Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Újfent csökkentették az orfűi Aquapark kikiáltási árát!

 Az orfűi Aquapark sorsa tovább húzódik. Én aki korábban sokszor jártam Orfűn barátaimmal és rokonaimmal fájóan nézem ezt az elhúzódó kemény időszakot. Az orfűi strand múltja régre nyúlik vissza, 25 éve még a gyermekorom során nagyon nagy tömegek váltottak belépőjegyet és nemcsak a Kis-Tó (ingyenes belépéssel) forgalma nőtt. Akkoriban volt ÉLET a környéken, manapság már nem érződik az a nagy érdeklődés, mint régen. Mik lehetnek ennek az okai?

 Egyrészt véleményem szerint a Pécsről az elmúlt 10-15 évben főleg Budapestre, Győrbe, Sopronba és külföldre elvándorolt fiatalok nagy számának mértéke is hatással lehetett arra, hogy az orfűi strandra sokkal kevesebben mentek már el. Pécsről ugyanis nagyon sok fiatal és család járt el az orfűi strandra korábban.

 A másik egyértelmű hatás a magyar ’strandfogyasztók’ ellenérzése az évek óta érezhetően folyamatosan dráguló fürdőbelépőárak iránt. Ennek hatása nemcsak Orfűn, hanem a környék egyéb strandjainak, aquaparkjainak, s a gyógymedencés strandok látogatóerejének csökkenésén is érződik. S a legtöbb strand mind emelt az árain. S ez arra késztette a vendégek egy jó részét, hogy inkább az ingyenes kisebb strandok, tavak felé forduljanak. Ehhez kapcsolódik a strandon található büfék árainak növekedése is, ami nagyon sok ok miatt történt meg az évek során.

 A harmadik ok véleményem szerint a különféle utazási és hoteles internetes kuponok elterjedése okozta. Sokkal olcsóbban juthattak wellness élményhez a családok, fiatal párok mint korábban. Orfűtől is ahogy sok máshelyszíntől véleményem szerint a kuponok egyre gyakoribb megjelenései és nagyobb arányú akciói is elfordíthatták a fürdővendégeket.

 Ezek mellett természetesen az eddigi tulaj és üzemeltető felelőssége is kérdéses, gazdaságosan nem tudta üzemeltetni a fürdőt, voltak e hibák is döntéseikben, melyek ide juttathatták a fürdő sorsát.

 Ma az a kérdés, vajon Pécs venné át e esetleg a fürdő üzemeltetését vagy az állam esetleg egy külső vállalkozó. Hogy melyik lehet a legjobb megoldás azt szakemberekre kellene bízni és bevonni a helyi orfűi lakosok és szakértők véleményét is, egyeztetve a környező kisebb és nagyobb városok pl Pécs, Komló, Sásd vezetésével is. Kérdés megvan e mindez a háttérben megfelelő erővel, időt és munkát rá szánva, vagy a háttérben más dolgok is mozgolódnak ez ügyben.

Kíváncsian várom én magam is a fürdő sorsának jövőjét!

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.