Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Jobbik megfontolásra ajánlja az államfő szavait a kormánypártoknak

A Jobbik a kormánypártoknak ajánlja megfontolásra Áder János köztársasági elnöknek a beiktatása alkalmából elmondott beszédét.

Apáti István, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Áder János nem a nemzet, hanem a párt egységét és akaratát testesíti meg, beszéde pedig "szép díszítősorként" értékelhető, de hiteltelen és megkésett.

Megfontolásra ajánlotta a Fidesz és a KDNP képviselőinek a család szentségére és a gyermek sérthetetlenségére vonatkozó mondatokat, továbbá azt, hogy az aljas, titkosszolgálati vagy magánnyomozati eszközöket sem nélkülöző lejárató kampányokat csírájában el kell fojtani.

A jobbikos politikus szerint az államfő "talán rossz lelkiismeretét próbálta így tisztára mosni".

Hozzátette: a köztársasági elnöknek lehetősége van a bizonyításra, és ha valódi nemzeti érdekeket szolgál a következő években, akkor revideálják álláspontjukat.

Apáti Istvánt kérdezték arról, hogy frakciótársa, Szilágyi György parlamenti bekiabálásban veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A szóvivő azt felelte: párttársa méltányolható okból, felindulásában kiabált, később pedig bocsánatot kért. Megjegyezte: előzőleg az államtitkár olyan kézjelzést mutatott, amellyel alkoholos befolyásoltsággal vádolta őt, utána pedig "igazi kislány módjára" elszaladt a jegyzőkönyvvezetőhöz és a terembiztonsági szolgálathoz. Jelentősen túllihegte a helyzetet - értékelt Apáti István, hozzátéve: ami elhangzott, az helytelen volt, azonban Dömötör Csaba az elmúlt egy-másfél év munkája után nem csodálkozhat azon, hogyha "időnként elszakad a film".

Egy másik kérdésre a szóvivő azt mondta: a kivizsgálást a frakcióelnökségre vagy az országos elnökségre bízza, azonban szerinte nem szükséges szankció Szilágyi Györggyel szemben.

Pécs

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Idén januárban közel 30 ezer ember várt valamiféle műtétre, van olyan beavatkozás, amire több mint egy évet kell várni, egyes intézmények esetében a számok még ijesztőbbek. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központján gerincműtétre a várakozási idő: 580 nap, gerincstabilizációra 502 nap.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán - tájékoztatta a gyógyító intézmény elnöke kedden az MTI-t.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.