Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Készenléti rendőrök intézkedtek Jakab Péter ellen

A Fidesz a parlamenten belül Kövér Lászlóval, azon kívül pedig a készenléti rendőrökkel igyekszik elhallgattatni a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét.

Jakab a Facebookon osztott meg egy videót, amelyen a pesti alsó rakparton áll éjszaka, készenléti rendőrök társaságában. Azt csak később árulta el, miért intézkedtek ellene: a parlament falára vetítette ki, hogy „Fizessenek meg a tolvajok!”, mindezt pedig Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képével illusztrálta.

„A parlament falán üzentem meg, mi az, amiből nem engedünk. Hogy miért így kellett megtennem, azt hamarosan elmondom.” – írta az ellenzéki politikus.

Szerda este közzétett videójában így nyilatkozott: „Mondjuk úgy, hogy egy revansra került sor, hiszen hétfőn […] Kövér elvtárs úgy gondolta, hogy házon belül nem lehet elmondani az igazat. Akkor úgy döntöttem, hogy ha házon belül nem lehet beszélni, akkor a házon kívül fogom ezt megtenni, és itt mondok véleményt a magyar közélet aljasságáról.”

Jakab szerint Magyarországon a rendszerváltás óta eluralkodott helyzetben a tolvajoknak soha semmiért nem kellett megfizetniük, ők azonban egy olyan országért küzdenek, ahol az a jelszó, hogy fizessenek meg a tolvajok.  

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.