Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Gazdag fideszes városok kapták a legtöbb támogatást, Pécsről megfeledkezett a kormány

A települések számára az egyik legfontosabb bevételi forrást jelentik az uniós támogatások. A 2014-2020 közötti uniós forrásokat kezelő Széchenyi 2020 programban elképesztően sok, mintegy 500 milliárd forint került szétosztásra a megyeszékhelyek és a főváros önkormányzatai között. Összességében még több, 11 ezer milliárd forint lett kiosztva, ám az eloszlás egyáltalán nem mondható egyenletesnek.

2014 óta a legtöbb támogatást Nyíregyháza és Kaposvár kapta, előbbi 351 ezer forintot lakosonként, utóbbi pedig 317 ezret. Ennél 40%-kal kevesebb pénzt kapott a 2014 óta ellenzéki vezetésű Szeged, ezzel ő az utolsó a megyeszékhelyek sorában. „Senkit nem hagyunk az út szélén”, kivéve az ellenzéki városok lakóit, folytatódhatna a kormány szlogenje.

A 2019-es önkormányzati választás óta az ellenzéki városok mellett a szegényebb városok is nélkülözötté váltak. Míg a legszegényebb, továbbra is ellenzéki vezetésű Salgótarján a választások után mindössze 20 millió forintot kapott, addig a leggazdagabb megyeszékhely, a fideszes irányítású Székesfehérvár javára több mint 12 milliárd(!) forint támogatásról döntöttek. A hat legtámogatottabb önkormányzat mind fideszes vezetésű, részükre majdnem 3-szor annyi uniós támogatás jutott, mint amennyit a hét ellenzéki vezetésű megyeszékhely kapott.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap. Az egy főre jutó nettó jövedelem alapján a két leggazdagabb város, az egyaránt fideszes vezetésű Székesfehérvár és Veszprém kapta a legtöbb támogatást arányaiban, míg a két legszegényebb, az egyaránt ellenzéki vezetésű Pécs és Salgótarján a legkevesebbet.

forrás: G7.hu

 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.