Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Fidesz: kemény munka van a győzelem mögött

Így értékelte a Fidesz a április 6-i országgyűlési választások eredményét:

Kemény munka van a győzelem mögött. Köszönet minden magyarnak, aki részt vett a demokrácia ünnepén, aki szavazott határon innen és túl.

A gazdaság élénkítésével, infrastrukturális fejlesztésekkel folytatja munkáját Kovács Zoltán, aki a Veszprém megyei 4. számú egyéni választókerületben az országgyűlési választáson.

Kovács Zoltán 99 százalékos feldolgozottság mellett 51,1 százalékos eredményt ért el. Mint mondta, büszke erre az eredményre, mivel ez országosan is kiemelkedő. Hozzátette: hasonlóképpen büszke a Fidesz-KDNP többi, Veszprém megyei jelöltjére is, mert valamennyien jó eredményt értek el.

Közölte, munkáját a Pápa, Devecser, Zirc körzetben a gazdaság élénkítésével és infrastrukturális fejlesztésekkel szeretné folytatni, ezeknek köszönhetően ugyanis munkahelyek és új befektetések jöhetnek létre.

A választás eredménye megerősítette az elmúlt négy év kormányzati munkáját, és azt is, amit Szekszárdon és a térségben végeztünk - mondta Horváth István, a szekszárdi választókerületben a szavazatok 42 százalékával mandátumot szerzett országgyűlési képviselő.

A következő négy évben elsősorban vidékfejlesztéssel és mezőgazdasági szakpolitikával szeretnék foglalkozni - tette hozzá a politikus, aki Szekszárd polgármestere is.

Hozzátette, hogy a mezőgazdasághoz köthető munkahelyek növelése, az élelmiszer-feldolgozás jó lehetőségeket adhat a térségnek, ebben próbál majd segíteni.

Az egymás iránti gyűlöletre és széthúzásra buzdító politika helyett az egymás iránti bizalomra épülő politikai kultúra győzött a Tatai-medencében - mondta Bencsik János, Tata és Tatabánya körzetének országgyűlési képviselője.

Bencsik János hatvan százalékot meghaladó részvétel mellett a szavazatok 43 százalékát szerezte meg, tíz százalékkal többet, mint az MSZP-s Lukács Zoltán, a "kormányváltó erők" jelöltje a vasárnapi országgyűlési választáson.

Az eredményt látva elmondható, hogy erős érdekképviseleti szövetséget sikerült kialakítani Tatán, Tatabányán és térségében - mondta a politikus.

"Az emberek érezhetően jó szívvel támogattak, és nem volt kormányváltó hangulat" - mondta Földi László, aki várhatóan Pest megye 12. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselője lesz. "Az emberek ráéreztek arra, hogy elindult valami az elmúlt négy évben, és ha ezt folytatjuk, abból mindannyian jól jövünk ki" - fogalmazott Földi László.

Cegléd jelenlegi polgármestere második ciklusát kezdheti majd meg a parlamentben többek között Abony, Nagykőrös és Újszilvás képviseletében.

A közös munka eredményeként értékelte győzelmét Bóna Zoltán, aki Pest megye 8. számú, Szigetszentmiklós központú egyéni választókerületében végzett az első helyen a Fidesz-KDNP színeiben.

A 33 éves, református teológus végzettségű politikus, aki kilencedik éve látja el Dunavarsány polgármesteri teendőit, mások mellett Kuncze Gábort, az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP jelöltjét, az SZDSZ egykori elnökét győzte le.

Bóna Zoltán hangsúlyozta, hogy a győzelmét meghozó közös munkáért köszönettel tartozik az őt segítő önkénteseknek és aktivistáknak, és a voksukkal őt támogatóknak.

"Az elmúlt négy év teljesítményére alapozva győzelemre voltunk ítélve" - mondta Aradszki András, aki Pest megye 1. számú egyéni választókerületéből jut be várhatóan a parlamentbe.

Az Érdet, Törökbálintot, Pusztazámort, Diósdot, Tárnokot és Sóskutat magába foglaló választókerületben több mint 43 százalékos eredménnyel vezető politikus hozzátette: az emberek fontosnak tartották, hogy a jelölt idevalósi, köztük élő legyen.

Aradszki András úgy vélte, hogy helyismeretének köszönhetően még baloldali választókat is sikerült megszólítania. Amikor mérlegre tették az országos és helyi szinten elért teljesítményt, akkor az eredmények magukért beszéltek - mondta, hozzátéve, hogy a győzelem mögött nagyon kemény munka áll.

Olyan értékeket valósítottunk meg, amelyeknek eredménye, hogy az emberek a folytatásra szavaztak - mondta Harrach Péter, aki várhatóan Pest megye 4. számú egyéni választókerületének parlamenti képviselője lesz.

A KDNP jelenlegi parlamenti frakciójának vezetője, a párt alelnöke hosszú évekig tartó építkezés eredményének nevezte győzelmét, aminek az is része volt, hogy a Fidesz-KDNP szövetsége 12 éven át változatlan egységben maradt.

Hozzátette: a sikerhez kellett az a kormányzati teljesítmény is, hogy "kihoztuk a mélypontról az országot, és olyan intézkedéseket, értékeket valósítottunk meg, amelyeknek eredménye lett az, hogy az emberek a folytatásra szavaztak".

"A választók a rám leadott szavazatukkal azt is jelezték, hogy az Orbán-kormány vezetésével Magyarország és benne Kecskemét is jó irányba halad" – mondta Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, aki várhatóan Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője lesz.

A politikus a sikeres szereplést, a nagyarányú támogatást döntően annak tulajdonítja, hogy nem voltak igazak azok a vádak, amelyekkel egy kampányújságban támadták, és amelyek miatt feljelentést is tett.

A kecskemétiek az elmúlt nyolc évben azt tapasztalták, hogy a város egy erős fejlődési pályára állt, pozitív jövőképe van – fogalmazott Zombor Gábor. A jövőről szólva kiemelte: a következő négy évben is számíthatnak rá a választók, hiszen továbbra is Kecskeméten fog lakni családjával.

"Itt lakunk, itt jár a kislányom iskolába, rengeteg barátom van, rengetegen támogattak, egyértelmű, hogy Kecskemét és a választókerület képviselője leszek az Országgyűlésben" – fogalmazott Zombor Gábor, aki a szavazatok 98,75 százalékos feldolgozottságánál több mint 12 ezer szavazattal vezet a második helyezett előtt.

"A Felső-Kiskunság választói egyértelműen jelezték, hogy a Fidesz programját megértették" - mondta Salacz László, akit pár hónappal a választások előtt jelölt a Fidesz Bács-Kiskun megye 1. választókerületében a visszaléptetett Balogh József helyére.

"A választókerületem településein többségében jobboldali értékrendű emberek élnek, akikkel a lehetőségekhez képest sokat találkoztam és ismertettem velük a Fidesz elképzeléseit" – mondta Salacz László, aki várhatóan a választókerület képviselője lesz, mivel a szavazatok 98,7 százalékának összesítése után több mint 12 ezer szavazattal vezet a második helyen álló jelölt előtt.

Az újdonsült politikus szerint "kemény és sok munkába került", hogy a Felső-Kiskunság hozzá tartozó 12 településén megismerjék, de kiváló segítőivel sikeres kampányt folytattak. Hangsúlyozta: az Országgyűlésben a választókörzet érdekeit a legmesszebbmenőkig képviselni fogja.

"A választókerület minden polgára számíthat rám, nagyon sokat fogok a településeken találkozni a jövőben is a választóimmal" – fűzte hozzá Salacz László, aki eddig bizottsági külsős tagként dolgozott Kecskeméten a Fidesz delegáltjaként.

"A választók azt várják tőlünk, hogy a négy éve megkezdett munkát folytassuk a következő ciklusban is" – mondta Bányai Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki Bács-Kiskun megye 5. számú egyéni, Kiskunhalas központú választókerületében nyer várhatóan mandátumot.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a választókerület a megye gazdaságilag egyik leghátrányosabb térsége, ezért a vállalkozások további támogatást remélnek ahhoz, hogy újabb munkahelyeket tudjanak teremteni.

"A választóknak elegük van a handabandázásból, a gyűlöletkeltésből, és tisztességes munkát várnak el a képviselőktől, melynek én minden tekintetben meg akarok felelni" – tette hozzá. A politikus bízik abban, hogy legalább olyan sikeresen tud lobbizni választókerületéért a jövőben, mint amilyen sikeresen tudott tenni a megyéért.

"Ez az elismerés is benne van abban, hogy továbbra is ilyen sokan bíznak bennem" – tette hozzá. Bányai Gábor a szavazatok 98,93 százalékának összeszámolása után 10 ezer szavazattal előzi meg a második helyen álló jelöltet.

"Meg kívánom szolgálni azt a bizalmat, hogy a bajaiak és a bácskaiak kiálltak mellettem és ötödször is országgyűlési képviselőjüknek választottak" – mondta Zsigó Róbert, aki Bács-Kiskun megye 6. számú egyéni választókerületéből jut be várhatóan a parlamentbe.

A Fidesz szóvivője, akinek a szavazatok 98,75 százalékának összeszámolása után közel kétszer annyi szavazata volt, mint a második helyen álló jelöltnek, a várható győzelmet úgy értékelte: amit a kampányban el akartak végezni, azt megtették, nagyon sok emberrel találkoztak, akiknek elmondták, hogy mit kezdtek a tőlük kapott bizalommal és mire kérnek felhatalmazást.

A bajaiak, a bácskaiak ezt tolerálták – mondta a politikus, aki hozzátette: a baloldal az önkormányzati választások óta nem volt mással elfoglalva, csak azzal, hogy gyalázza, illetve hazugságokat terjesszen róla.
"Köszönöm azt, hogy kiálltak mellettem az emberek és támogattak, a választókerület továbbra is számíthat rám" - tette hozzá.

Dunaújváros és környéke kiváló együttműködést alakított ki – mondta Galambos Dénes, aki a Fidesz-KDNP színeiben az első helyen áll a Fejér megyei 4. számú egyéni választókerületben az országgyűlési választáson.

Galambos Dénes szerint jó munkát végeztek az aktivisták a körzetben, és a településen élőkkel közösen sikerült jó eredményt elérnie. Mint elmondta, a jövőben Dunaújváros és a többi nyolc település is önálló forrásból tud majd fejlesztéseket végrehajtani. Mindez olyan egységet alakíthat ki a térségben, ami jó alapja lehet a fejlődésnek, és amit maximálisan támogatni tud.

A választók elismerték és a rám adott szavazatokkal értékelték azt a munkát, amit a kormány tagjaként, valamint képviselőként végeztem - értékelte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje a Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú, a Nagykunságot magába foglaló egyéni országgyűlési választókerületben elért sikerét.

A politikus, aki a szavazatok mintegy 98 százalékos feldolgozottsága mellett csaknem 52 százalékot szerzett, úgy fogalmazott, mindig a magyar vidék felemelkedésének elősegítését tekintette elsődleges feladatának, és hálás a sorsnak, hogy ezt a küldetést a vidékfejlesztési tárca vezetőjeként is végezhette.

"Úgy érzem, négy eredményes év van mögöttem, és ha a miniszterelnök úr ismét bizalmat ad, kész vagyok a tárca élén a munkát folytatni" - jelentette ki. A Nagykunságban is rengeteg a tennivaló a munkahelyteremtésben, a közműfejlesztésben és az idegenforgalmi vonzerő növelésében - tette hozzá.

Fazekas Sándor 1998 és 2002, majd 2006 és 2014 között listás képviselőként háromszor volt a parlament tagja, most szerzett először egyéni mandátumot.

A választók szavazataikkal minősítették az elmúlt évek politikáját - mondta Bodó Sándor, aki Hajdú-Bihar 5-ös számú egyéni, Hajdúszoboszló központú választókerületéből jut be várhatóan a parlamentbe.

A megyei közgyűlés elnöke szerint "az ország dolgairól állítottak ki bizonyítványt" a választók, és azt folytatandónak ítélték, megjegyezte ugyanakkor, hogy az emberek "nem voltak vevők" a baloldal gyűlöletkampányára. Megértették e helyett, hogy "a munka értük, róluk szólt" - tette hozzá.

Bodó Sándor, aki a szavazatok 98 százalék fölötti feldolgozottsága mellett 44,71 százalékkal vezet, a gazdaságélénkítést, a munkahelyteremtést nevezte az új ciklusban a legfontosabb feladatnak a sárréti térség eltérő fejlettségű településein. "Ez nem lehetetlen" - jegyezte meg a politikus arra a kormányzati szándékra utalva, hogy az európai uniós források 60 százalékát a gazdaságfejlesztésre fordítják.

A munkahelyteremtés a fő cél Dél-Fejérben – jelentette ki Varga Gábor, aki a Fidesz-KDNP színeiben az első helyen áll a Fejér megyei 5-ös egyéni választókerületben az országgyűlési választáson.

Varga Gábor köszönetét fejezte ki támogatóinak. Közölte: jó csapattal dolgozhatott együtt egy "nehéz terepen".
A következő évek legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést nevezte, hiszen Fejér megye déli részén magas a munkanélküliség. Emellett a rendőrséggel együttműködésben a közbiztonság növelését is céljai között említette.

Kiemelt figyelmet kap Miskolc avasi városrésze, amely "későn került" a miskolci 1-es számú választókerülethez – mondta Csöbör Katalin.

Ebben a térségben a legfontosabb a munkahelyteremtés. Sikerült a Takata céget "Miskolcra hozni, ez jelentősen megkönnyíti majd az itt élők helyzetét", hiszen ezer munkahelyről van szó, illetve segíti a kis- és közepes vállalkozások működését és létrejöttét – tette hozzá a fideszes politikus.

Mint mondta, ugyanilyen fontosak a járdák, közutak, kerékpárutak, és ugyanilyen kiemelt szerepet kap az Avas. Hozzáfűzte, erre a városrészre számos terve, elképzelése van; civil szervezetekkel, egyházakkal is szeretne együttműködni. Úgy fogalmazott, kihívás van bőven, de mindent meg fog tenni, hogy ez a környék is olyan legyen, hogy azt mondhassák, "ide csak születni volt nehéz".

Az elvégzett munka megegyezett a választók elvárásaival, amely egyben komoly megerősítés is mindenkinek – mondta Tessely Zoltán, aki a Fidesz-KDNP színeiben az első helyen áll a Fejér megyei 3-as egyéni választókerületben az országgyűlési választáson.

Tessely Zoltán a jövővel kapcsolatban elmondta, hogy a választókerület minden egyes településének van egy-egy olyan elképzelése, amelyek komolyan támogathatók és anyagi igényeik sem túlzóak. Kiemelte: ezeket szeretné úgy képviselni, hogy azok fejlődést hozzanak és az ott élők büszkék lehessenek rá.

Élni fogunk a bizalommal és meg fogjuk szolgálni – jelentette ki Vargha Tamás Cser-Palkovics András (Fidesz) székesfehérvári polgármesterrel közös hétfői sajtótájékoztatóján.

A második Orbán-kormány honvédelmi államtitkára a Fidesz-KDNP színeiben - 98,64 százalékos feldolgozottságnál - 44,14 százalékkal az első helyen áll a Fejér megyei 1. számú egyéni választókerületben megelőzve Márton Rolandot (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) és Mező Balázst (JOBBIK).

Vargha Tamás elmondta, hogy Székesfehérváron az országos átlagnál magasabb részvétel a demokráciának kedvezett. Köszönetét fejezte ki a bizalomért a választóknak, akik „lehetővé tették a négy éve megkezdett közös munka folytatását”.

Cser-Palkovics András leköszönő országgyűlési képviselőként megköszönte a székesfehérváriak elmúlt nyolc évi bizalmát. Fontosnak nevezte, hogy a megyei képviselők egységesen lépjenek fel Fejér megye érdekében és „mostantól újra a munkára koncentráljanak pártállástól függetlenül”.

Kérdésre válaszolva Vargha Tamás elmondta: a 199 fős új parlamentben heten képviselik majd Fejér megyét, ami az öt egyéni választókerületben győztes fideszes képviselő-jelölt (rajta kívül Törő Gábor, Galambos Dénes, Tessely Zoltán, Varga Gábor) mellett további két országos listás képviselőt jelent: Orbán Viktor miniszterelnököt és L. Simon Lászlót, aki „a magyar kultúrpolitika jelentős személyisége”.

Cser-Palkovics András szerint 2010 és 2014 között is érződött, hogy előnyös, ha a miniszterelnök kötődik a megyéhez. Hozzátette: a célrendszert és a jó programokat a képviselőknek, illetve a települési polgármestereknek kell „letenni az asztalra és ehhez kérni a kormányfő és a kormány támogatását”.

Gyurcsány Ferenc vasárnapi, ciklus közbeni kormányváltást prognosztizáló kijelentésére Cser-Palkovics András elmondta: a Fidesz-kormány végigdolgozta az előző négy évet és ugyanezt fogja tenni ebben a ciklusban is. Úgy vélte: a baloldali közéleti szereplők felrúgták azt az alapvető politikai normát, hogy a vesztes gratulál a győztesnek. Szerinte ezzel „nem csak politikai ellenfeleikbe, hanem minden választóba belerúgtak”.

(MTI - fidesz.hu)
 

Pécs

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A bölcsődei ellátás díjának, a helyi közösségi közlekedés jegy- és bérletárainak, valamint a közterületi parkolás díjainak emeléséről döntött a pécsi közgyűlés csütörtökön.

És ez csak egy biztosító... Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A leginkább érintett település Pécs, ahonnan közel 200 alkalommal jelentettek kárt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy komlói férfi ellen, aki a segítségére siető mentőkre támadt – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Az elmúlt hetekben tömegesen keresték meg a Jobbikot a lakosság részéről a fúrt és ásott kutak bejelentésével kapcsolatos anyagi terhek vonatkozásában. A jelenleg hatályos törvények értelmében ugyanis súlyos anyagi kötelezettséget jelent annak a közel 1 millió honfitársunknak a kutak bejelentése, akik ezt még nem tették meg. A kutak bemérését végző cégek átlagoson 25 ezer forintért végzik el azokat a méréseket és tervdokumentációkat, amelyek után még ötezer forintos illetéket is fizetni kell.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának alelnöke tartott sajtótájékoztatót arról a határozati javaslatról, amit múlt héten terjesztett be három jobbikos képviselő, de a korrupcióban lubickoló kormánytöbbség természetesen leszavazta.

A Jobbik szóvivője, Szilágyi György országgyűlési képviselő szerint az 1956-os szabadságharc a mai napig tart és a „mai napig vívjuk a kommunistákkal szemben”. Erről a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt beszélt vasárnap délelőtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidesz házi civil szervezeteként számon tartott, a kormány mellett békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) 2016 végén több mint félmilliárd forint támogatást kapott a Magyar Villamos Művektől (MVM). Rögtön ezután indult a Csizmadia László által vezetett szervezet bohócos plakátkampánya, amely Vona Gábor lejáratását és Gyurcsány Ferenccel való összemosását célozta.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.