Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Költségvetés - Jobbik: 600 milliárd forint felesleges tétel van a javaslatban

A Jobbik szerint több mint 600 milliárd forint felesleges vagy homályos tétel van a 2018-as költségvetési javaslatban, az ellenzéki párt ennek egy részét otthonteremtésre és áfacsökkentésre javasolja átcsoportosítani.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a "talált" forrásokból önerőből indíthatna értelmes programokat az ország, a kormány mégis elszabotálja a lehetőségeket, hogy választási költségvetést vihessen keresztül.

A legfelháborítóbbnak a kormányzati kommunikáció 5 milliárd forintos növekményét nevezte, ami szerinte azt jelzi, hogy a kormánypártok az adófizetők pénzéből akarják kivitelezni kampányukat.

A jobbikos politikus azt javasolja, hogy a kormány egyebek mellett a presztízsberuházások és az Eximbankos ráfordítások helyett indítson egy állami hátterű bérlakásépítési és otthonteremtési programot, amelyben lakások tízezrei épülhetnének meg.

Lenne tér az alapvető élelmiszerek, továbbá a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának 5 százalékra csökkentésére is - tette hozzá, kifejtve: szerinte ez csillapítaná a népesedési problémákat és mérhető könnyítést jelentene a családok életében.

Z. Kárpát Dániel arra is kitért: be lehetne vezetni egy termelést támogató adórendszert, amelyben Magyarország olyan beruházásokat valósíthatna meg, amelyek piacképessé tennék a hazai termékeket és vállalkozásokat.

A Jobbik alelnöke célként fogalmazta meg a multicégek nagyobb arányú bevonását a közteherviselésbe. Példaként hozta, hogy az érintettek Csehországban 50-60-szor akkora adóterhelést is kiállnak és mégsem hagyják el az országot. "A multisimogatás idejétmúlt" - fogalmazott, bírálva, hogy szerinte a kormány az olcsó munkaerővel és a rugalmas munkafeltételekkel próbálja versenyképessé tenni az országot.

Ezzel szemben a Jobbik európai bérunióban gondolkodik, amelynek célja, hogy a bérek közelítsenek a nyugati szinthez - mondta Z. Kárpát Dániel.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.