Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV Szabadszentkirályon

Szabadszentkirály Önkormányzata 2018-2019 között mintegy 85 millió forint pályázati támogatást nyert a kultúrház és a hivatal felújítására. Az elkészült épületeket Nagy Csaba építőmérnök végzettségű fideszes országgyűlési képviselő adta át. Korábban is hallani lehetett róla, hogy a beruházások nem a tervek szerint lettek kivitelezve, most azonban a hatóságon a sor, hogy az ügyben nyomozást indítson.

Egy hozzánk eljutott határozat alapján egy magánszemély jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen még 2020 októberében. A feljelentés fő pontja egyrészt, hogy a támogatási összeg elnyerésére irányuló pályázatban az önkormányzat valótlanul jelölte meg a rendelkezésre álló önerőt, mert az ténylegesen nem állt rendelkezésre, másrészt pedig, hogy az érintett épületek felújítása nem a pályázatnak megfelelően történt.

A feljelentést a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága határozatban elutasította, indoklásuk szerint a feljelentő nem biztosított konkrét adatokat, csupán a látottak alapján jutott arra a következtetésre, hogy bűncselekmény történt. Ezt követően a határozat ellen a feljelentő panaszt terjesztett elő, melynek a Pécsi Járási Ügyészség helyt adott, a NAV korábbi határozatát hatályon kívül helyezte és elrendelte a nyomozást. Az Ügyészség indoklása szerint a NAV megállapítása téves volt, mert a feljelentőnek nem kötelessége olyan bizonyítékokat szolgáltatnia, amelyek alapján a bűncselekmény megállapítható, ez a nyomozó hatóság feladata.

Érdekesség, hogy a település fideszes polgármestere, Almás Roland 2019 októberében egy gerdei fórumon azt mondta: „Tudom jól már, hogy Gerdében ha az a vezetés lesz, akit mi szeretnénk, akkor melyik pályázatok fognak nyerni. Most már ezek azért megvannak, és a magyar kormány is azért nem hozza nyilvánosságra a választások előtt a pályázatokat, mert erre vár, hogy melyik településen milyen vezetők lesznek.” - írta meg a Pécsi STOP egy kiszivárgott hangfelvétel alapján.

 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.