Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ezt okozta a szerda esti vihar Pécsett

Szerda este rövid ideig tartó, de nagyon intenzív vihar csapott le a városra. Az ítéletidő leginkább Kertvárost érte el, a városi faállományban okozott károk miatt a Pécsi Köztemető a mai napon nem látogatható – derül ki a Biokom közleményéből.

Viharos erejű széllökésekkel kísért felhőszakadás csapott le szerda este Pécsre. Nem is vonult el nyom nélkül, a városi faállományban komoly károkat okozott. A BIOKOM NKft. felmérése szerint a gócpont Kertvárosban volt, ott hagyta maga után a legtöbb félbetört, kidőlt vagy tövestől kicsavart fát a felhőszakadás.

A társaság munkatársai csütörtökön korán reggel megkezdték a viharkárok elhárítását. Annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladjanak, a zöldterület fenntartási részleg dolgozóit az egyéb munkáktól is erre a feladatra csoportosították át, így összesen 40-50 fő vesz részt a kárelhárításban. A BIOKOM ezen kívül saját emelőkosaras autója mellett az alvállalkozója járművét is bevonta a munkába.

Nehéz lenne felsorolni, hány helyen keletkezett kár a vihar következtében, de például a Táncsics Mihály utcában menthetetlenül félbetört egy fa, ami egy villanyoszlopot is ledöntött. A Nagy Imre úti platánsoron kisebb-nagyobb ágak szakadtak le, a Tildy Zoltán utcában több fa sérült meg, a Maléter Pál utcai játszótér mögött egy ág szakadt le, a Sétatéren pedig egy vadgesztenyefa tört ketté.

A Pécsi Köztemetőt sem kímélte a vihar, ott is ágak szakadtak le, és fák dőltek az útra, sírhelyekre. Ezek eltakarítását szintén csütörtökön reggel kezdték meg a BIOKOM munkatársai. A viharkárok miatt biztonsági okokból a sírkert csütörtökön nem látogatható, csak a temetésekre és az ügyfélszolgálatra érkezőket engedik be kizárólag a Nagyárpádi úti porta és a Siklósi úti északi főbejárat felől. A sírkertben pénteken már ismét a megszokott nyitvatartás lesz érvényes.

forrás: Biokom 

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.