Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Halállista Baranya nyugati végére

Ekkor döntött ugyanis a közgyűlés az európai uniós források megyei felhasználásáról. Frakciónk már a zárt üléssel sem tud egyetérteni, hiszen az itt hozott döntések a baranyai polgárok jövőjéről szólnak. Az előterjesztésben sem a pályázatok tartalmára és a konkrét összegekre sem volt rálátásunk, így felelős döntést sem tudtunk hozni.

Ami szemet szúrt, hogy a pályázható összegek 42 százalékát a Fideszes vezetésű városok kapták, míg független, vagy ellenzéki vezetésű városok több esetben egy pályázaton sem bizonyultak sikeresnek, a kétezer fő alatti települések pedig szintén kimaradtak a fejlesztési lehetőségekből. (Baranyában megvalósult a keleti nyitás, ugyanis a megye keleti részének nyitották meg a forrásokat.)

Nyilvánvaló, hogy ez a pénzosztogatás egyértelműen a politikai pártállástól függött, nem pedig a megye, a baranyai polgárok valós érdekeit tükrözte. Ez visszaköszönt a zárt ülésen is, amikor az érintett városok polgármesterei azért szavazták meg az előterjesztést, mert az a városuk érdekeit, nem pedig a baranyai polgárokét szolgálta.

A folyamat felveti azt a kérdést is, hogy vajon az így Baranyába érkező támogatásokból a beruházások során mikor és mennyit kell visszaosztani, visszacsurgatni a pártkasszába?

A Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciója mélységes aggodalommal figyeli a „halállistát”, azoknak a kistelepüléseknek a sorsát, akik hátrányos helyzetükben küszködve próbálnak talpon maradni.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kormányra és önkormányzati vezető pozícióba kerülve minden pályázatot és közbeszerzést teljesen nyilvánossá, átláthatóvá tesz, a legkisebb lehetőségét is kizárja a mutyinak, a közpénzek magán- vagy pártzsebbe vándorlásának.

Pécs, 2017. április 28.

Szőcs Norbert

Frakcióvezető

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.