Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Jakab Péter nem lép vissza a miniszterelnök-jelöltségtől

Budapest területén nagyjából húsz sátorral, a hat ellenzéki párt részvételével június 4-én elindult a Diákváros és a Fudan Egyetem projektekkel kapcsolatos konzultáció. Miután Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje taktikát váltott és Kövér László külsejét dicsérve hétfőn hosszú időt követően végigmondhatta a napirend előtti felszólalását, a parlamentből az Oktogonra indult, hogy a választókat kérdezze problémáikról. A tér felé tartó séta közben a párt elnökét kérdeztük többek között arról, hogy a médiában felröppent hír, miszerint Karácsony Gergely javára visszalépne a jelöltségtől igaznak bizonyulhat-e. 

"Ezt a leghatározottabban szeretném cáfolni"  - vágta rá a miniszterelnök-jelölt, majd kifejtette, hogy aki ebben a minősítésben előválasztáson indul, az nem azért teszi, hogy a későbbiekben más javára visszalépjen, hiszen a célja, megnyerni az előválasztást és ami ennél sokkal nagyobb feladat, hogy legyőzze Orbán Viktort, ezáltal pedig elhozza a szabadságot és a jólétet ennek az országnak. "Ehhez nem árt, ha olyan politikus nyeri meg az előválasztást, aki nem volt részese a 2010 előtti világnak. Ha megújulást akarunk, akkor új arcra van szükség" - tette hozzá Jakab.

A visszalépés gondolata a párt elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni. Szerinte ezt a mondatát sokan félreértették a sajtóban. Kitért rá, hogy a kutatások valóban azt mutatják, hogy ő vidéken erős, míg a főpolgármester Budapesten.

Amikor arról beszélünk, hogy kiegészítjük egymást, akkor azt úgy kell érteni, hogy Karácsony Gergely maradjon továbbra is főpolgármester, hiszen jól csinálja, én pedig a választók bizalmának elnyerésével Magyarország miniszterelnökeként szolgáljam őket.

Jakab úgy látja ennek megvalósulásához nemcsak a vidéki, de a fővárosi szavazókra is szükség van. Utóbbiakat egy főpolgármester tudja becsatornázni a kormányváltó erők felé - tette hozzá. A Fudan egyetem és a Diákváros kapcsán elmondta, szeretnék elérni, hogy az 500 milliárd forintot, amit egy kínai egyetemre szeretne a kormány elkölteni, inkább a megélhetési válság csökkentésére költsék. Mindezt Budapest mellett a vidék Magyarországán, ahol a bérszínvonal a fővárosi szinttől messze elmarad.

Ha Magyarország olyan gazdag, hogy van 500 milliárd a Fudan egyetemre, akkor azt gondolom ez a pénz jobb helyen lenne a magyar emberek pénztárcájában.

Forrás: Alfahír

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.