Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Hol él ön, miniszterelnök úr?

„A szegények száma Magyarországon nem nő, hanem csökken” mondta egy interpellációra adott válaszában Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben. „Másodsorban szeretném tényként leszögezni, hogy a munkából élők száma nő, a segélyből élők száma csökken”. A miniszterelnök szerint miután a munkáért fizetett összeg nagyobb, mint a segély, ezért ebből logikailag nem következhet más, mint hogy a szegényeknek ma több pénzük van, mint korábban.

Miniszterelnök úr ön szerint Magyarország a szegénység elleni küzdelemben is jobban teljesít? Mert nálunk a szegénység is úgy csökken, hogy a valóságban növekszik. Hol él ön, hogy nem látja azt, hogyan él, azaz inkább vegetál az ország lakosságának több mint egyharmada? Már a Magyar Tudományos Akadémia által publikált adatok is ezt mutatják. A második harmada is csúszik lejjebb, és egyre lejjebb. Miniszterelnök úr! Ez már lassan a hatmillió koldus országa.

Miniszterelnök úr ön szerint nagy eredmény, hogy kötelezővé tették a gyermek óvodába járatását. Azért mert a szegény gyerek így háromszor eszik egy nap. Tehát ön szerint is van gyermekéhezés, és van szegénység is.

Miniszterelnök úr ön szerint helyes-e, hogy ebben a drámai helyzetben a kormány 10 százalékkal tervezi csökkenteni a szociális kiadásokra fordított összeget a 2015. évi költségvetésben? Két stadionépítés közben nem tűnik fel, hogy a szegénység nem csökken, hanem nő?

Miniszterelnök úr a stadionok üresen konganak. Ön szerint most van itt az ideje annak, hogy sok tízmilliárdot pocsékoljanak arra, hogy ön a Várba költözhessen?  Addig, amíg az emberek százezrei nyomorognak, és éheznek. Röpködnek a százmilliárdok, de a rászoruló személyeket támogató operatív programra hét év alatt csak 29 milliárd jut. Egy félstadionnyi.

Miniszterelnök úr ön szerint a közmunka az nagyon jó dolog, ugyanis nem kell segélyt osztani. Miniszterelnök úr a közfoglalkoztatási bér bruttó 77.300 Ft/hó, ami nettó 50.632 Ft/hó, a minimálbér 101.500 Ft/hó, ami nettó 66.483 Ft/hó. A KSH adatai alapján 2013-ban a létminimum érték 1 felnőtt esetén 87.510,- Ft/hó volt, addig hiába nő a foglalkoztatottak (a közfoglalkoztatottaké is) száma, a gyermekszegénység maradni fog.

 Azt azért elárulhatná, hogyan lehet havi ötvenezerből megélni. Miniszterelnök úr mit tesz a kormány az adóemeléseken, a fizetéscsökkentéseken kívül a szegénység csökkentésére? A multik megsarcolása is úgy sikerült, hogy mindent áthárítottak a lakosságra.

Miniszterelnök úr az önök sikerpropagandája szerint a 2010-es kormányváltás óta reményteli folyamatok indultak meg. A gazdaság, tartós növekedési pályára állt, segély helyett munkát kínálunk, 22 éves csúcson a foglalkoztatás, a családok és a munkavállalók terhei csökkennek, a kormány segíti a gyermeknevelést, nyugdíjemeléseket és a béremeléseket hajtott végre, kivezeti a devizahiteleket, az adóterhek java részét a korábban extraprofittal bíró ágazatok, a bankok és a reklámszektor fizeti. Ön ezt komolyan gondolja?

Miniszterelnök úr nézve parlamenti felszólalást miért van olyan érzésem, hogy Ön egy teljesen másik Magyarországról beszélt. Mondja, érzékeli-e ön azokat a problémákat, amelyek a társadalomnak különböző rétegeiben már elviselhetetlen feszültségeket okoznak?

Miniszterelnök úr ön nem tekinti urizálásnak Lázár János ingatlanügyét, Kósa Lajos milliós Új-Zélandi utazását. De Szijjártó Péter 200 milliós lakásvásárlását, Giro-Szász András 900 milliós vagyongyarapodását sem.

Ön szerint a Fidesz egy nagy plebejus néppárt, amelyben mindenféle ember van, jómódúaktól a munkásokig. A most közzétett közvélemény kutatás megmutatta, hogy ön és pártja mit vesztett egy hónap alatt. Úgy látszik a plebejusoknak elegük lett. Maradtak az ön Mágnás Miskái.

Az internetadó elleni tüntetések kezdetekor az emberek rájöttek arra, hogy mit jelent az ön 2014-es választási programja: „Folytatjuk!” Adóemelést, közmunkát, a maradék magánnyugdíj lenyúlását. A vasárnapi zárva tartást. Paks titkosítását, a segélyek eltörlését, új stadionokat, és újabb szegényeket. Ráadásként a „kedvező” forintosítását a devizahiteleknek, hogy a jegybank is tudjon még pár kastélyt venni magának az átváltás során. Hatalmi arroganciát, és dübörgő kommunikációt.

Ettől majd biztosan jobban fog teljesíteni az ország.

LM

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.