Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Helytállt a Jobbik a politikai csapdában

Kedden szavazta meg az Országgyűlés azt a törvénycsomagot, aminek alapvető célja a pedofil bűncselekmények szigorúbb büntetése lett volna, azonban a tervezetet múlt hét csütörtökön – a vitákat követően – a kormánypártok olyan pontokkal egészítették ki, melyek már a homoszexualitás politikai megítélését is érintenék. A Jobbik frakciója úgy döntött, az áldozatok védelmében támogatja a törvénycsomagot.

A szavazás előtt Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfői felszólalásában ismertette a Jobbik álláspontját. "A pedofilellenes törvényjavaslatot támogatni fogjuk […] ez viszont nem jelenti azt, hogy mi a Fidesz oldalán állnánk." – fogalmazott.

Ander kiemelte, hogy a Jobbik már 11 éve próbálja elérni, hogy a pedofíliát szigorúbb büntetésekkel és megelőzéssel szorítsák vissza. A képviselő szerint azonban a kormánypártokat meglepte, hogy az ellenzék támogatja a pedofiltörvényt, pedig már készültek egy pedofilozós gyűlöletkampányra, amellyel az összefogást kívánták bemocskolni.  

Érdekesség, hogy Hollik István 2017-ben a Magyar Időknek úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi jogszabályi környezet megfelelő a pedofil bűncselekmények rendezésére. Ezek szerint azóta a Fidesz meggondolta magát, bár nem ez az első eset, hogy szembe mennek saját szavaikkal. Abból is látszik, hogy a kormánypárt szándéka a pedofiltörvénnyel a prevenció és a szigorúbb büntetés helyett az uszítás volt, hogy a Jobbik építő jellegű javaslatai helyett megosztó, provokatív kiegészítésekkel látták el a törvényjavaslatot.

Ander szerint a megelőzés, az áldozatsegítés fontos részét képezhette volna a törvényjavaslatnak, a bűnözők elítélése mellett ugyanis fontos, hogy a traumát megelőzzék, illetve a traumát szenvedett kiskorúakat szakemberek segítsék a felépülésben. Ezeket a javaslatokat a Fidesz kivétel nélkül félresöpörte, pedig mindössze 5,5 milliárd forintot kellett volna átcsoportosítani a cél érdekében. Ez nem több, mint 1 kilométer ára a méregdrága Budapest-Belgrád vasútvonalból.

Lényegében tehát a valódi segítségnyújtás helyett a Fidesz úgy döntött, hogy a pedofília áldozatainak szenvedését is a saját politikai haszonszerzésükre akarják felhasználni.

"Azzal, hogy átpolitizálták ezt a javaslatot, bebizonyították, hogy önök félnek." – fogalmazott a Jobbik politikusa.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.