Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Jobbik megfontolásra ajánlja az államfő szavait a kormánypártoknak

A Jobbik a kormánypártoknak ajánlja megfontolásra Áder János köztársasági elnöknek a beiktatása alkalmából elmondott beszédét.

Apáti István, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Áder János nem a nemzet, hanem a párt egységét és akaratát testesíti meg, beszéde pedig "szép díszítősorként" értékelhető, de hiteltelen és megkésett.

Megfontolásra ajánlotta a Fidesz és a KDNP képviselőinek a család szentségére és a gyermek sérthetetlenségére vonatkozó mondatokat, továbbá azt, hogy az aljas, titkosszolgálati vagy magánnyomozati eszközöket sem nélkülöző lejárató kampányokat csírájában el kell fojtani.

A jobbikos politikus szerint az államfő "talán rossz lelkiismeretét próbálta így tisztára mosni".

Hozzátette: a köztársasági elnöknek lehetősége van a bizonyításra, és ha valódi nemzeti érdekeket szolgál a következő években, akkor revideálják álláspontjukat.

Apáti Istvánt kérdezték arról, hogy frakciótársa, Szilágyi György parlamenti bekiabálásban veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A szóvivő azt felelte: párttársa méltányolható okból, felindulásában kiabált, később pedig bocsánatot kért. Megjegyezte: előzőleg az államtitkár olyan kézjelzést mutatott, amellyel alkoholos befolyásoltsággal vádolta őt, utána pedig "igazi kislány módjára" elszaladt a jegyzőkönyvvezetőhöz és a terembiztonsági szolgálathoz. Jelentősen túllihegte a helyzetet - értékelt Apáti István, hozzátéve: ami elhangzott, az helytelen volt, azonban Dömötör Csaba az elmúlt egy-másfél év munkája után nem csodálkozhat azon, hogyha "időnként elszakad a film".

Egy másik kérdésre a szóvivő azt mondta: a kivizsgálást a frakcióelnökségre vagy az országos elnökségre bízza, azonban szerinte nem szükséges szankció Szilágyi Györggyel szemben.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.