Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Újabb két jelöltjét mutatta be a Mindenki Pécsért Egyesület

Újabb két jelöltjét mutatta be a Mindenki Pécsért Egyesület, a 3-as választókerületben egy építészt indítanak, aki már volt önkormányzati képviselő. A 4-es választókerületben egy mentőápoló, állomásvezető méretteti meg magát ősszel.

Újabb két, a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben induló képviselőjelöltet mutatott be Facebook-oldalán Péterffy Attila független polgármesterjelölt, egyikük a 3-as választókerületben (Üszög, Újhegy, Gyárváros, Jankovichtelep, Basamalom), míg a másik aspiráns a 4-es kerületben (Pécsbánya, Gyükés, Gesztenyés, Rigóder) készül az őszi önkormányzati választásra.
A 3-as választókörzetben Sík László méretteti meg magá ősszel, róla a következőket lehet olvasni a független jelölt Facebook-bejegyzésében:
"Sík László Lajos pécsi születésű építész. Nős, két gyermeke és négy unokája van. Tervezőként Pécs több tervezőirodájában is dolgozott, majd társas vállalkozás keretében folytatta tervező, beruházó és kivitelező tevékenységeit. 1998 és 2010 között önkormányzati képviselő volt Pécs, akkori 4-es számú önkormányzati választókerületében, amely többé-kevésbé megegyezik a jelenlegi 3-as számú, Üszög, Újhegy, Gyárváros, Jankovichtelep, Basamalom településrészeket magába foglaló választókerülettel. A Pécsújhegyi Német Egyesület alapító tagja, majd 2009-től elnöke is. Most is az itt élők érdekeiért akar dolgozni a következő közgyűlésben"
- olvasható a jellemzésben, amelyből az is kiderül, hogy Sík László sem ért egyet a Pécset 2010 óta irányító városvezetés tetteivel, a megyeszékhely eladósításával.

A 4-es választókerületben Sajgó Györgyöt indítja a Mindenki Pécsért Egyesület, ő mentőápoló és állomásvezető.

"Két kisgyermek édesapja és egy kitartó feleség férje. Legtöbb esetben ők - a mentősök, az orvosok, az ápolók - szoktak értünk szolgálatot teljesíteni és felelősséget vállalni, György pedig továbbra is ezt szeretné tenni, de már a szélesebb közösség érdekében.
Gyermeke születése megváltoztatta életét, ekkor érezte azt, hogy biztonságos és kiszámítható jövőt kell biztosítanunk az utánunk következő generációknak. Emiatt fordult a politikai felé. A rendszerszintű hibák észrevétele adtak inspirációt számára. Ezek ellen szeretne tenni, hiszen szerinte elszenvedői mi, Pécsiek vagyunk.
Azonnal szeretne segíteni, ehhez pedig kiváló partner lehet az összefogás, amely garancia arra, hogy Pécs városát ismét fejlődő pályára állítsuk"
- áll a Facebook-bejegyzésben.

Péterffy Attila mindkét jelöltet támogatásáról biztosította a közösségi oldalon, és arra biztatott mindenkit, hogy ősszel, október 13-án a Mindenki Pécsért Egyesület közös jelöltjeire szavazzanak.

Forrás: Pécsi STOP

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.