Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ez ám a pécsi tempó!

Mintha Pécsen belül több idődimenzió is létezne, legalábbis erre utal, hogy amíg egy magánpénzből készülő beruházás hetek, hónapok alatt kész, ez közpénzből évekbe is beletelik.

Honlapunkon már többször is foglalkoztunk a Magasházzal, illetve a helyére tervezett parkkal. Megírtuk, hogy 26 év kellett ahhoz, hogy egymilliárd forintos kormányzati támogatásból lebontsák, szóvá tettük, hogy a helyére tervezett parknak miért egy évig kell épülnie, és azt is furcsálltuk, hogy a parkon átvezető utakat a lakosság közlekedési szokásai szerint tervezik meg, de annak a bolond lakosságnak februárban eszében sem volt combig süppedni a sárba.

Mindegy, most végre megint ujjonghat az önkormányzati média, hogy igen, a mi vezetőink megmondták, hát meg is csinálják. Nyáron nekikezdenek a parknak, el is ültetnek 43 fát – szegény nagyapám ezt egy hosszú hétvége alatt egyedül bevállalta volna – meg cserjéket, meg lesz játszótér és parkpavilon, év végére át is adják mindezt. (Csak mellékesen, a 43 fa között olyan Magyarországon őshonos fajok szerepelnek, mint a kínai díszkörte, a krími hárs, vagy a himalájai cédrus.) Szóval decemberben, ha éppen nem kerül tízcentis hó alá a játszótér, vihetjük a város legmagasabb mászókájához a gyereket (valahogy ez a terület nem tud szabadulni a megalomániától), és nézhetjük a fagyizó teraszáról csemeténket. Mindezt 135 millió forint közpénz elköltése után.

Közben a Tüzér utcában röpke két-három hónap alatt felhúznak egy gyorséttermet, igaz, az nem közpénzből történik, hanem a tulajdonos szeretne minél hamarabb nyereséget látni a tőkéje után. Mondom, más idődimenzióban él.

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.