Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Így tépte szét a rabszolgatörvényt Kósa Lajos orra előtt Jakab Péter

Jakab Péter már eddig sem örvendett túl nagy népszerűségnek a kormánypárti padsorokban, de nagy valószínűséggel a mai akciója után sem fogják invitálni egy fröccsre, igaz, ezt valószínűleg egy cseppet sem bánja a jobbikos képviselő.

"Tisztelt rabszolgatartó Hölgyek és Urak!" - kezdett bele Jakab Péter, de később sem vett vissza a tempóból:

"Mindent elmond a magyar népképviselet rendszeréről, hogy nekem ma úgy kell elmondanom a kisebbségben maradt képviselők véleményét, hogy a magyar munkavállalók 83 százaléka velünk ért egyet, magyarán a kisebbségi vélemény a többség elsöprő véleménye. A többség véleménye pedig az tisztelt fideszes képviselőtársak - Kósa Lajossal és a rabszolgatörvényükkel együtt - hogy menjenek a fészkes fenébe (...) Mennyit kaptak ezért a javaslatért, melyik cég fogja luxusrepülőgéppel reptetni Orbán Viktort?"

Vajon tudják?

"Tudják önök, hogy már most hány tanár, ápoló, hány szociális dolgozó, hány kétkezi melós vállal másod- és harmadállást azért, hogy meg tudjon élni?" - tette fel a nyilván költői kérdést Jakab Péter. A politikus szerint a magyar emberek nem még többet akarnak dolgozni, hanem minőségi munkáért minőségi bért szeretnének, még hozzá most és nem három év múlva.

"A többség véleménye az, hogy egyetlen egy dolgozót sem lehet megalázni azzal, hogy három évig ingyen robotoltatjuk őket" - mondta Jakab Péter, aki ezt követően az előterjesztő Kósa Lajoshoz ment és az orra előtt szanaszét tépte a fideszes képviselő által benyújtott rabszolgatörvényt.

forrás: alfahir.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.