Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Jakab: „Emberként és kormányként is megbuktak, és erről hamarosan papírjuk is lesz”

Az Országgyűlés ülése kedden 13 órakor kezdődött. A képviselők megemlékeztnek a közelmúltban elhunyt Szabó János, korábbi FKGP-s képviselőről, valamint a magyar zászló és címer napjáról. A napirend előtti felszólalásokat követően az interpellációk hangozhattak el, majd azonnali kérdésekre és válaszokra került sor. Az Országgyűlés ülése március 22-én, hétfőn ér véget, adta hírül az MTI.

Napirend előtti felszólalásában Jakab Péter arról beszélt, nem érti mit üzen a kormány az embereknek a propagandájával, miszerint az országnak működnie kell, hiszen épp ők azok, akik az országot működtetik. A kormánypárti képviselők pedig mindeközben nem tesznek semmit, csak milliós jutalmakat vesznek fel. Jakab bírálta azt is, hogy egy évnyi korlátozás, lezárás és a kormány számára teljhatalmat adó felhatalmazási törvény ellenére még mindig bizonytalanság uralkodik, a lakosság pedig bezárva él.

A Jobbik elnöke említést tett az egészségügy kritikus helyzetéről, az 5500 távozó egészségügyi dolgozóról, az őket ért megaláztatásról és arról, hogy emiatt már felmerül az orvosok betegek közötti választása.

Az ellenzéki politikus elmondta, Orbán Viktor nemrég még arról beszélt, hogy akár egyetlen hétvége alatt be lehetne oltani a lakosságot, ehhez képest egyetlen hétvége alatt összeomlott a rendszer. Mindeközben a kínai vakcinát úgy veszik meg rendkívül drágán, hogy a megbízhatóbb amerikai ellen épp az árával érveltek.

Jakab bírálta a miniszterelnök kormányrendeleteit is, melyek három fontos ügyet emeltek ki a válság alatt: a 2022-es férfi kézilabda Eb-t, a Dubai Világkiállítást és egy kelet-magyarországi motorverseny pálya építését. Az ellenzéki politikus úgy látja, a kormányzat „tesz az egészre”, mert különben elfogadták volna a Jobbik javaslatait a 80 százalékos bértámogatásról, a szülői pótszabadságokról, a végrehajtások leállításáról, vagy éppen elfogadták volna az egyészségügyi dolgozók kéréseit.

Zárásként kijelentette: „Emberként és kormányként is megbuktak, és erről hamarosan papírjuk is lesz”. 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.