Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Hogy zajlik a felzárkóztatás az Ormánságban?

Az Ormánságban is elindult a „Családi Portaprogram - Szociális földprogram” (CSPP-SZOC-FP-21) elnevezésű pályázat, ám a kivitelezés enyhén szólva is megkérdőjelezhető.

Forrásaink szerint egy ormánsági település Roma Önkormányzata nemrég 2 000 000 Ft összeget nyert el pályázati úton, melynek célja a vidéken élő, hátrányos helyzetű családok, falvakba költöző rászoruló családok konyhakertjeinek megművelésének segítése, hozzájárulás a kisállattartási gyakorlat megerősítéséhez és az önellátás megszilárdításához.

A pályázat alapgondolata egyébként szép, ha eltekintünk attól, hogy az ország egyik legelmaradottabb vidékén a felzárkóztatás helyett az önellátás megszilárdítására jár támogatás.

De a kétségeket ébresztő részletek sora itt nem ér véget, ugyanis tudomásunk szerint a támogatás kiosztására mintegy 40 ember gyűlt össze a község kultúrházában, ahol „átöltözős” módszerrel egyetlen nap alatt letudták a vetőmagok, krumpli és hagyma kiosztását, illetve a 3 napos képzést is. A családonként járó mennyiségekről a képek tanúskodnak.

A közeljövőben még előnevelt csirkéket és tápot fognak kapni a családok. Természetesen nem tőlük sajnáljuk a támogatást, sőt, azt szeretnénk, ha biztosan nem történne semmiféle visszaélés, és a pályázat teljes összegét rájuk fordítanák.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.