Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Jobbik az egyetlen valódi győztese a választásnak?

Tetszik vagy sem egyeseknek, de ha a pártok szavazótáborának csökkenését, avagy éppen növekedését vesszük alapul, ez az igazság.

Közben az igazi vesztesek magyarázkodnak, nyilatkozgatnak, jajonganak:

Schiffer András „nagy zakó”-ról vallott Agresszív Kálmán Olga (amúgy rettenetes) műsorában, Gyurcsány bőszen szidja Orbánt, és máris a „náci emlékmű” felállításának gyalázásával lép ismét tévútra.

A „baloldal” felől tán az egyetlen őszinte és reális önértékelést Szeged polgármestere, az MSZP-s Botka László mondta az ATV-ben garázdálkodó Kálmán Olga szemébe: „A baloldal veresége azt jelenti, hogy az emberek nem bennünk látják a jövőt.”

Falus Zsolt (Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet) így értékelt: „A választáson a közönséges gyilkos Magyar Állam 100 %-os eredményt ért el, így most totális támadás indul a nemzeti uzsora áldozataival szemben.” , Miközben Vörös Imre, volt alkotmánybíró egyenesen „Eltemetett demokrácia”, mi több, „államcsíny” címkével így nyilatkozott: „A választási törvény elfogadásával megszűnik a polgári demokrácia és befejeződik egy autoriter rendszer kiépítése.”

(http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent)

 

Falus Zsolt /Bankcsapda/ drámai hangot ütve így nyilatkozott:

„A választáson a közönséges gyilkos Magyar Állam 100 %-os eredményt ért el, így most totális támadás indul a nemzeti uzsora áldozataival szemben. Az Állam "áldásos" tevékenysége folytatódni fog, hiszen ugyanazok a pártok és arcok maradtak.”

 

A „vesztesek” közül az egyetlen pozitív értékelést Vona Gábortól hallhattuk:

„Tegnap a Jobbik Európa legerősebb nemzeti pártjává vált. Tegnap a Jobbik minden ellene irányuló támadás dacára 130 ezer szavazóval növelte a korábbi támogatottságát, miközben a Fidesz 600 ezer embert veszített. Tegnap egymillió magyar ember szerette volna elkezdeni a szebb jövőt. Tegnap minden ötödik ember a Jobbik mellé tette a voksát. Tegnap a Jobbik 2009-es és 2010-es sikere után ismét meglepetést okozott, ismét lépett egyet előre. Tegnap a Jobbik a vidéki választókerületek többségében megverte a baloldali összeborulást. Tegnap a Jobbik olyan példátlan sikert ért el, ami nemzeti radikális pártnak a rendszerváltozás óta még nem sikerült.”

 

Ülök a buszon és nézem az arcokat, töprengve, vajon az embörök felfogták-e mi történik ebben az országban? 

 

 

Pécs

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában - közölte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén megtartott bokrétaünnepen szerdán újságírókkal.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Még szombaton történt, hogy Hort és Csány közötti vasúti átjáróban az ott közlekedő tehervonat elé vetette magát egy asszony négyéves unokájával. Mindketten meghaltak.

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.