Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Fedlapcserék miatt sávlezárások több helyen a városban

A Biokom közleménye:

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pécsi Lakosságot, hogy 2015. április 8-án (szerdán) a reggeli óráktól előreláthatólag április 30-ig (csütörtök) délutánig a közlekedés biztonságossá tétele érdekében balesetveszélyessé vált csapadékcsatorna-fedlapok és -víznyelőrácsok cseréjét végezzük el Pécs belterületén, több helyszínen.

Az érintett útszakaszok: a 6-os számú főközlekedési úton a Zsolnay V. út, a Rákóczi út és az Alsómalom utca, a 66-os számú főközlekedési úton a Komlói út, valamint az 57-es számú főközlekedési úton a Maléter Pál utcai körforgalomban.
A munkavégzés szakaszosan, a külső sávok lezárása mellett zajlik, ezért a tevékenység ideje alatt előfordulhatnak torlódások.

Az útlezárás idejének csökkentése érdekében gyorsított technológiát alkalmazunk, így a gyorskötő anyagok használatával 28 nap helyett várhatóan 3-4 napig tart a tevékenység elvégzése. A helyszínen jellemzően a legújabb típusú üvegszál erősítésű műgyanta-víznyelők és csapadékcsatorna-fedlapok kerülnek beépítésre.

A közlekedést tájékoztató táblák segítik, kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!
Köszönjük a Közlekedők megértését és türelmét!

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.