Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Folytatná Kozármisleny polgármestere

Kedves Követőim! Tisztelt Kozármislenyiek!

Ezúton is szeretnék tájékoztatni minden választópolgárt, hogy az október 13-i önkormányzati választáson ismét indulok, független polgármester jelöltként.

Hiszem, hogy az eltelt 5 évben óriásit tudtunk növekedni és fejlődni. Mindezt úgy, hogy mindvégig megőriztük Kozármisleny függetlenségét. Az elmúlt időszak eredményei igazolják, hogy jó irányban haladunk, városunk tovább tudott modernizálódni. Mára elmondhatjuk, hogy jó kozármislenyinek lenni, és mindenki kozármislenyi akar lenni!

Már most jelzem, hogy a következő napokban és hetekben rengeteg támadás fogja érni személyemet, mert a féltékenység és irigység még mindig nagy úr. A helyi Fidesz még mindig nem találta meg a kihívómat. Ezért a támadások onnan jönnek majd ahonnan nem is gondolnák. Azoktól, akik a legtöbbet kapták városunktól, az önkormányzattól. De mindez nem téríthet le engem, sem a kozármislenyieket a példa értékű településfejlesztési pályánkról. Továbbra is meg kell őriznünk Kozármisleny függetlenségét, meg kell tartanunk eddigi eredményeinket és a jövőbeni fejlesztéseinket hosszú távon is fenntartható, környezettudatos, zöld város programok mentén kell megterveznünk, azért, hogy továbbra is "bezzeg település" lehessünk,
- a legfiatalabb,
- a legiskolázottabb,
- a legbiztonságosabb,
- a legtisztább város maradhassunk az itt lakó kozármislenyiek számára.

Rendkívül fontos a következő időszakra
- folytatni a közlekedés biztonság javító intézkedéseket,
- járda programot az Öregfaluban és az új lakótelepen,
- kerékpárút-fejlesztési programunkat folytatni,
- az idősek és rászorultak intézményesített gondozása,
- az utánpótlás sport, a tömegsport célzott támogatása, újabb sportágak bevonása a támogatási rendszerünkbe.

Ezekhez fogom a következő napokban meghirdetni ZÖLD VÁROS fejlesztési programomat, aminek sikeréhez generáció váltásra van szükségünk. Új csapatot kell építenünk felkészültebb, magasabban kvalifikált, tapasztaltabb és erkölcsileg kikezdhetetlen, független szakemberekkel, önkormányzati képviselőkkel. Ugyanakkor meg kell őriznünk a civil szervezeteink, és a nyugdíjas közösségeink vezetőinek tapasztalatait, bölcsességeit.

Kozármislenyt továbbra is tapasztalt, független és magasan kvalifikált szakember vezesse! Folytassuk együtt!

Kérem támogassanak ebben, legyen Kozármisleny Zöld Város!

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.