Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Hol a lóvé, elvtársak?

Bőven lejárt az emútnyócévezés ideje, a mostani Fideszes önkormányzat sem jobb, mint az előzőek, magyarán elvált a szar a májtól.

Miről is van szó? A balliberális sajtóban Péccsel kapcsolatban most éppen az a vezető hír, hogy nem tudják elfogadni a 2016-os zárszámadást, mert még ha meg is tisztítják a városi cégek egymással szembeni adósságaitól, akkor is mintegy hárommilliárd forint a hiány, magyarán csődközelben van a város. Rögtön megszorító intézkedésekkel, adóemeléssel riogatnak, ami nem csoda, hiszen náluk a Bokros-csomag óta mindenre ez a megoldás.

Persze meglebegtetik, hogy a kormány nem hagyhat cserben egy ekkora kormánypárti várost, de ijesztegetnek, hogy ennek ára lesz. Holott talán azt kellene első kérdésként feltenni, hogy alkalmas-e a város vezetésére a Fidesz, amire pedig egyértelmű nem a válasz.

Ugyanakkor egy önkormányzat közeli hírportál arról számol be, hogy a Tettye Forrásház és a PÉTÁV nélkül is szépen termeltek, több mint egymilliárdot hoztak tavaly a városi cégek, talán csak a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 65 és a Tükebusz 11 millió forintos mínusza okozhat némi fejfájást. (Az már másik kérdés, hogy a Tükebusz ügyvezetője ilyen mérleg mellett hogy vehet fel több mint hárommillió forintos prémiumot.)

Ezt már semmiképpen nem lehet a szocialisták nyolc évére fogni, hiszen éppen ennyi ideje Fideszes a polgármester, és ne feledjük, a kormány egyszer már átvállalta az önkormányzatok adósságait, vagyis tiszta lappal kezdhetett mindenki mindent. Nos, ezt a tiszta lapot szépen összefirkálták Páváék, úgyhogy a következő – remélhetőleg nem Fideszes – városvezetésnek bőven lesz teendője, hogy valóban tiszta, átlátható és stabil helyzetet teremtsen.

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.