Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Gazdaságilag és emberségben is együtt fejlődünk?

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, ami nem magunk akaratából történik. Gondolok olyanokra, mikor pont akkor kapunk mindenhol piros lámpát, pont akkor öntöm le magam kávéval, pont akkor ugrál össze szeretett háziállatunk, amikor nem kellene elkésni a munkából. Ezek az élet csíntalan húzásai, miközben felméri spontán tűrőképességeinket, problémamegoldó képességeinket. De nyilván - mint szól a mondás - „ahány ház, annyi szokás”, annyiféle ember, megannyi felfogás, különféle megoldás.

Mi történik akkor, ha ezeknél a dolgoknál súlyosabb, kivitelezhetetlenebb problémák nehezednek ránk? Amikor nem látjuk az alagút végén rejlő fényt, amikor nehezen tudjuk elfogadni sanyarú sorsunkat, mert az élet, a sors, a körülöttünk lévő befolyások csak egy bizonyos réteget érnek el és fizetnek „tetteiért”. Azért tettem idézőjelbe, mert nem minden esetben olyan személyekkel történik negatív és a társdalommal szemben kevésbé egyenlő történelmi csapás, amit elbírnának. Ezekben a dolgokban kellene segítenünk és támogatnunk nekünk, akik nem küzdünk ilyen problémákkal.

„2018, a családok évé”-t szeretném kifejteni lényegében hosszú bevezetésem ellenére.

Sokan gondolják úgy, ez az év a családokról szól, de nem veszik figyelembe azt, ami valójában történik. Mi történik valójában? Átlagosan 10 családot lakoltatnak ki nap, mint nap. Átlagosan 100 ember kerül az utcára nap, mint nap. Átlagosan 1000 ember veszíti el a hitét abban, hogy megéli-e holnapot nap, mint nap. Nekik ki segít? Látják-e vajon az alagút végén rejlő fényt? Az egész addigi életük semmibe veszett, hajléktalanok lettek, de ugyebár ez a családok éve. A családok éve annak, akiknek nincs hitele, nem kell nélkülözni, semmi gondjuk nincs az egész életben, mert olyan protekcióval rendelkeznek az élethez, ami nekik megjár (?). Rengeteg hajléktalan, otthontalan emberrel szembesülök minden egyes nap. Mikor jutottak erre a szintre? Mikor volt az az Isteni nagy pofon, ami őket ennyire a földbe döngölte? Miért vannak társadalmi megkülönböztetések? Miért érdemel többet az egyik a másik embernél? Miért nincs egyenlőség? Miért nincs jogunk, akaratunk jobb emberi szándékunk ahhoz, hogy ezeknek az embereknek segédkezet nyújtsunk és csak egy pillanatig belegondoljunk helyzetükbe?

Természetesen vannak olyan kevésbé szocializálódott személyek, akikben elveszett minden remény és nem szeretnének változtatni bekövetkezett sorsukon, beletörődtek, úgy érzik ez a büntetés olyan tettük miatt, amit megbántak és másképp cselekednének, ha tehetnék. Vannak olyanok is, akik szimplán nem szeretnek a felelősséget vállalni egyes dolgokért és inkább a könnyebb utat választják.

Felháborítónak tartom, hogy 2018-ra sokasodott a hajléktalan személyek száma. Szerintem csökkennie kellett volna, megoldást kellett volna találni és jobb életet teremteni azoknak az embereknek, akik helyzetükből kifolyólag önmagukon segíteni képtelenek, ha már „Magyarország erősödik”.

Sokan azt se tudjuk, miben nyilvánul meg az „erősödés”, csak elhisszük naivságunkban, mert a kormánypropaganda ezt mondja. Nem mindegy, hogy gazdaságilag növekedünk, és közben az emberség elvész belőlünk, vagy gazdaságilag és emberségben is együtt fejlődünk. Természetesen megértem én a miniszterelnök urat, hogy győzelme után, amit neki szavaztak meg Magyarország lakosai (illetve az Ukránok az Erdélyiek - őket majdnem kifelejtettem) és nem tudta a nagy ünneplésbe belesuvasztani az önzetlen cselekedetet, ami nem mellesleg alapvető pillér, ha egy országot szeretne irányítani. Az a baj, hogy a probléma nem most kezdődött, hanem amikor legelőször hatalomra került.

Sok mindenkit elvakít a TV, a híradók, aminek a fele, sőt talán az egész nem is a valóságot szemlélteti. Képesek vagyunk elfogadni alamizsnát, mert rá vagyunk szorulva, mert először orvul kifosztanak, hogy aztán felajánlják a segítséget és kizsigerelve, megvesztegetve, mint sem sejtve vakon vezetnek világtalant, hogy aztán boldogan határozottan tegyük, az X-et oda ahová semmiképp sem kellene. Mert Ő segít, mert Ő nem enged be országunkba menekülteket, mert Ő, ahogy mondja, az megegyezik a tetteivel hát pont nem!

A szavazók fele naivitásból, tudatlanságból, kevés információ által rászavazott. ÁMDE ha ez így lenne, miért lenne felháborodva annyi magyar polgár, hogy ez még is, hogy fordulhat elő? Annyi mindent megengedünk, hogy annyi mindenkin átgázoljon, mert megteheti, mert megengedjük, mert „egy fecske nem csinál nyarat” - mondja ezt 6 millió magyar ember. Kitapasztalta az évek során, hogy a magyar ember gyáva, megvesztegethető, kizsigerelhető, megtéveszthető, naiv, hiszékeny tulajdonságokkal rendelkezik. Egy uralkodni vágyó, hataloméhes személynek ezek a dolgok csökkentik éhségét. A választás csak arra volt jó, hogy újból szembesüljünk azzal, nem Demokráciát köszöntünk reggelente, a nép szava semmit sem ér, hogy egy magyar embert bármikor eltiporhatnak. 2018. április 8.-án Magyarország újra sötétségbe borult.

Elek Nikolett írása.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.