Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Jakab: „Emberként és kormányként is megbuktak, és erről hamarosan papírjuk is lesz”

Az Országgyűlés ülése kedden 13 órakor kezdődött. A képviselők megemlékeztnek a közelmúltban elhunyt Szabó János, korábbi FKGP-s képviselőről, valamint a magyar zászló és címer napjáról. A napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk hangozhattak el, majd azonnali kérdésekre és válaszokra került sor. Az Országgyűlés ülése március 22-én, hétfőn ér véget, adta hírül az MTI.

Napirend előtti felszólalásában Jakab Péter arról beszélt, nem érti mit üzen a kormány az embereknek a propagandájával, miszerint az országnak működnie kell, hiszen épp ők azok, akik az országot működtetik. A kormánypárti képviselők pedig mindeközben nem tesznek semmit, csak milliós jutalmakat vesznek fel. Jakab bírálta azt is, hogy egy évnyi korlátozás, lezárás és a kormány számára teljhatalmat adó felhatalmazási törvény ellenére még mindig bizonytalanság uralkodik, a lakosság pedig bezárva él.

A Jobbik elnöke említést tett az egészségügy kritikus helyzetéről, az 5500 távozó egészségügyi dolgozóról, az őket ért megaláztatásról és arról, hogy emiatt már felmerül az orvosok betegek közötti választása.

Az ellenzéki politikus elmondta, Orbán Viktor nemrég még arról beszélt, hogy akár egyetlen hétvége alatt be lehetne oltani a lakosságot, ehhez képest egyetlen hétvége alatt összeomlott a rendszer. Mindeközben a kínai vakcinát úgy veszik meg rendkívül drágán, hogy a megbízhatóbb amerikai ellen épp az árával érveltek.

Jakab bírálta a miniszterelnök kormányrendeleteit is, melyek három fontos ügyet emeltek ki a válság alatt: a 2022-es férfi kézilabda Eb-t, a Dubai Világkiállítást és egy kelet-magyarországi motorverseny pálya építését. Az ellenzéki politikus úgy látja, a kormányzat „tesz az egészre”, mert különben elfogadták volna a Jobbik javaslatait a 80 százalékos bértámogatásról, a szülői pótszabadságokról, a végrehajtások leállításáról, vagy éppen elfogadták volna az egyészségügyi dolgozók kéréseit.

Zárásként kijelentette: „Emberként és kormányként is megbuktak, és erről hamarosan papírjuk is lesz”. 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.