Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Újabb térfigyelő kamerák Pécs keleti városrészében

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

A pécsi önkormányzat az elmúlt tíz évben több lépcsőben fejlesztette térfigyelő kamerarendszerét. Legutóbb 2019-ben bővült a hálózat, akkor a keleti városrészbe 21 darab kamerát helyeztek ki, de a személy elleni erőszakos cselekmények, a bűnelkövetések és a jogsértések magas száma miatt a jelenlegi városvezetés – a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel egyeztett álláspont alapján - indokoltnak találta további kamerák telepítését is a városrészben. Ezek működése az eddigi tapasztalatok alapján visszatartó erővel bír, a szabálysértések elkövetőinek felkutatását és felelősségre vonását pedig elősegíti. – írja a Pécsi STOP.

"Mintegy 10 millió forintos beruházásból 8 darab új térfigyelő kamera került a városrészbe. Olyan helyekre telepíttettük őket, ahol az elmúlt időszakban megszaporodtak a szabálysértések. Így például a Pákolitz István utcába, vagy a Komlói út elején, a pénzintézet környékére is kerültek ki ilyen eszközök. A kamerák nemcsak az erőszakos bűntények megelőzésében, illetve nyomozásában segíthetnek, hanem az illegális hulladéklerakás visszaszorításában is. Éppen ezért azt szeretném, ha a 2024-ig tartó ciklusban további kamerák kerülnének a keleti városrészbe, mert a rendszer bővítésével, esetleg néhány kamera áthelyezésével érezhetően javulhatna a közbiztonság, és ezzel az itt lakók életminősége" – fogalmazta meg Hencsei Zsolt, a terület önkormányzati képviselője.

Az új kamerák április közepe óta működnek a városrészben. Ezeken kívül a Centrum parkolóban és a Balokány-ligetben is felszereltek néhányat, így a teljes pécsi rendszer jelenleg 131 db térfigyelő kamerával működik. Ezek képeit a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épületében kialakított térfigyelő központban a Közterület-felügylet munkatársai 24 órában figyelik, és ha törvénytelenséget észlelnek, azonnal riasztják a járőröket.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.