Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Ennyi bank nem él meg Magyarországon - ideje, hogy páran lelépjenek

A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója szerint képtelenség, hogy egy ekkora piacon hatékonyan és tisztességes nyereséggel működjön ennyi bank. Az állam segít az átrendeződésben: amit megvesz, továbbadhatja magyar befektetőknek. Az Eszközkezelő működését át kell gondolni - mondta Nagy Márton.

Az eszközkezelő működik, de nem javítja a hitelezést

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésének újragondolása szükséges, érdemes megvizsgálni az árazási szabályokat, mert bár a befagyott adósságtól megszabadulnak a pénzintézetek, a felszabadult tőkét és finanszírozásra jelek szerint nem hitelezésre fordítják - mondta a Magyar Nemzetnek Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója.
Nagy Márton az újság szombati cikke szerint kifejtette: az MNB fontosnak tartja, hogy a vállalati hitelállomány legalább évi 4-5 százalékkal növekedjen, mert erre van szükség a tartósan 3 százalék feletti gazdasági növekedéshez.

Ennyi bank nem fog megélni Magyarországon

Az ügyvezető igazgató szerint még mindig túlságosan sokszereplős a magyar bankpiac. Egy ekkora országban, mint Magyarország, nem lehet hatékonyan és tisztességes nyereséggel üzemeltetni ennyi bankot, 15-20 százalékos piaci részesedés alatt csak speciális részterületen működő bankok élnek meg. Szerinte még több pénzintézet hagyhatja el az országot, és utána már valódi árverseny indulhat a szereplők között.

A kormány - az állam által megvásárolt bankok helyes stratégiájának kialakításával - a bankrendszer lassú átrendeződését felgyorsítja, elősegíti a piac gyorsabb tisztulását - közölte. Nagy Márton szerint az állam közvetítőként is felléphet, lehetséges opció a most megszerzett bankok továbbértékesítése belföldi magánszemélyeknek és magánbefektetőknek.
Még fairebb bankok kellenek

Az ügyvezető igazgató arról is beszélt, hogy a kamatok szabályozásával nem fejeződött be az úgynevezett fair bankrendszer kialakítása, a végső cél az, hogy az összes banki szolgáltatás átláthatóvá és összehasonlíthatóvá váljon.

A Nemzeti Eszközkezelő 2014. december 31-ig összesen 24 263 ingatlan-felajánlást fogadott be, így a törvényben biztosított 25 ezres keret, jelentős részét már kihasználták az eszközkezelőhöz forduló ügyfelek. Tavaly év végéig a NET 52,4 milliárd forintot fizetett az átvett ingatlanokért, amivel összesen 113,5 milliárd forint adósság leírását tette lehetővé. Összességében 200 milliárd hiteltől szabadíthatják meg az adósokat

Privátbankár/MTI
 

Pécs

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Máskor is gyűjtött aláírást a Fidesz a homoszexuálisok felvonulása kapcsán, vagy csak most, amikor nem ők vezetik a várost? Emlékeim szerint a Fidesz kormányzása alatt, fideszes (fő)városvezetés mellett Budapest hosszú éveken keresztül helyt adott ezeknek a rendezvényeknek.

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Kárpáti Zoltánnal, a Jobbik Baranya megyei 4. sz. választókerületi elnökével beszélgettünk tanulmányairól, életéről, politikai szerepvállalásáról és a vidékről.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken jelentette be Facebook-oldalán , hogy a diplomás gyed után sem kell majd személyi jövedelemadót fizetniük a 25 év alatti fiataloknak 2022-től. A diplomás gyedet azok igényelhetik, akik felsőoktatásban tanulnak, vagy a felsőoktatási tanulmányaik végétől számított egy éven belül vállalnak gyermeket. Nekik a diplomás gyed után - melynek összege a garantált bérminimum, vagy a minimálbér, illetve annak egy bizonyos hányada - csak nyugdíjjárulékot kell fizetniük, ami 10% - fejtette ki a miniszter.

A Jobbik szerint "mindenkit bedarál Orbánék oktatáspolitikája", amely cselédnek tekinti a pedagógusokat, a szülőket és a gyerekeket is.

98,77 %-os feldolgozottságnál 56,29 %-on áll Kálló Gergely, az összellenzéki támogatással indult jobbikos jelölt a Fejér megyei 4-es választókerületben rendezett időközi választáson. A függetlenként indult fideszes jelölt 37,72 5-on áll.

Niedermüller Péter, a DK politikusa, Budapest VII. kerület polgármestere szerint „rémisztő képződmény” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfi – meg persze a nők is. Borzalmas.

Életmód

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Egri csillagok - Csatabéli előkészületek hitelesnek hatóan, de mégse dokumentarista jelleggel

Manapság nagyon sok sorozat és film nem tudja eldönteni, hogy inkább történelmi vagy fikciós sorozat akar lenni, gyakran inkább mindkettő. E véleménycikkben azt vesézem ki, hogy ez ma már sajnos a politikába és a mindennapi életbe, s a kulturális térbe is lassan beszivárog.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.