Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Hallasd a hangod

A Jobbik Ifjúsági Tagozata Hallasd a hangod! – Hangozzon el a Te véleményed is az Országgyűlésben! elnevezésű országos kampányt indít a fiatalok számára a következő hónapokban - jelentette be Németh Bernadett.

A párt célja, hogy az oktatási problémák megoldásába a fiatalok, diákok minél nagyobb részét bevonják, mert úgy érezzük, hogy "a köznevelésben részt vevő, közel 1,3 millió fiatal szavai, észrevételei nem találnak meghallgatásra.

A Hallasd a hangodat kampány - A Jobbik valódi nemzeti konzultációjának keretében az oktatás területén meglévő problémákra, ezen belül is a diákokkal és az őket képviselő szervezetekkel történő konzultációra koncentrál, mivel jelenleg a diákság sem Köznevelési Kerekasztalnál, sem a tüntetéseket szervező szervezetek között nincs megfelelően képviselve.

A kampány célja - folytatta Németh Bernadett a helyi ifjúsági tagozat elnöke,  hogy lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak, hogy az oktatás, de akár más, fiatalokat érintő problémák kapcsán leírják véleményüket, ötletüket, problémáikat, a Jobbik országgyűlési képviselői pedig vállalják, hogy ezek közül minél többet az Országgyűlés elé is tárnak.

A beérkezett válaszokat összesíteni fogjuk és a fiatalok között legnépszerűbb pártként  a parlamenti képviselőink folyamatosan napirenden tartják, ezzel is próbálunk a kormányra hatni, hogy történjen előrelépés a problémák megoldása érdekében - mondta Németh Bernadett.

Fogarasi Gábor a párt önkormányzati képpviselője arra emlékeztetett: a fiatalok, a diákok a legnagyobb kárvallottja az elmúlt 25 év MSZP és Fidesz által előidézett, folyamatosan romló köznevelési rendszerének, és a jelenlegi, oktatásban dúló káosznak. Ennek eredményeképpen a diákok túlterheltek, túl sok a tananyag, a tanáraik ahelyett, hogy a fiatalok minél jobb nevelésére koncentrálhatnának, leterheltek, az eszközhiány miatti fennakadások sokszor hátráltatják az oktatást, a diákokon kísérleteznek azokkal az új tankönyvekkel, amelyek hemzsegnek a hibáktól, a változó érettségi vagy épp felvételi követelmények pedig lehetetlenné teszik a tervezést a középiskolások számára - sorolta a kirívó problémákat a politikus.

Kihasználva a Facebook adta lehetőségeket a párt internetes kampányt indít, emellett külön honlapot hozott létre a konzultációnak.

Emellett helyi tagozatunk, tagjaink segítségével személyesen fogjuk megszólítani a fiatalokat, valamint százezernél is több szórólapot osztunk szét a diákok között, amin megírhatják az oktatással kapcsolatos problémáikat - mondta Fogarasi Gábor politikus.

Kampányunk célja az is, hogy ráébresszünk minél több fiatalt, hogy ki kell állniuk saját magukért, el kell mondaniuk a véleményüket az őket érintő döntésekről, mert csak így lehet változást elérni. A közöny, az érdektelenség csak rosszabb helyzetet fog eredményezni - zárták sajtótájékoztatójukat. 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.