Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ez ám a pécsi tempó!

Mintha Pécsen belül több idődimenzió is létezne, legalábbis erre utal, hogy amíg egy magánpénzből készülő beruházás hetek, hónapok alatt kész, ez közpénzből évekbe is beletelik.

Honlapunkon már többször is foglalkoztunk a Magasházzal, illetve a helyére tervezett parkkal. Megírtuk, hogy 26 év kellett ahhoz, hogy egymilliárd forintos kormányzati támogatásból lebontsák, szóvá tettük, hogy a helyére tervezett parknak miért egy évig kell épülnie, és azt is furcsálltuk, hogy a parkon átvezető utakat a lakosság közlekedési szokásai szerint tervezik meg, de annak a bolond lakosságnak februárban eszében sem volt combig süppedni a sárba.

Mindegy, most végre megint ujjonghat az önkormányzati média, hogy igen, a mi vezetőink megmondták, hát meg is csinálják. Nyáron nekikezdenek a parknak, el is ültetnek 43 fát – szegény nagyapám ezt egy hosszú hétvége alatt egyedül bevállalta volna – meg cserjéket, meg lesz játszótér és parkpavilon, év végére át is adják mindezt. (Csak mellékesen, a 43 fa között olyan Magyarországon őshonos fajok szerepelnek, mint a kínai díszkörte, a krími hárs, vagy a himalájai cédrus.) Szóval decemberben, ha éppen nem kerül tízcentis hó alá a játszótér, vihetjük a város legmagasabb mászókájához a gyereket (valahogy ez a terület nem tud szabadulni a megalomániától), és nézhetjük a fagyizó teraszáról csemeténket. Mindezt 135 millió forint közpénz elköltése után.

Közben a Tüzér utcában röpke két-három hónap alatt felhúznak egy gyorséttermet, igaz, az nem közpénzből történik, hanem a tulajdonos szeretne minél hamarabb nyereséget látni a tőkéje után. Mondom, más idődimenzióban él.

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.