Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Újfent csökkentették az orfűi Aquapark kikiáltási árát!

 Az orfűi Aquapark sorsa tovább húzódik. Én aki korábban sokszor jártam Orfűn barátaimmal és rokonaimmal fájóan nézem ezt az elhúzódó kemény időszakot. Az orfűi strand múltja régre nyúlik vissza, 25 éve még a gyermekorom során nagyon nagy tömegek váltottak belépőjegyet és nemcsak a Kis-Tó (ingyenes belépéssel) forgalma nőtt. Akkoriban volt ÉLET a környéken, manapság már nem érződik az a nagy érdeklődés, mint régen. Mik lehetnek ennek az okai?

 Egyrészt véleményem szerint a Pécsről az elmúlt 10-15 évben főleg Budapestre, Győrbe, Sopronba és külföldre elvándorolt fiatalok nagy számának mértéke is hatással lehetett arra, hogy az orfűi strandra sokkal kevesebben mentek már el. Pécsről ugyanis nagyon sok fiatal és család járt el az orfűi strandra korábban.

 A másik egyértelmű hatás a magyar ’strandfogyasztók’ ellenérzése az évek óta érezhetően folyamatosan dráguló fürdőbelépőárak iránt. Ennek hatása nemcsak Orfűn, hanem a környék egyéb strandjainak, aquaparkjainak, s a gyógymedencés strandok látogatóerejének csökkenésén is érződik. S a legtöbb strand mind emelt az árain. S ez arra késztette a vendégek egy jó részét, hogy inkább az ingyenes kisebb strandok, tavak felé forduljanak. Ehhez kapcsolódik a strandon található büfék árainak növekedése is, ami nagyon sok ok miatt történt meg az évek során.

 A harmadik ok véleményem szerint a különféle utazási és hoteles internetes kuponok elterjedése okozta. Sokkal olcsóbban juthattak wellness élményhez a családok, fiatal párok mint korábban. Orfűtől is ahogy sok máshelyszíntől véleményem szerint a kuponok egyre gyakoribb megjelenései és nagyobb arányú akciói is elfordíthatták a fürdővendégeket.

 Ezek mellett természetesen az eddigi tulaj és üzemeltető felelőssége is kérdéses, gazdaságosan nem tudta üzemeltetni a fürdőt, voltak e hibák is döntéseikben, melyek ide juttathatták a fürdő sorsát.

 Ma az a kérdés, vajon Pécs venné át e esetleg a fürdő üzemeltetését vagy az állam esetleg egy külső vállalkozó. Hogy melyik lehet a legjobb megoldás azt szakemberekre kellene bízni és bevonni a helyi orfűi lakosok és szakértők véleményét is, egyeztetve a környező kisebb és nagyobb városok pl Pécs, Komló, Sásd vezetésével is. Kérdés megvan e mindez a háttérben megfelelő erővel, időt és munkát rá szánva, vagy a háttérben más dolgok is mozgolódnak ez ügyben.

Kíváncsian várom én magam is a fürdő sorsának jövőjét!

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Csütörtöki ülésnapján tárgyalta a magyar parlament Észak-Macedónia NATO-csatlakozását, a vitában ellenzéki képviselők hozták fel Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyét, akit a hazájában korrupció miatt jogerősen börtönre ítéltek. A magyar diplomácia hathatós segítségével szöktették meg Budapestre és elég megkérdőjelezhető módon jutott menedékjoghoz.

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.