Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ismét szigorít a kormány: bezárnak az iskolák, óvodák, üzletek

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra tartott rendkívüli kormányinfót csütörtök 11 órakor. Gulyás elmondása szerint a koronavírus harmadik hulláma erősebb, mint az eddigiek, a terjedés sebessége pedig folyamatosan nő.

A legfrissebb korlátozások bejelentése előtt már ott tartottunk, hogy lakosságarányosan többen haltak meg Magyarországon, mint az Egyesült Államokban. Szerdán 6367 koronavírusos beteget ápoltak itthon kórházban, az aktív fertőzöttek száma pedig 98 361 fő volt.

A legfontosabb elhangzott döntések:

  1. az óvodákat és az iskolákat április 7-ig bezárják, digitális oktatásra térnek át
  2. a középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben marad a digitális oktatás
  3. hétfőtől, azaz március 8-tól két hétre bezárják az üzleteket, ez alól kivételt jelentenek az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak
  4. március 8-22-ig minden szolgáltatásnak szünetelnie kell, kivéve a magánegészségügyi intézményeket
  5. a konditermeket is két hétre be kell zárni
  6. a parkok, arborétumok nyitva maradhatnak
  7. szigorítják a határátlépést
  8. a bértámogatást pedig kiterjesztik azokra a szektorokra is, amelyeket most be kell zárni
  •  

A nyitás Gulyás ígérete szerint már március 22-én megkezdődik, de ütemezetten, ezért arra kért mindenkit, töltse ki az ezzel kapcsolatos nemzeti konzultációt. Érdekesség, hogy a konzultáció többek közt éppen arról kérdez minket, hogy egylépcsős, vagy többlépcsős nyitást szeretnénk-e, de úgy látszik a végeredmény már eldőlt.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.