Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Festik a pécsi utakat, adta hírül a Baranyanet – de minek?

„A BIOKOM Nonprofit Kft. alvállalkozója 2014. július 7-én megkezdte Pécs Város egész területén az önkormányzati tulajdonú helyi utak kopott útburkolati jeleinek felújító-festését.”

Ez örvendeteshír, de nem kellett volna előbb a kátyúkat kijavítani? Ugyanis mára Pécs egyik „turista látványossága” lett az autók futóművét gyilkoló kátyúk végeláthatatlan tömege, leginkább a megsüllyedt aknafedlapok.

Mint korábban megírtuk, a 6. sz. főút pécsi átkelési szakaszán lévő aknafedlapok rendkívül rossz állapotával kapcsolatban pár hónapja a Patacs-Rácváros Egyesület levélben fordult az illetékesnek vélt szervhez. A levelet itt  is is leközöltük.

Készséges és hosszú válaszlevelében Bánki László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baranya Megyei Igazgatóság megyei igazgatója többek közt kifejtette, hogy „…az aknafedlapok és víznyelőrácsok állapotát ütemterv szerint ellenőrizzük. „  Ez roppant megnyugtató, de sajnos az állapotuk ennek ellenére rosszabbodott.  Nemcsak városon átvezető főközlekedési útvonalon, de szinte az egész belvárosban katasztrofálisan megsüllyedtek az ominózus fedlapok, a 6. számú fűúton szinte végig, a Budai vámtól a patacsi elágazást érintő körforgalomig, szinte egyvégtében szlalomozni kell, ha az ember el akarja kerülni a súlyos rongálódást.

Kérdésünk tehát, nem lett volna helyesebb a festés előtt kijavítani?
 

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.