Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Futóműgyilkos pécsi aknafedlapok – választ várunk

Olvasóink jelezték, foglalkozzunk a pécsi főutak tarthatalan állapotával, ezért megkerestük a Magyar Közútkezelő Baranya Megyei Igazgatóságát.

Elsősorban a városon átvezető főut – 6, 6/A - megsüllyedt aknafedlapjai miatt, amelyek naponta pofozzák, verik szét minden arra haladó jármű futóművét, amelyeket nem ilyen utakra, nem ilyen igénybevételre terveztek.  Pécsett pár hónap alatt olyanná válhatnak a járművek futóművei, mintha egy Safari ralit teljesített volna velük a jármű gazdája:  a toronycsapágyak, a gömbfejek kopognak, cserére szorulnak, de karosszéria tartóelemei is sérülnek /több olvasónk kérdezte, vajon kinek nyújthaják be a számlát?/

A városon átívelő régi 6-os út Budai vámtól a 48-as térig vezető szakasza maga a pokol, az aknafedlapok „rafinált” elhelyezése miatt veszélyes szalomozás nélkül lehetetlen elkerülni a hatalmas „kalapácsütéseket”. Vagy csak helyenként átlépve a záróvonalat, vagy jobra kerülve a külső sávban haladókat veszélyeztetve, vezetésükben megzavarva.

Legalább ilyen rossz állapotú a 6/A Uránváros felé, különösen a Tüzér utcától nyugatra vezető szakasza, ahol nemcsak a megsüllyedt fedlapok, de a régi időkből maradt beton dilattációk is pofozzák az egyáltalán nem ilyen útviszonyokra gyártott nyugati autóárkák futómműveit.

Ugyanígy szenvednek a szép, új buszok, egyéb szállító járművek futóművei is.
Ha valaki simán áthajt ezeken, rövid idő alatt tönkreteszi autója futóművét. Amúgy pedig nemcsak a városon átvezető – és a turisták, a vidékről érkezők előtt szégyellni való állapotú – útjaink borzasztóan rosszak, de a városi úthálózat java (kivétel a néhány, részben vagy teljesen felújtott, vagy csak toldozott-foltozott szakasz)
Kértük az illetékeseket, adjanak elfogadható – és cikkben leközölhető, nyilvánosság elé tárható – választ, mikor lesznek ezek az aknafedlapok kijavítva, úgy, hogy hosszú távon biztosítsák a károsodás nélküli közlekedést.

Válaszukat azonnal közzé tesszük, addig is jó szlalomozást, mindnekinek!
 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.