Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Időjárás jelentés

Az időjárási helyzet Európában
 
Kontinensünk északi, északkeleti tájai fölött egy magasnyomás van kiépülőben, amelyet meleg levegő tölt ki. A térségben még az átvonult hidegfront mögött is jellemzően 24, 30 fok a maximum-hőmérséklet. Ugyanakkor a Brit-szigeteket egy ciklon és a hozzá kapcsolódó hidegfront érte el. A frontális felhőzetből többfelé hullott jelentős mennyiségű, helyenként 30-40 mm-t elérő csapadék. A hőmérséklet csúcsértéke arrafelé már nem éri el a 20 fokot. A Mediterráneumban sekély ciklonalitás a jellemző, meleg a levegő, záporok, zivatarok alakulnak ki, az Alpok déli oldalán néhol felhőszakadás is előfordul. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig meleg, nedves, instabil rétegződésű levegő alakítja, kedvező feltételeket teremtve záporok, zivatarok kialakulásához.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Szombaton sok lesz a napsütés, emellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből a délutáni óráktól szórványosan alakul ki zápor, zivatar; a legnagyobb eséllyel a Duna vonalában. Arrafelé lokálisan felhőszakadás is lehet. Az éjszaka első felében is előfordulhat még elszórtan zápor, zivatar. Vasárnap kevesebbet süt majd a nap;már a késő délelőtti óráktól erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a déli óráktól pedig egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Főként az ország középső harmadában heves zivatar, illetve felhőszakadás is lehet. Többnyire mérsékelt lesz szombaton a keleties, vasárnap a délies légmozgás, erős vagy viharos széllökés csak zivatar környékén lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között valószínű, de északkeleten néhol ennél kissé hűvösebb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.