Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A hazugságtól ordítani tudnék - Amerika képmutatása, és a bevándorlás

Alighanem a nap, de inkább a hét, a hónap, az év (?) legalja pillanatai közé fog tartozni a hétvége, már ami demokrácia, a befogadás, a tolerancia és az egyenlőség hazáját, az Egyesült Államokat, vagy legalábbis annak vezetését illeti.
 
Röviden:
 
A Fehér Ház szóvivője közölte: Nem fogad be migránsokat az európai menekültválságból az Egyesült Államok.
Szakértő: a kialakult migrációs válság nagyobbrészt Európa felelőssége
Republikánus politikus: "Európa is felelős, az európai partnerek nem akarják a menekülteket, nem akarják a migránsokat".
Potenciális terroristák
 
De még mielőtt az igazán vad dolgokhoz érkeznénk:  levélben javasolta még tavasszal 14 szenátor Barack Obama amerikai elnöknek, hogy legkevesebb 65 ezer szíriai menekültet telepítsenek le az Egyesült Államokban, ám erre a politikai és jogi akadályok miatt kevés az esély - írta szombati számában a The New York Times. A javaslat bírálói szerint a betelepítésre vonatkozó indítvány megnyitná az ország határait a potenciális terroristák előtt, egyesek pedig egyenesen "dzsihadista frakciónak" nevezték az aláíró honatyákat.
 
A hiányzó politikai akarat mellett persze belejátszik, hogy az amerikai közvélemény "belefásult a külföldi szerepvállalásba" - ahogy a New York Times írja, illetve még saját bevándorlásügyi problémái kapcsán sincs politikai konszenzus. Gondolunk itt ugye a mexikói határra felhúzott - amúgy valódi - kerítésre, illetve az országban élő mintegy 11 millió illegális bevándorlóra.
 
No, de álljon itt, mit is gondol az Egyesült Államok vezetése, politikai elitje a migrációs válságról!
 
Josh Earnest, Barack Obama amerikai elnök szóvivője pénteken akkorát nyilatkozott, hogy még a kamera is beleszédült: "Amerika elismeri, hogy ez a humanitárius krízis megterheli Európát, de az amerikai kormányzat nem tervezi, hogy menekülteket fogadna be az észak-afrikai és közel-keleti migránshullámból, amely Európa felé tart" - mondta. És - most kapaszkodjanak bele valamibe - közölte:
 
Európának megvan a kapacitása arra, hogy megoldja ezt a problémát. De ez még mind semmi.
 
WTF rovatunk következik
 
A hétvégén nem csak a Fehér Ház szóvivője tolta túl a biciklit, de előfordulhat, hogy Stewart Patrick, a Külkapcsolatok Tanácsának szakértője is a kelleténél több whiskeyt nyakalt be Washingtonban, mikor nemes egyszerűséggel közölte
 
"a kialakult migrációs válság nagyobbrészt Európa felelőssége"
Igen, jól hallották.
 
Irak szétbombázója, Szíria szétverője, az Afganisztánban több mint tíz évig háborúsdit játszó ország, egy állam, amely hű szövetségeseivel, többek között Nagy-Britanniával, Szaúd-Arábiával és Izraellel együtt olyan mesterien, ügyesen, szorgalmasan, és egy sebész késének precizitásával
 
bombázta vissza a középkorba az emberiség bölcsőjét, és küldött a halálba tízezreket, földönfutóvá milliókat, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.
Majd jön a Szakértő úr, és közli, ez biza Európa felelőssége.
 
Mellettük azért szerencsére valódi politikusok is szeretnek nyilatkozni: Charlie Dent republikánus képviselő európai turnéja után - bár elismerte, hogy "az Egyesült Államoknak többet kellene tennie" de úgy vélekedett, hogy "Európa is felelős". Rámutatott, hogy az európai partnerek
 
"nem akarják a menekülteket", nem akarják a migránsokat"
Azért ehhez kell pofa.
 
De ne legyünk igazságtalanok.
 
Charli európanemakarjaamigránsokat Dent hazájának külügyminisztériuma megnyugtatott mindenki érdeklődőt, amikor közleményben közölték:
 
"jövőre talán 1800-ra emeli a befogadandó szíriaiak számát".
Nagyvonalú gesztus ez a 300 milliós országtól. Hozzánk fél nap alatt érkezik ennyi.

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.