Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Gazdag fideszes városok kapták a legtöbb támogatást, Pécsről megfeledkezett a kormány

A települések számára az egyik legfontosabb bevételi forrást jelentik az uniós támogatások. A 2014-2020 közötti uniós forrásokat kezelő Széchenyi 2020 programban elképesztően sok, mintegy 500 milliárd forint került szétosztásra a megyeszékhelyek és a főváros önkormányzatai között. Összességében még több, 11 ezer milliárd forint lett kiosztva, ám az eloszlás egyáltalán nem mondható egyenletesnek.

2014 óta a legtöbb támogatást Nyíregyháza és Kaposvár kapta, előbbi 351 ezer forintot lakosonként, utóbbi pedig 317 ezret. Ennél 40%-kal kevesebb pénzt kapott a 2014 óta ellenzéki vezetésű Szeged, ezzel ő az utolsó a megyeszékhelyek sorában. „Senkit nem hagyunk az út szélén”, kivéve az ellenzéki városok lakóit, folytatódhatna a kormány szlogenje.

A 2019-es önkormányzati választás óta az ellenzéki városok mellett a szegényebb városok is nélkülözötté váltak. Míg a legszegényebb, továbbra is ellenzéki vezetésű Salgótarján a választások után mindössze 20 millió forintot kapott, addig a leggazdagabb megyeszékhely, a fideszes irányítású Székesfehérvár javára több mint 12 milliárd(!) forint támogatásról döntöttek. A hat legtámogatottabb önkormányzat mind fideszes vezetésű, részükre majdnem 3-szor annyi uniós támogatás jutott, mint amennyit a hét ellenzéki vezetésű megyeszékhely kapott.

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap. Az egy főre jutó nettó jövedelem alapján a két leggazdagabb város, az egyaránt fideszes vezetésű Székesfehérvár és Veszprém kapta a legtöbb támogatást arányaiban, míg a két legszegényebb, az egyaránt ellenzéki vezetésű Pécs és Salgótarján a legkevesebbet.

forrás: G7.hu

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.