Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Jobbik az egyetlen valódi győztese a választásnak?

Tetszik vagy sem egyeseknek, de ha a pártok szavazótáborának csökkenését, avagy éppen növekedését vesszük alapul, ez az igazság.

Közben az igazi vesztesek magyarázkodnak, nyilatkozgatnak, jajonganak:

Schiffer András „nagy zakó”-ról vallott Agresszív Kálmán Olga (amúgy rettenetes) műsorában, Gyurcsány bőszen szidja Orbánt, és máris a „náci emlékmű” felállításának gyalázásával lép ismét tévútra.

A „baloldal” felől tán az egyetlen őszinte és reális önértékelést Szeged polgármestere, az MSZP-s Botka László mondta az ATV-ben garázdálkodó Kálmán Olga szemébe: „A baloldal veresége azt jelenti, hogy az emberek nem bennünk látják a jövőt.”

Falus Zsolt (Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet) így értékelt: „A választáson a közönséges gyilkos Magyar Állam 100 %-os eredményt ért el, így most totális támadás indul a nemzeti uzsora áldozataival szemben.” , Miközben Vörös Imre, volt alkotmánybíró egyenesen „Eltemetett demokrácia”, mi több, „államcsíny” címkével így nyilatkozott: „A választási törvény elfogadásával megszűnik a polgári demokrácia és befejeződik egy autoriter rendszer kiépítése.”

(http://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/eltemetett_demokracia_voros_imre_volt_alkotmanybiro_szerint_allamcsiny_tortent)

 

Falus Zsolt /Bankcsapda/ drámai hangot ütve így nyilatkozott:

„A választáson a közönséges gyilkos Magyar Állam 100 %-os eredményt ért el, így most totális támadás indul a nemzeti uzsora áldozataival szemben. Az Állam "áldásos" tevékenysége folytatódni fog, hiszen ugyanazok a pártok és arcok maradtak.”

 

A „vesztesek” közül az egyetlen pozitív értékelést Vona Gábortól hallhattuk:

„Tegnap a Jobbik Európa legerősebb nemzeti pártjává vált. Tegnap a Jobbik minden ellene irányuló támadás dacára 130 ezer szavazóval növelte a korábbi támogatottságát, miközben a Fidesz 600 ezer embert veszített. Tegnap egymillió magyar ember szerette volna elkezdeni a szebb jövőt. Tegnap minden ötödik ember a Jobbik mellé tette a voksát. Tegnap a Jobbik 2009-es és 2010-es sikere után ismét meglepetést okozott, ismét lépett egyet előre. Tegnap a Jobbik a vidéki választókerületek többségében megverte a baloldali összeborulást. Tegnap a Jobbik olyan példátlan sikert ért el, ami nemzeti radikális pártnak a rendszerváltozás óta még nem sikerült.”

 

Ülök a buszon és nézem az arcokat, töprengve, vajon az embörök felfogták-e mi történik ebben az országban? 

 

 

Pécs

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A bölcsődei ellátás díjának, a helyi közösségi közlekedés jegy- és bérletárainak, valamint a közterületi parkolás díjainak emeléséről döntött a pécsi közgyűlés csütörtökön.

És ez csak egy biztosító... Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A leginkább érintett település Pécs, ahonnan közel 200 alkalommal jelentettek kárt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy komlói férfi ellen, aki a segítségére siető mentőkre támadt – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Az elmúlt hetekben tömegesen keresték meg a Jobbikot a lakosság részéről a fúrt és ásott kutak bejelentésével kapcsolatos anyagi terhek vonatkozásában. A jelenleg hatályos törvények értelmében ugyanis súlyos anyagi kötelezettséget jelent annak a közel 1 millió honfitársunknak a kutak bejelentése, akik ezt még nem tették meg. A kutak bemérését végző cégek átlagoson 25 ezer forintért végzik el azokat a méréseket és tervdokumentációkat, amelyek után még ötezer forintos illetéket is fizetni kell.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A Jobbik szóvivője, Szilágyi György országgyűlési képviselő szerint az 1956-os szabadságharc a mai napig tart és a „mai napig vívjuk a kommunistákkal szemben”. Erről a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt beszélt vasárnap délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidesz házi civil szervezeteként számon tartott, a kormány mellett békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) 2016 végén több mint félmilliárd forint támogatást kapott a Magyar Villamos Művektől (MVM). Rögtön ezután indult a Csizmadia László által vezetett szervezet bohócos plakátkampánya, amely Vona Gábor lejáratását és Gyurcsány Ferenccel való összemosását célozta.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.