Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Kárpáti Zoltán a Jobbik Baranya megyei 4. számú választókerületi elnöke

Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. sz. választókerületi elnökével beszélgettünk tanulmányairól, életéről, politikáról és a vidékről.

Hol nőttél fel? Hogyan alakult az életed?

Gyerekkorom egyik részét az ormánsági Felsőszentmártonban töltöttem, horvát közösségben nőttem fel, horvát iskolába jártam. Majd idővel Velénybe költöztünk, ott huszonéves koromig laktam, jól ismerem a környéket és a környékbelieket. Pár évet Pécsett is töltöttem, jelenleg pedig szabadszentkirályi lakos vagyok, párommal és gyermekeinkkel élünk itt. Korábbi kapcsolatomból van még egy kislányom, vele is rendszeresen töltök el időt. Erős kötődést érzek a vidékhez, Baranyához, számomra ez jelenti az otthont.

Szóval horvát iskolába jártál. Azt követően hogyan folytatódtak a tanulmányaid?

Jártam a Szabadszentkirályi Általános Iskolába, majd kitanultam az ács szakmát, végül a Pollack Mihály Szakközépiskolában érettségiztem. Ezek után Budapestre mentem, rendészeti tanulmányaim után Pécsett lettem rendőr. A rendőrségi szolgálat mellett a PTE-ÁJK igazságügyi ügyintézői képzésén szereztem diplomát.

Mikor döntöttél úgy, hogy rendőr leszel?

Mindig is rendőr akartam lenni, kisgyerekkoromtól fogva. Az évek során egyre határozottabban körvonalazódtak bennem a számomra legfontosabb elvek, a tisztesség, a becsület, az igazság. Ezt mind megtaláltam a rendőrség kötelékében, ahol 19 éven át elhivatottan szolgáltam.

Mire vagy a legbüszkébb ebből az időszakodból?

Nyomozói munkásságom alatt megkaptam a Garai József Közbiztonsági díjat, emellett országos rendőrfőkapitányi kitüntetéseimre, rendőrfőkapitányi elismeréseimre és rendőrkapitányi elismeréseimre is büszkeséggel gondolok vissza.

Mivel foglalkozol jelenleg?

A rendőr szakmának nem fordítottam teljesen hátat, magánnyomozóként dolgozom, emellett építőipari vállalkozásom van, hiszen az ácsmesterséghez is értek. Munkámmal igyekszem a közösséget szolgálni, amelyben élek. Aki köztetek él, veletek érez.

Hogyan jött képbe a politika?

2019-ben Szabadszentkirályon indultam az önkormányzati választásokon a polgármesteri címért. Akkor azt az ígéretet tettem, hogy a fejlődés útján vezetem majd a falut, és összekovácsolom a közösségét. Utóbbira mindenütt nagy szükség lenne, mert sajnos jellemző jelenség a széthúzás. Végül néhány százalékkal maradtam alul a fideszes jelölttel szemben. Szerintem igazságtalan eredmény született, de mind ismerjük a módszereiket. Ettől függetlenül a céljaim változatlanok, a vidéknek összefogásra és fejlődésre van szüksége, ezt a célt jelenleg is tevékenyen szolgálom.

Miért döntöttél végül úgy, hogy belépsz a Jobbikba?

Amióta aktívan részt veszek a politikában, szimpatikus számomra a mozgalom. Én magam is ugyanazt a keresztény, konzervatív értékrendet vallom, amelyet megtaláltam a Jobbikban is. Tisztesség, becsület, igazság, ezek azok az értékek, amelyek mentén tevékenykedem jelenleg a Baranya megyei 4. sz. választókerület elnökeként. A célunk egyrészt az, hogy segítsünk a környékbeli embereken, másrészt, hogy feltárjuk a Fidesz helyi piszkos ügyeit „mert vétkesek közt cinkos aki néma.” – ahogy Babits is írta.

 

 

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Csütörtöki ülésnapján tárgyalta a magyar parlament Észak-Macedónia NATO-csatlakozását, a vitában ellenzéki képviselők hozták fel Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyét, akit a hazájában korrupció miatt jogerősen börtönre ítéltek. A magyar diplomácia hathatós segítségével szöktették meg Budapestre és elég megkérdőjelezhető módon jutott menedékjoghoz.

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.