Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Jobbik jelöltje a Baranya 3. választókerületben: Schwarcz-Kiefer Patrik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megkezdte jelöltjei bemutatását a nyár végén esedékes előválasztásra, Baranya 3. számú választókerületében Schwarcz-Kiefer Patrikot indítják. 

Mint ismeretes, az év elején megállapodtak az ellenzéki pártok vezetői a 2022-es országgyűlési választásokon induló jelöltjeik kiválasztására szolgáló előválasztásról. „Újabb mérföldkőhöz érkezett az ellenzéki együttműködés. A kormány- és korszakváltásra készülő hat ellenzéki párt elnöke februári tanácskozásán hitet tett amellett, hogy a tárgyalóasztal helyett a választók kezébe adják a döntést: kik legyenek a Fidesz kihívói a választókerületekben, és ki legyen Orbán Viktor kihívója miniszterelnök-jelöltként 2022-ben” – olvasható a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében.

A tervek szerint mind a 106 egyéni választókörzetben lesz előválasztás, amelyen pártok jelöltjei és civilek is elindulhatnak. Az előválasztás többhetes folyamata augusztus közepétől indul. Az egyéni képviselőjelöltekre egy fordulóban, a miniszterelnök-jelölt személyére két fordulóban lehet szavazni. Azok adhatják majd le szavazataikat az előválasztáson, akik 2022 áprilisáig betöltik a 18. életévüket. Az előválasztást a szervező hat párt által felállított Országos Előválasztási Bizottság bonyolítja majd le.

A közös ellenzéki programterv bemutatása és társadalmi vitára bocsátására a közeljövőben fog sor kerülni, ám a Jobbik tegnap nagyot lépett, és megkezdte jelöltjei bemutatását. "Olyan jelölteket indítunk az előválasztáson, akik helyben már bizonyítottak és akik kellően integratívak ahhoz, hogy ne csak az elkötelezett ellenzéki szavazókat tudják megszólítani, de a bizonytalanokat is" – nyilatkozta Jakab Péter a Baranya megye 3-as választókerületben induló Schwarcz-Kiefer Patrik bemutatása kapcsán.

A fiatal politikusról tudni érdemes, hogy a Baranya megyei közgyűlésben és az Európai Régiók Bizottságának legfiatalabb tagjaként igazi lokálpatriótaként küzd a baranyaiak jövőjéért. Eltökélt célja, hogy az elnéptelenedés, kilátástalanság és elöregedés jellemezte baranyai vidék újra életre keljen – se kortársainak, se a jövő generációinak ne kelljen elhagyniuk Baranyát egy jobb élet reményében.

Schwarcz-Kiefer Patrikkal készült interjúnkat itt olvashatják.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.