származó mintegy 34.000 db virághagyma is el van ültetve a pécsi virágágyásokba, ez további 1.440 m2-en jelent majd tulipános virágdíszt a városban. A 8.548 tő árvácska is most tavasszal pompázik, mintegy 500 m2-nyi pécsi közterületen.

Kiemelt hangsúlyt kaptak a virágosítási munkák között az egynyári növényekből kiültetett ágyások tervezése, amelyek már 2014 őszén megkezdődtek annak érdekében, hogy az igen széles egynyári növényválasztékból azokat a fajtákat, színváltozatokat tudjuk megrendelni, amelyek leginkább illenek Pécs városába, és mutatósak is egyben.

Városunk területén mintegy 4.000 m2-nyi virágágyi felület van, ezen kívül virágdézsákat, virágtartó edényeket, kandeláberekre szerelhető ámpolnákat töltünk meg mintegy 23.000 tő egynyári növénnyel. A kiültetések igen változatosak lesznek, a BIOKOM munkatársai mintegy 78 fajta növényből tervezték meg ezen ágyásokat, amelyek között legnagyobb mennyiségben bársonyvirágok, rézvirágok, zsályák, kakastaréjok, sétányrózsák lesznek különböző színváltozatokban. A tervezési munkák során előnyben részesítettük a különböző magyar nemesítésű fajtákat, valamint az ámpolnás növények földkeverékét is úgy alkottuk meg egy innovatív megoldást alkalmazva, hogy az intenzívebben tudja táplálni a benne lévő növényt és jobban meg tudja őrizni a nedvességtartalmát. Az egynyári virágok ültetési munkálatait május közepén kezdjük meg, és várhatóan június első felében fogjuk befejezni, ezek során az elvirágzott tulipánhagymák és kétnyáriak helyére üde, színes virágdíszt nyújtó egynyári növények kerülnek.

BIOKOM Nonprofit Kft. közleménye

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.