Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Interjú Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. számú választókerületi elnökével

Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. sz. választókerületi elnökével beszélgettünk tanulmányairól, életéről, politikáról és a vidékről.

Hol nőttél fel? Hogyan alakult az életed?

Gyerekkorom egyik részét az ormánsági Felsőszentmártonban töltöttem, horvát közösségben nőttem fel, horvát iskolába jártam. Majd idővel Velénybe költöztünk, ott huszonéves koromig laktam, jól ismerem a környéket és a környékbelieket. Pár évet Pécsett is töltöttem, jelenleg pedig szabadszentkirályi lakos vagyok, párommal és gyermekeinkkel élünk itt. Korábbi kapcsolatomból van még egy kislányom, vele is rendszeresen töltök el időt. Erős kötődést érzek a vidékhez, Baranyához, számomra ez jelenti az otthont.

Szóval horvát iskolába jártál. Azt követően hogyan folytatódtak a tanulmányaid?

Jártam a Szabadszentkirályi Általános Iskolába, majd kitanultam az ács szakmát, végül a Pollack Mihály Szakközépiskolában érettségiztem. Ezek után Budapestre mentem, rendészeti tanulmányaim után Pécsett lettem rendőr. A rendőrségi szolgálat mellett a PTE-ÁJK igazságügyi ügyintézői képzésén szereztem diplomát.

Mikor döntöttél úgy, hogy rendőr leszel?

Mindig is rendőr akartam lenni, kisgyerekkoromtól fogva. Az évek során egyre határozottabban körvonalazódtak bennem a számomra legfontosabb elvek, a tisztesség, a becsület, az igazság. Ezt mind megtaláltam a rendőrség kötelékében, ahol 19 éven át elhivatottan szolgáltam.

Mire vagy a legbüszkébb ebből az időszakodból?

Nyomozói munkásságom alatt megkaptam a Garai József Közbiztonsági díjat, emellett országos rendőrfőkapitányi kitüntetéseimre, rendőrfőkapitányi elismeréseimre és rendőrkapitányi elismeréseimre is büszkeséggel gondolok vissza.

Mivel foglalkozol jelenleg?

A rendőr szakmának nem fordítottam teljesen hátat, magánnyomozóként dolgozom, emellett építőipari vállalkozásom van, hiszen az ácsmesterséghez is értek. Munkámmal igyekszem a közösséget szolgálni, amelyben élek. Aki köztetek él, veletek érez.

Hogyan jött képbe a politika?

2019-ben Szabadszentkirályon indultam az önkormányzati választásokon a polgármesteri címért. Akkor azt az ígéretet tettem, hogy a fejlődés útján vezetem majd a falut, és összekovácsolom a közösségét. Utóbbira mindenütt nagy szükség lenne, mert sajnos jellemző jelenség a széthúzás. Végül néhány százalékkal maradtam alul a fideszes jelölttel szemben. Szerintem igazságtalan eredmény született, de mind ismerjük a módszereiket. Ettől függetlenül a céljaim változatlanok, a vidéknek összefogásra és fejlődésre van szüksége, ezt a célt jelenleg is tevékenyen szolgálom.

Miért döntöttél végül úgy, hogy belépsz a Jobbikba?

Amióta aktívan részt veszek a politikában, szimpatikus számomra a mozgalom. Én magam is ugyanazt a keresztény, konzervatív értékrendet vallom, amelyet megtaláltam a Jobbikban is. Tisztesség, becsület, igazság, ezek azok az értékek, amelyek mentén tevékenykedem jelenleg a Baranya megyei 4. sz. választókerület elnökeként. A célunk egyrészt az, hogy segítsünk a környékbeli embereken, másrészt, hogy feltárjuk a Fidesz helyi piszkos ügyeit „mert vétkesek közt cinkos aki néma.” – ahogy Babits is írta.

 

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.