Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Hugo Boss öltönyöket vett a 20 milliós kenőpénzből a fideszes Boldog István

Boldog István nem az első és nem is az utolsó fideszes politikus, aki durva botrányba keveredett. A pedofília, drog és korrupció szokásos hármasából ő épp az utóbbi miatt lett vádlott a múlt év végén. A vádirat szerint Boldog társaival együtt rendszert épített ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pénzeinek megcsapolására: befolyásolták a pályázat eredményeit, amivel elérték, hogy az általuk kiválasztott vállalkozók kapják a munkákat.

A Blikk most nyomozati forrásokra hivatkozva új részleteket közölt az ügyről. Ebből az derült ki, hogy az üzletember a pénzt nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. A futár ezután egy K. Péter nevű férfinak adta a milliókat, aki pedig Boldog István elé vitte az összeget. Egy lehallgatott telefonbeszélgetésből – ami F. Petra, Boldog bizalmasa és K. Péter között zajlott – pedig az derült ki: még az is szóba került, hogy a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba, ám erről végül letettek.

A 20 millióról K. a 2019-es kihallgatásán azt mondta, „nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban F. Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak”.

A férfi a Blikk szerint azt is elmondta a kihallgatáson, hogy ő, F. Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el az átvett 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett F. egy mosolygós smile-t küldött üzenetben M. Róbertnek, jelezve, hogy megtörtént a kifizetés. A Blikk információi szerint Boldog ezt követően egyenesen Ausztriába szaladt bizalmasával méregdrága Hugo Boss öltönyöket vásárolni a kenőpénzből.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.