Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Halállista Baranya nyugati végére

Ekkor döntött ugyanis a közgyűlés az európai uniós források megyei felhasználásáról. Frakciónk már a zárt üléssel sem tud egyetérteni, hiszen az itt hozott döntések a baranyai polgárok jövőjéről szólnak. Az előterjesztésben sem a pályázatok tartalmára és a konkrét összegekre sem volt rálátásunk, így felelős döntést sem tudtunk hozni.

Ami szemet szúrt, hogy a pályázható összegek 42 százalékát a Fideszes vezetésű városok kapták, míg független, vagy ellenzéki vezetésű városok több esetben egy pályázaton sem bizonyultak sikeresnek, a kétezer fő alatti települések pedig szintén kimaradtak a fejlesztési lehetőségekből. (Baranyában megvalósult a keleti nyitás, ugyanis a megye keleti részének nyitották meg a forrásokat.)

Nyilvánvaló, hogy ez a pénzosztogatás egyértelműen a politikai pártállástól függött, nem pedig a megye, a baranyai polgárok valós érdekeit tükrözte. Ez visszaköszönt a zárt ülésen is, amikor az érintett városok polgármesterei azért szavazták meg az előterjesztést, mert az a városuk érdekeit, nem pedig a baranyai polgárokét szolgálta.

A folyamat felveti azt a kérdést is, hogy vajon az így Baranyába érkező támogatásokból a beruházások során mikor és mennyit kell visszaosztani, visszacsurgatni a pártkasszába?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciója mélységes aggodalommal figyeli a „halállistát”, azoknak a kistelepüléseknek a sorsát, akik hátrányos helyzetükben küszködve próbálnak talpon maradni.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra és önkormányzati vezető pozícióba kerülve minden pályázatot és közbeszerzést teljesen nyilvánossá, átláthatóvá tesz, a legkisebb lehetőségét is kizárja a mutyinak, a közpénzek magán- vagy pártzsebbe vándorlásának.

Pécs, 2017. április 28.

Szőcs Norbert

Frakcióvezető

Pécs

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Idén januárban közel 30 ezer ember várt valamiféle műtétre, van olyan beavatkozás, amire több mint egy évet kell várni, egyes intézmények esetében a számok még ijesztőbbek. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központján gerincműtétre a várakozási idő: 580 nap, gerincstabilizációra 502 nap.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán - tájékoztatta a gyógyító intézmény elnöke kedden az MTI-t.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.