Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Költségvetési csalás miatt nyomoz a NAV Szabadszentkirályon

Szabadszentkirály Önkormányzata 2018-2019 között mintegy 85 millió forint pályázati támogatást nyert a kultúrház és a hivatal felújítására. Az elkészült épületeket Nagy Csaba építőmérnök végzettségű fideszes országgyűlési képviselő adta át. Korábban is hallani lehetett róla, hogy a beruházások nem a tervek szerint lettek kivitelezve, most azonban a hatóságon a sor, hogy az ügyben nyomozást indítson.

Egy hozzánk eljutott határozat alapján egy magánszemély jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen még 2020 októberében. A feljelentés fő pontja egyrészt, hogy a támogatási összeg elnyerésére irányuló pályázatban az önkormányzat valótlanul jelölte meg a rendelkezésre álló önerőt, mert az ténylegesen nem állt rendelkezésre, másrészt pedig, hogy az érintett épületek felújítása nem a pályázatnak megfelelően történt.

A feljelentést a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága határozatban elutasította, indoklásuk szerint a feljelentő nem biztosított konkrét adatokat, csupán a látottak alapján jutott arra a következtetésre, hogy bűncselekmény történt. Ezt követően a határozat ellen a feljelentő panaszt terjesztett elő, melynek a Pécsi Járási Ügyészség helyt adott, a NAV korábbi határozatát hatályon kívül helyezte és elrendelte a nyomozást. Az Ügyészség indoklása szerint a NAV megállapítása téves volt, mert a feljelentőnek nem kötelessége olyan bizonyítékokat szolgáltatnia, amelyek alapján a bűncselekmény megállapítható, ez a nyomozó hatóság feladata.

Érdekesség, hogy a település fideszes polgármestere, Almás Roland 2019 októberében egy gerdei fórumon azt mondta: „Tudom jól már, hogy Gerdében ha az a vezetés lesz, akit mi szeretnénk, akkor melyik pályázatok fognak nyerni. Most már ezek azért megvannak, és a magyar kormány is azért nem hozza nyilvánosságra a választások előtt a pályázatokat, mert erre vár, hogy melyik településen milyen vezetők lesznek.” - írta meg a Pécsi STOP egy kiszivárgott hangfelvétel alapján.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.