Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Jakab Péter: "A bizonytalanok fogják eldönteni a kormányváltást!"

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A nagy port kavaró parizeres fotójáról azt mondta, nem ő csinált kampányt belőle, ő csak megmutatta az ebédjét. Szerinte ennek van olyan üzenete is, hogy ha valaki frakcióvezető és pártelnök lesz, az nem kívánja meg, hogy elkezdjen urizálni.

Jakab közölte, ő nem a budai elitből érkezett a politikába, hanem a vidék valóságából, így ismeri azokat a problémákat, amik nyomasztják az embereket.

„Ezekről a problémákról pontosan úgy beszéltem eddig, és úgy fogok a jövőben is beszélni a parlamentben, ahogy azt az emberek is megteszik egymás között. Sokszor nyersen, sokszor karcosan, azt el kell ismerni, de mindig őszintén. Még akkor is, ha ezért milliós büntetés jár.” – emelte ki az ellenzéki párt vezetője. Hozzátette, ez azt is jelenti, hogy soha nem köt alkut a hatalommal, de mindig képes kompromisszumot kötni az országért. Véleménye szerint ez, a közös nemzeti minimum megtalálásának lehetősége vezet el a kormányváltáshoz.

Vona Gábor kritikájáról úgy vélekedett, azok „keserű ember keserű szavai”. Jakab szerint a Jobbik korábbi elnökének megvolt a lehetősége, hogy kormányt váltson, de ehhez összefogás kellett volna. Összefogás nem lett, lett helyette Fidesz-kétharmad. Jakab Péter azonban más utat jár, ő abban hisz, hogy az összefogásban meg kell találni kompromisszumok árán a közös minimumokat, és erre lehet felépíteni egy sokkal jobb Magyarországot. Ezt az támasztja alá, hogy – mint mondta – háromezer új jelentkező várja felvételét a pártba.

A pártelnök a közvélemény-kutatási eredményeket úgy értékelte, hogy negyedmillió új szavazót tudtak megszólítani, és mivel a többi ellenzéki párt támogatottsága sem csökkent, így a támogatók a bizonytalanok táborából kerültek ki. „A bizonytalanok fogják eldönteni a kormányváltást!” – emelte ki.

Ronald Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének a Fidesz-közeli Magyar Nemzetben megjelent kritikájára Jakab azt válaszolta, az ő vezetése alatt az első elnökségi ülésen kezdeményezték Kulcsár Gergely kizárását, ezzel nyilvánvalóvá téve, hogy nem tűrik a szélsőséges megnyilvánulásokat. Jakab azt javasolta, címezzék az írást inkább Orbán Viktornak, aki megtűr olyan állami vezetőket, akik Európát gázkamrához hasonlítják, olyan fideszes médiagurukat, akik őt származására utalva „jákobozzák”, és akár Pócs Jánost, aki egy cigány embert kemencébe tett és megégetéssel fenyegetett.

Arra a kérdésre, hogy elindul-e egyéni jelöltként a választáson, Jakab azt felelte, nagyon szeretne, mert szívügye Miskolc, és 2018-ban is csak 127 szavazat választotta el a győzelemtől úgy, hogy nem volt ellenzéki összefogás.

A Magyar Orvosi Kamarának arra a felhívására, hogy a járványhelyzetből a politikai erők ne próbáljanak politikai tőkét kovácsolni, Jakab úgy válaszolt, ők összefognának a Fidesszel, de azok „a segítő jobbot folyamatosan elutasítják”.

A közös ellenzéki programról annyit árult el, hogy fegyelmezetlenség lenne, ha bármi konkrétummal előállna. Elmondta, májusra határozták meg maguknak azt az időpontot, amikor egy minimálprogrammal elő tudnak állni, és azt társadalmi vitára tudják bocsátani.

forrás: Alfahír

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.