Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ferenc pápa nem kíván Orbánnal találkozni, gyűlöletkampányt indítottak ellene

Sajtójelentések szerint diplomáciai feszültséget okozott, hogy Ferenc pápa szeptemberi, magyarországi látogatásán nem tervez találkozni sem Áder János köztársasági elnökkel, sem Orbán Viktor kormányfővel, és mindössze három órát kíván eltölteni az országban. – írta a Szabad Európa június 4-én.

A cikkből az is kiderült, hogy a diplomácia dolgozik azon, hogy meggyőzzék a pápát látogatása meghosszabbításáról, illetve arról, hogy ne hagyja ki a találkozót Áderrel és Orbánnal. Az egyházfő március 8-án azt mondta újságíróknak, hogy „nem az országba látogat, hanem a misére”. Hozzátette: „De Budapest mindössze két órára van Pozsonytól, akkor pedig miért ne látogathatnánk el a szlovákokhoz?”

A diplomáciai erőfeszítések azt jelentik, hogy Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is Rómába utazott, hogy a programtervezet módosításáról tárgyaljon, ám próbálkozásaik sikertelenül zárultak le. Példa nélküli, hogy a katolikus egyház feje ellátogat valamely ország fővárosába, és ott nem találkozik állami vezetőkkel.

Nemrég az is kiderült, hogy Ferenc pápa nem kedveli a szűk látókörű, extremista, agresszív nacionalizmust, és nem kívánja befolyásolni a közelgő választást, ezért nem akar Orbánnal vagy Áderrel találkozni.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A Népszava hozott le egy cikket, mely szerint „Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak háromórás tartózkodást tervez hazánkban” – mondta Bencsik András, a fideszes kötődésű Demokrata főszerkesztője. Szerinte Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak. Majd hozzátette: imádkozik azért, hogy az „eredeti pápa” (XVI. Benedek), próbálja megvilágosítani ezt a „különös pápatársat” arról, hogy mi az ő felelőssége és kötelessége.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.